szukam właśnie jakiejść mp4, ipoda bo pilnie potrzebuj na wyjazda.....ale nie mam pojęcia co oznacza ta generacja?? Można kupić 1, 2, 3 a nawet 4 generację a ja nie mam zielonego pojęcia o co kaman...
Im wyższy numerek przy Ipodzie, tym jest on nowszy. Ja przykładowo mam Ipoda I generacji, czyli najstarszego. Ma dość dużą pojemność, ale zero bajerów i jest większy i grubszy niż jego następcy.
Dlaczego czlowiek jest cieply? tzn chodzi mi o to co konkretnie wytwarza to cieplo? mitochondria? i skad cieplo wie, ze nie trzeba go juz wiecej tylko akurat tyle ile jest?
a ja chcialam zapytac o odczuwanie ciepła dlaczego jest nam ciepło przy 25 stopniach skoro to mniej niż temperatura naszego ciała? a przy 36 na zewnątrz umieramy z goraca?
Gillian, ale to nie osrodek termoregulacji "robi" cieplo jako takie; przeciez osrodek termoregulacji wysyla tylko informacje np. do stopy, ale stopa jest ciepla z czegos innego (chyba?), bo cos bezposrednio w stopie to cieplo wytwarza, i to mnie najbardziej interesuje - CO wytwarza to cieplo 😉
a ja chcialam zapytac o odczuwanie ciepła dlaczego jest nam ciepło przy 25 stopniach skoro to mniej niż temperatura naszego ciała? a przy 36 na zewnątrz umieramy z goraca?
Pytałas chyba już o to i nawet dostałaś odpowiedź ode mnie 😉
edit: Szukam tego pytania i odpowiedzi ... edit2: Znaleźć nie mogę więc napiszę jeszcze raz. Temperatura naszego ciała jak wiadomo wynosi 36,9, kiedy temperatura powietrza wzrasta nagrzewa się nasze ciało, dlatego odczuwamy dyskomfort. Np jądra są w mosznie, poza ciałem, bo w temperaturze ciała plemniki umierają, dlatego jajka są chłodniejsze ;D
Mam problem z telefonem 🙄 Ładował się jak zwykle, odłączyłam go od ładowarki i odpisałam koleżance na smsa, pojawiła mi się informacja ze pamięć telefonu jest prawie zapełniona i że trzeba usunąć jakieś pliki. Automatycnzie przeniosło mnie do multimediów więc usunęłam jakieś bzdety. W tym momencie telefon wyłączył się i d*pa -_- Na podłączenie do ładowarki nie reaguje. Po próbie włączenia wyświetlacz się podświetla, pojawia się logo Sony Ericsson i tyle. Zero reakcji na jakiekolwiek działania. Żeby zgasł trzeba wyjąć baterię :/ Przy podłączeniu do komputera jest to samo. Jako że moja karta sim ja już 6 lat i czasem świrowała (niektóre telefony jej nie czytały) to sprawdziłam czy to jej wina i nie. Tak samo jest z inną, nową. Miał ktoś coś takiego ? Jest jakiś domowy sposób żeby coś z tym zrobić ? Dodam że czasem komórka się zacinała niegroźnie co podobno przy Erocssonach jest normą 🙄
Mojej starej nokii po 10 minutowym leżakowaniu w kiblu nic nie było więc mam nadzieje że temu też nic nie będzie, zwłaszcza że kompletnie nic z nim nie zrobiłam. Leżał sobie i tyle. Wrrrrrrr -_- Jest prawie nowy, nigdy go nie katowałam zbytnio -_-
Mam w ojcowskiej firmie elektronika i chyba mu podrzucę ten złom. Od samego początku mnie wkurzał :/ Ew moge go przetrzymać na tym podświetleniu aż bateria padnie (czyli jakieś 4 dni) i wtedy spsóbować naładować znów.
Chess jako doświadczona przez życie telefonowo powiem tyle: koniec. Mialam tak samo ze stara nokia. i to niestety kilka razy. trzeba bylo na nowo wgrywac oprogramowanie... za kazdym razem traciłam kompletnie wszystko z telefonu... p.s. jakby to była karta, to tel by sie wlaczyl i bylby napis "nieprawidłowa karta SIM".
Wistra, tak, to rozsuwane cholerstwo x_x Dobra, zobaczę co Edwin powie ehhhh. Nigdy nie lubiłam tego telefonu, tylko gorzej że zapasowego nie mam :/ Na razie używam podkradzionej babci, starej nokii (nawiasem mówiąc, działającej bezawaryjnie chyba już z 6 lat)
Im wyższy numerek przy Ipodzie, tym jest on nowszy. Ja przykładowo mam Ipoda I generacji, czyli najstarszego. Ma dość dużą pojemność, ale zero bajerów i jest większy i grubszy niż jego następcy.