Forum towarzyskie »

"Kuchenne rewolucje", "Master Chef" i inne.

Notarialna, w której to restauracji zupa kosztuje 43zł? muszę przyznać, że czasami bywam w tych restauracjach, ale takiej jeszcze nie widziałam, a chętnie bym skosztowała i porównała czym się różni od mojej, domowej.

MGeat ostatnio zbiera niepochlebne opinie.
zuzia., w 'Polce' takie ceny ma. Ale co się dziwić skoro w pobliżu zamku stoi?

Gesslerowa ma niby otwierać restaurację w Łodzi. O sodoma i gomora...
Pandurska a co mówiła o wegetarianach?
Notarialna, w tej "Polce"?
Notarialna, ja serio nie wiem skad Ty te ceny wynlazlas - ja jestem fanem restauracji wszelakich, od bardzo tanich do bardzo drogich, bywam w nich bardzo czesto i jeszcze mi sie nie zdarzylo zaplacic 43 zl za zupe. A Ty zdaje sie restauracje ogladasz przez szybe ale widze ze do powiedzienia masz bardzo duzo na temat cen i tego co jak smakuje.
Kumpel mojego ojca pracował z panią Gessler ładnych parę lat temu i nie wspomina zbyt dobrze tej współpracy... Podobno zachowuje się w stosunku do innych po prostu chamsko i nie ma szacunku do ludzi.
Co do długów - wiem, że były - do tego stopnia, że wypowiedziano pani Gessler lokal... i nie jest to informacja zaczerpnięta z pudelka, także wrotki niczego sobie nie wymyśla  😉

Co do samej kuchni i programu w tvn, to ja osobiście nie jestem zwolenniczką tłustego, staropolskiego jedzienia. Poza tym, smieszy mnie to, że wymaga cięć w cenach i jednocześnie 5 krotnie lepszej obsługi, codziennie świeżych towarów, wymyślnych dań itp... Nie da się za 5zł zaserwować faszerowanego świniaka i jeszcze na tym nie stracić 🙄
także wrotki niczego sobie nie wymyśla  wink powiedzmy, że nie mam w zwyczaju...jak czegoś nie wiem, to siedzę cicho i się nie wychylam, co by mi tej niewiedzy nie wytknięto 😁
Dworcika, Tak w tej Polce.

sienka, Ty mówisz, że taniej, a cenniki mówią co innego niestety. Byłam w tej restauracji, widziałam cennik. Podziękowałam, nie na moją kieszeń.
Według cennika zupy kosztują od 10 do 17zł. Skąd ta cena, o której mówisz?
Dworcika, Z cennika przed restauracją 😉
O, jeśli tak, to nieźle w kulki lecą :/
ja rowniez bylam w Polce. Raz tylko, bo ze wszystkiego co jedlismy (czyli 2 razy przystawki, 2 razy zupy, 2 drugie i deser) smakowaly mi tylko placki ziemniaczane. Ceny byly zupelnie normalne wiec nie wiem Notarialna o czym mowisz.
takie ceny sa , ale u Fukiera w Polce jest tak średnio na jeża
Oglądaliście odcinek o Chińczyku?  😲 Masakra jakaś.
Niezła jazda z tą kelnerką, nie mogłam uwierzyć w to, co się tam działo. 😲
Oglądaliście  😲
też wczoraj oglądałam....
jak jedzenie zaczęło zapowiadać się naprawde chińskie mówie do mojego K. że idziemy  ❗ ❗
ale potem.... 🤔
zdecydowanie NIE idziemy
jest gdzieś na necie ten odcinek o Chinolach?
w sumie to czemu wyszła tam jakaś awantura? Bo ja włączyłam końcówkę już
Kelnekra zadje się zbiła talerze. Słownictwo i podejście jej wuja - właściciela, bez komentarza, burak jeden  👿
Dziewczyna się trzęsła, płakała, nawet na podłogę padła...
Ja widziałam już tylko te krzyki i jak ona chciała do domu wyjść .. masakra .. i jak się do Gesslerowej rzucał .. cyrki ..
dziwna sytuacja, ale pamiętamy, że to zupełnie inna mentalność ludzi, inna kultura...
Ta dziewczyna sprawiała wrażenie jak on by ją na prawde maltretował, a tylko przed kamerą się powstrzymywał, a do tego reakcja jego żony...DRAMAT
To jest inna mentalność, inny świat, inny układ rodzinny 🙁
są w Polsce i podlegają polskiemu prawu więc jeśli facet się znęca to spokojnie można coś z tym zrobić
choć myślę, że sam program już sporo załatwił-mam nadzieję, że knajpa padnie
Karla🙂, no ja wiem, ale żeby polskie prawo zadziałało to ktoś by to musiał ruszyć. Niestety podejrzewam, że wyprą się wszyscy - nie tylko wuj ale i jego żona i sama dziewczyna też - tak jest wychowana, zawsze podporządkowana mężowi a przede wszystkim - co gorsze - kompletnie wierząca w to, że to co robi jest dobre. Ona też się boi, ale ona uważa, że to jest normalne, właściwe. Ehh.
czy ktoś wie gdzie a dokładnie w jakim woj. był  krecony ostatni odcinek ?
"stara kuźnia" czekałam na sam koniec , ale  nie podali albo przegapiłam
a to nie okolice Kozienic w zamowieckim🙂 o ile sie nie myle
tak, mazowieckie i jakos niedaleko Kozienic 😀

Jak ktoś by pamietał dokładny adres bylabym wdzieczna, poniewaz bym wpadła wracajac z radomia na ten garnek gliniany 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się