Forum konie »

Weterynarze- opinie o wetach, do kogo w potrzebie

kalina malina w każdym wątku polecisz tego kowala i weta?  🍴
Bardzo gorąco polecam dr. Olgę Kalisiak ( okolice Warszawy, ale pewnie i dalej)
Jeśli chodzi o nogi jest u mnie nr.1
Pełen profesjonalizm, bardzo dobry sprzęt i do tego jest bardzo miła 🙂
Mam pytanie. Szczególnie do wet-ów. Czy spotkaliście się z czymś takim, żeby po TUV wet pisał opinię, że dany koń wg badań z tego TUV nadaje się do rekreacji / sportu / wysokiego sportu. Może chodzić skoki do xxx poziomu. Ktoś mnie właśnie przekonuje, że coś takiego powinno być razem z TUV a nie spotkałam się z tym nigdy.
epk, nigdy nie słyszałam o czymś takim.. zresztą dla mnie to bardzo, bardzo nielogiczne.
epk, nigdy nie widziałam TUV-u z taką opinią, z resztą zdziwiłabym się, gdyby była. Zdrowie to jedno, a predyspozycje fizyczne i psychiczne do danego użytkowania to drugie i trzecie 😉, trudno, żeby wet był jasnowidzem i to przewidywał...
DressageLife, dla mnie też 😉, ale może ktoś coś takiego widział na swoje oczy. Jedyny wet, którego o to zapytałam dziś powiedział, że w życiu by czegoś takiego nie podpisał. On się podpisuje pod stanem obecnym i tylko tym co przebada. No i to, że coś wychodzi w RTG na I czy II to nie ma gwarancji, że za chwilę się nie sypnie.
Nie sądzę by jakikolwiek wet zgodził się na podpisanie czegoś takiego. Byłoby to totalnie nielogiczne i ryzykowne.
Ja bym się pod czymś takim nie podpisał, ale w Polsce nie na żadnych regulacji a papier jest cierpliwy
epk, na zdrowy rozum lekarz może podać tylko stan zdrowia na dany dzień i chwilę obecną. Przecież po jego odejściu od konia nie ma gwarancji, że koń się np. nie połamie.
Natomiast pewnie może napisać, że na chwilę badania nie widzi zdrowotnych przeciwwskazań  do .... . Coś takiego jak podpisuje lekarz sportowy u ludzi.
Czy w małopolsce jest jakiś wet który ma przenośny sprzęt do gastroskopii i robi badanie "u pacjenta"?
Potrzebuje dobrego weta ortopedy z trójmiasta i okolic.
Z RTG i USG.
Polecacie kogoś?  :kwiatek:
Potrzebny mi dobry wet. do zębów na Mazurach ( okolice Gałkowa ) jest tu ktoś godny polecenia?
Kogo polecicie do zrobienia TUV w okolicach Warszawy, a głównie chodzi mi o Golden Horse w Korytach? 🙂 Miał ktoś do czynienia z Januszem Frydzyńskim?
karolciaequilano, dr Woźniak, dr Kalisiak
Agnieszka, Podpinam się pod prośbę 😉 kogo polecicie do RTG kręgosłupa i żeby jeszcze dojechał ok. 100km od Trójmiasta?
Karolcia-w stu prockach polecam do tuvu A. Bestry🙂 pełna profeska, ma cały sprzęt i umie go używać  😉
karolciaequilano ja byłam bardzo zadowolona z TUVu przeprowadzonego przez dr Hecolda 🙂
Martolina, Karla🙂, Anderia - dziękuję bardzo za pomoc  :kwiatek: 
co oznacza "radiologiczna klasa II" w konskim tuv'ie?  i czy moze byc lepiej niz "ryzyko luawizny do 5%"?
Agnieszka, Podpinam się pod prośbę 😉 kogo polecicie do RTG kręgosłupa i żeby jeszcze dojechał ok. 100km od Trójmiasta?

Jesli chodzi o plecy to polecam dra Piekałkiewicza. Jest z Rzecznej, może do 3miasta czasami zagląda 😉
Czy w okolicach Poznania mamy końskich dermatologów lub okulistów? Jeśli nie to kogo polecacie ściagnąć? :kwiatek:
możecie mi kogoś polecić w okolicy Suwałk? zupełnie nie moje okolice, a potrzebuję kogoś, kto obejrzy konia przy zakupie. Dodam, że ja nigdy przy takim badaniu nie byłam, ani nawet nie wiem, jak wygląda 😁
happiowa proponuje weta z wigier.
Jakie macie zdanie o Michale Kaczorowskim  :kwiatek: ? Pytam z ciekawości, bedzie robił zęby koniowi za jakiś czas, miałam okazę dzisiaj ogladać jego pracę - mam pozytywne wrażenie, bardzo dokładnie robił no i zwrócił uwagę na  problem z kłami u Rudolfa  👀
Kaczorowski w zębach jest najlepszy 🙂
Czy w okolicach Poznania mamy końskich dermatologów lub okulistów? Jeśli nie to kogo polecacie ściagnąć? :kwiatek:

We Wrocławiu jest Ania Cisło - okulista.  Do Poznania z Wrocławia nie aż tak daleko 😉
armaquesse, polecam P.Anie, była u mojego kuca. Jestem bardzo zadowolona 🙂
kolebka, one and only 😉
Kayra, branka,  dziękuję :kwiatek:
kolebka tylko radzę wcześniej ustalić z Nim dokładną cenę usługi bo później możesz być niemiło zaskoczona jak dostaniesz na @ f-rę powiększoną o np. 30 % - 50 %  😉 a jak będziesz próbowała to wyjaśnić to otrzymasz dość niemiły telefon od Pana doktora  😀 i usłyszysz kilka epitetów + info, ze jak Twój koń będzie miał kolkę to żebyś nie dzwoniła bo i tak do Ciebie nie przyjedzie  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się