tak, jutro klapa :/ właśnie skończyłam powtarzać matmę z tatą i go chyba załamałam... aż mi go szkoda, że musi takiemu głąbowi jak ja po raz setny tłumaczyć podstawy może mam dyskalkulcję?
ja miałam 17/20 ... średnio zadowolona jestem w sumie. w otwartych chyba wszystko dobrze. wszystko zalezy od rozprawki i podania. aj kmyślicie- w podaniu musiałam pisać ze jestem z samorządu szkoły jakiejs tam <w danych>? czy tylko imie i nazwisko? jutro to będzie totalna klapa ;/ myślicie, ze będą podane wzory?
Wzorów raczej nie podają na testach gimnazjalnych, ale rzadko są zadania, w których musisz ze wzorów korzystać. Jeśli już to mało punktowane. Z matmy trzeba umieć wzory na pola i takie tam. Poza tym to po prostu trzeba pomyśleć. Wypijcie szklankę wody przed testem, ponoć pomaga:P
E tam, jaki błąd. Jakz zwykle aferę robią. Pierwsze zdanie jest równoważnikiem, ale drugie już nie. Występuje czasownik "ma" (co robi? ma), wiec jaki to równoważnik zdania? Pan eseista się powinien dokształcić chyba trochę...
jakbym widziała to bym się podzieliła poczytaj sobie http://wiadomosci.onet.pl/forum.html#forum:MSwxNSwxMSw1NTkzMzE0MiwxNDk3NzE4NDEsNjQ5NzY1NiwwLGZvcnVtMDAxLmpz
Ja miałam 18/20 z zamkniętych... Zrąbałam całe podanie(napisałam - UWAGA - w formie listu :rozga🙂, już 6pkt w dół, o narracji napisałam tylko ,,trzecioosobowa", zamiast pełnym zdaniem... Pogrom.
ja mam kartke ze wszystkimi wzorami z fizyki,poza tym to potegi,pierwiastki,wzory skroconego mnozenia,usuwanie niewymiernosci z mianownika,wzory na kule,stozek,walec i na graniastoslupy...eee na razie tyle...z bio to ogolnie dobra jestem ,wiec tak sobie w myslach przypominam,ale gegra i chemia to bedzie pogrom,bo mamy taka poryta babe z gegry,ze niczego sie te trzy lata nie uczylismy ...a chemia?hmm wzor na stezenie xD
lovely no na objętość to pole podstawy razy wysokość a na pole powierzchni całkowitej to pola podstawy plus pola ścian bocznych... większej filozofii w tym nie ma 😉