Enii 'Czrcia' to ta przy Rynku? jak byłam w Lublinie to wyglądała bardzo porządnie. ciekawe do czego przyczepi się M.G. 🙂
Tak to ta zaraz praktycznie za bramą krakowską 😉 W zasadzie na tej samej ulicy i po tej samej stronie co jesz burger tylko że po drugiej stronie bramy krakowskiej.
w sumei dobrze ze poruszyli sprawe zachowania pani Gessler w kuchni. mnie juz od pierwszego odcinka razi, ze ta burza wlosow lata doslownie wszedzie, probuja lyzkami i za moment spowrotem ta lyzka do potrawy idzie a potrawa dla ludzi. w domu ok ale w restauracji to to jest obrzydliwe i nie chcialabym by w moim jedzeniu ktos wczesniej swoja oblizywana lyzka grzebal..
noen, Jako tako, jej rady jeszcze były w porządku w pierwszym sezonie, ale teraz albo coś jej do łba strzeliło, albo ma po prostu już za dużo w d*pie i wybrzydza ile wlezie, bo jej wolno. Po prostu teraz za dużo sobie pozwala.
new.day, Ciekawe co na to Sowa, który jest mistrzem w gotowaniu. 😁
i robi wszystko w zasadzie pod siebie, pod swój gust i wszystkie swoje produkty chce używać a często właściciele nie mają kasy żeby drogo kupować produkty i tanio sprzedawać.
w sumie to nie wiem co jest lepsze, i ciekawe kto płaci za nowy wystrój wnętrz
Za wystrój pewnie płaci właściciel. Podobno Gesslerowa ma podpisany kontrakt z Prymatem (?), tym producentem przypraw.
Jedno co mnie rozbawiło to to jak zmieniała nazwę greckiej tawerny w Poznaniu (?). Sama zmiana nazwy musi być zatwierdzona w urzędzie, a nie trwa o tych przysłowiowych czterech dni 😵
ogółem powiem Wam szczerze, że taki program powinien mieć właśnie Pan Adam Sowa, znam go osobiście, jest to bardzo miły pan i moja mam jak jeszcze miała firme cukierniczą brała od niego towar, takich wyrobów cukierniczych nikt nie ma, jak właśnie P.Sowa. wszystko w jego produkcji jest tak dopracowane że nie ma do czego się przyczepić. W Bydgoszczy w jego ''fabryce szczęścia'' jak ja to nazwałam byłam wiele razy, i jest poprostu taki komfort pracy jaki każdy by sobie życzył !
Oj tam przesadzacie. Niech męczy biednych ludzi, żeby byli lepsi. Karkówka i to danie z naleśnikiem i grzybami, aż mi ślina pociekła, musi byc pyszne! Mi się podoba to co ona gada, jakość produktów jest bardzo ważna. Mój znajomy jakiś czas temu otworzył pizzerię, jadłam pizzę tylko od niego. Byłam parę razy na zapleczu i widziałam jakich firm miał produkty, po pewnym czasie pizza zaczęła mi nie smakować, jakaś taka nijaka się zrobiła, po kolejnej wizycie w spiżarni pizzerii zobaczyłam, że produkty z dolnej półki.....
nawet do Lewady w Zakrzowie go zabrała 🙂 Co do dzisjeszego odcinka, to cos teraz pani Magda mało w ten wystrój lokalu ingeruje. W poprzedniej serii bylo rzeczywiście duzo zmian wizualnych, i wg mnie dla tego menu co bylo w dzisiejszym odcinku wystrój powieniem byc bardziej radykalnie zmieniony. Kuchnia regionalna i taka swojska powinna byc podawan w bardziej "regionalnym" otoczeniu 🙂 ale to moje zdanie
a po co ona go na tego konia wsadziła? widziałam końcówkę i tekst o restauracjach w Polsce mnie zniszczył. czasem mam wrażenie, że ten program montują tak, żeby P. Gessler jak najbardziej ośmieszyć. albo po prostu taka jest.
a mnie dziwi troche zachowanie właścicieli restauracji we wszystkich 3 odcinkach zwłaszcza że to drugi sezon! więc powinni wiedzieć że czepia się wszystkiego
Dla mnie porażką jest to ze istnieją lokale, gdzie ludzie chodzą jeść, w których szef kuchni nie umie kroić, właścicielowi nie zależy na jakości produktów z których przyrządzane są dania. Mam takie wrażenie ze większość z tych ludzi nie ma zielonego pojęcia o prowadzenie biznesu, nie mówiąc juz o prowadzeniu restauracji czy gotowaniu. Owszem, właściciel nie musi umieć gotować, ale w dzisiejszym odcinku, właściciel , chyba szef kuchni, nie umiał porzadnie pokroić zieleniny. No to dla mnie jest jakaś porażka. Wieszacie psy na Pani Magdzie, ale kobita jednak juz wiele lat siedzi w tej branży, coś jednak o tym wie i nie wydaje mi sie żeby robiła ludziom na złość. Sami chcą jej pomocy, wiedzą po pierwszej serii jak to wygląda. A jeśli chodzi o sposób wyrażania swoich opinii, to wydaje mi sie ze konwencja tego programu jest taka i nie inna. Ona ma być takim naszym Ramsey'em, a on to dopiero rzuca f * ami. Myślę że teraz zostało to u Pani Magdy jeszcze bardziej zaakcentowane i tyle i myślę ze to raczej producent programu tak zadecydował a nie ona. Tak to juz jest w TV niestety. Czekam z niecierpliwością na krakowską knajpę.
ja sie dziwie- sami sie zglaszaja do programu, a potem foch bo to jej sie nie podoba, tamto nie podoba. a tu chyba chodzi wlasnie o to? o konstruktywna krytyke. ja tam ja lubie.