Forum konie »

Tani i dobry sprzęt

Tia,  za 70 zł to nie jest skóra tylko mielonka... dobre może i tak, ale jak pomacasz np szokmola, to sie okazuje, że to grene wcale nie ma miekkich podszyć...
Poszukiwałam kaloszków. I nieco zdziwiłam się gdy nabyłam... najtańsze. Yorka.
A jakoś na stronach sklepów ich nie wypatrzyłam  🙄
No "wszystkomające" (wedle moich potrzeb). "Wada"  😉 - to nabiedzić się trzeba z rzepem bo trzyma wściekle.
Zupełnie rozbroiło mnie sprytne zaokrąglenie końcówek zewnętrznej taśmy od rzepa - koniec z odstającymi rogami  💃
halo, ten rzep potrafi tak trzymać, że w wyniku nadepnięcia kopytem o kaloszek, rzep nie puszcza tylko kaloszek się rozrywa 😁 ale ogólnie fajne są te kaloszki. Miałam 2 pary. 🙂
po kilkukrotnych testach dodaję pełne ochraniacze Yorka, o te:

http://www.gnl.pl/ochraniacze-neoprenowe-york-p-5108.html

rzepy trzymają wrecz zbyt mocno, gdy zapina się ochraniacze to jak nieopatrznie rzep dotknie ochraniacza to trzeba sie namordować, żeby go oderwać. leżą super, wzmocnione na pęcinie, są naprawdę świetne. polecam z calego serca.
Bo tak, wiem jakie ma podszycie Szok a jakie grene, ale mówię, że jak na 70zł to ujdzie  🤣
http://allegro.pl/zel-pod-siodlo-v-york-super-cena-nowosc-zobacz-i2365078136.html

York to wg mnie dobra firma. Ale czy ktoś wie, czy taki żelek też jest dobry ? 🙂 Proszę o szybką odpowiedź (żelek ma być jako prezent na dzień dziecka :p)
Pewnie jest dobry, choć ja uzywam pełnych, a nie tych wyciętych 🙂
No mi właśnie chodzi o taki wycięty, bo to ma być żelek na konia o dość nietypowym kłębie (o ile to coś można nazwać kłębem  :hihi🙂 i jak dobrze pamiętm, to taki zwykły żelek z Pfiffa po porstu sobie jeździł po grzbiecie (na rajdzie, na krótszych jazdach chyba tak nie było). Opłaca się kupować ? 🙂
yorka generalnie oplaca sie kupowac. bardzo przyzwoita jakosc trzyma jak za pieniadze, ktore sie za te rzeczy placi.
Dziewczyny, znacie dobry wytok do 100zł?
York bardzo poprawił jakość a ceny zostawił przystępne. Mam rękawiczki - (zaczynam stopniowo się do nich przekonywać ) i są nie do zajechania polecam ich cena to 46 zł! Wytoku warto poszukać w ogłoszeniach..
Dziewczyny czy któraś ma bryczesy Vanessa? Jak wypada ich rozmiarówka?
asds, bardzo uczciwa. i polecam te bryki. nie sa niedozdarcia co prawda, ale ladnie sie w nich wyglada i sprawuja sie ok. 2 sezony zanim je zamordowalam. 😉
No to czekam na nie. Teraz z okazji zejścia z tyłka 16kg musiałam w końcu kupić nowe bryczesy. Ale jako że waga nadal spada to uznałam ze poczekam jeszcze z zakupem ES-ów i szukałam tańszej alternatywy.
asds, mysle, ze bedziesz zadowolona. one dla takiej sylwetki jak mamy, sa idealne 🙂
(16kg wow! gratki!)
katija po wymierzniu dokłądnym okazało sie że 42 potrzebuje ( :hurra🙂, ale nie ma w hurtowni, a wiec zamieniłam na inny model Yorka -granatowe z pełnym lejem i haftem na pupie.
asds, daj znać jak dotrą do Ciebie te granatowe Yorki. Też mi wpadły w oko i mocno się nad nimi zastanawiam 🙂
Jak dobrze sie z czasem w poniedziałek zepnę to moze uda mi się je odebrać i w worek juz foto bedzie 🙂
asds, nie bierz ich! poczekaj na vanessy.
Vanessy nie ma w ogóle rozmairu 42 czarnych...
asds, poczekaj chwile, niedlugo uzupelnia asortyment. seline nie sa fajne, i maja obnizony stan, to nie dla ciebie fason, serio.
katija umówiłam się na przymiarkę przy odbiorze, a więc po prostu wtedy zrezygnuje z nich jeśli nie będzie dobrze.
a jesli bedziesz mierzyc, to ok. one maja taki gruby, bawelniany material, wypychaja sie troche. ogolnie- poczekasz na vanessy 😉
Zrezygnowałam z nich. Z koleżanka gadałam co sie okazało je ma i faktycznie...bardzo niski stan. Znienawidza mnie w animalii.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się