no i stało sie 😉, oficjalnei Gesslerowa zawitała do mojego miasta rodzinnego 🙂 Własnie trwają kuchenne rewolucje w jednej z knajp. Zawiedziona jestem , że prezentowana będzie kuchnia grecka zamiast np. regionalnej. No ale pożyjemy zobaczymy 🙂
Wyłączyłam Top Chefa po 15min. Nie da się tego oglądać. Uczestnicy z problemami z wysławianiem się, prowadzący ma usypiający głos. Jury jakieś martwe. Nie, nie, nie
Jestem wielką fanką Top Chefa ale Polska wersja to masakra. Jedynym powodem dla którego oglądałam odcinek w zeszłym tygodniu był Amaro... Myślałam że będzie to coś co można pooglądać a porównując wersję Polską z Amerykańską to nic tylko płakać. Co to za "profesjonaliści" którzy nie pracowali nigdy z podrobami (zadanie z zeszłotygodniowego odcinka)? Żal.
Grzesiek, jak dla mnie to ci z master chefa gotują lepiej od "zawodowców". Ostatnio jeden szef kuchni robił soso holenderski 3 razy bo mu jajecznica wychodziła 😂 Opolanka, Top Chef też jest na jakiejś zagranicznej licencji, nie jest to czysta kopia master chefa bo w top chefie są m. in. szefowie kuchni czyli zawodowcy
Misskiedis, tak wiem, ze to na licencji, ale mnie ogólnie wkurza, ze nic nowego nie wymysla tylko tu program o tancu i tam program o tancu, tu muzyczny i tam muzyczny. To teraz kulinarny 😉
TopChef jak dla mnie żenada, mega słaby poziom. W polskiej edycji MC też nie ma jakiegoś super poziomu. Kilka osób jest naprawdę ogarniętych i wiedzą co robią. Chociażby Ania, Beata i Diana. Moje 3 faworytki 😉 Ostatnio jako ciekawostkę obejrzałam MasterChef dla dzieci (USA). Niektóre dzieci przeogromnie mnie zszokowały 👍
Też nie lubię Leszka, wiecznie ma o coś pretensje, coś mu nie pasuje, wszystkim smakuje a Leszkowi nie... Najlepiej jak ugotował dla nich znany kucharz, kazał zrobić danie INNE niz jego a Leszek podał podobne do jego dania ale "ulepszone" 😵
Oglądałam w niedzielę. Cieszę się że Leszek odpadł- uważam że powinien być wyrzucony już w odcinku z ambasadorami a komentarz "wolałbym gotować z odpadków" dotyczący składników które wybrała ta dziewczyna z zagranicy (bijcie, imienia i kraju z którego pochodzi za Chiny nie jestem w stanie zapamiętać), swoją drogą bardzo fajnych. A jak był M.P White ( :kocham🙂 to tak pięknie próbował mu się podlizać i kopiując jego potrawę i próbując naśladować jego sposób solenia potraw... co mu średnio wyszło 😁
No to już nie będzie nas denerwował ;p Ta dziewczyna to Diana, z Ukrainy bodaj. Jak dla mnie to powinna wygrać ona albo Charles. Beata też jest całkiem dobra.
Moim zdaniem najlepsi są Beata i Charles 🙂 To chyba najbardziej kreatywna para. Diana - strasznie sympatyczna, ale wydaje mi się, że jej stres wpływa niestety negatywnie na jakość i wykonanie potraw 🙁
Dla mnie hitem był Masterchef Junior- aż żałuję, że nie mogę tego nigdzie w necie po polsku znaleźć! Te dzieciaki są po prostu genialne, niekiedy poziom trzymają lepszy niż niejeden dorosły! 😲
CzarownicaSa popieram. Byłam w szoku w trakcie oglądania wielu odcinków, w których dzieci prezentowały tak ogromnie wysoki poziom, że nie mogłam w to uwierzyć. Polscy uczestnicy obydwóch programów prezentują w porównaniu do nich bardzo niski poziom.
Mną trzęsie jak oglądam połowę młodsze ode mnie dzieciaki, które wymiatają w kuchni - a ja przesoliłam dzisiaj głupi ryż 😵 Nie wiem kiedy oni zaczynają, że w takim wieku potrafią przyrządzić homara... Uświadamia mi to, jak bardzo jestem kuchennym antytalentem.