Tia, za 70 zł to nie jest skóra tylko mielonka... dobre może i tak, ale jak pomacasz np szokmola, to sie okazuje, że to grene wcale nie ma miekkich podszyć...
Poszukiwałam kaloszków. I nieco zdziwiłam się gdy nabyłam... najtańsze. Yorka. A jakoś na stronach sklepów ich nie wypatrzyłam 🙄 No "wszystkomające" (wedle moich potrzeb). "Wada" 😉 - to nabiedzić się trzeba z rzepem bo trzyma wściekle. Zupełnie rozbroiło mnie sprytne zaokrąglenie końcówek zewnętrznej taśmy od rzepa - koniec z odstającymi rogami 💃
halo, ten rzep potrafi tak trzymać, że w wyniku nadepnięcia kopytem o kaloszek, rzep nie puszcza tylko kaloszek się rozrywa 😁 ale ogólnie fajne są te kaloszki. Miałam 2 pary. 🙂
rzepy trzymają wrecz zbyt mocno, gdy zapina się ochraniacze to jak nieopatrznie rzep dotknie ochraniacza to trzeba sie namordować, żeby go oderwać. leżą super, wzmocnione na pęcinie, są naprawdę świetne. polecam z calego serca.
York to wg mnie dobra firma. Ale czy ktoś wie, czy taki żelek też jest dobry ? 🙂 Proszę o szybką odpowiedź (żelek ma być jako prezent na dzień dziecka :p)
No mi właśnie chodzi o taki wycięty, bo to ma być żelek na konia o dość nietypowym kłębie (o ile to coś można nazwać kłębem :hihi🙂 i jak dobrze pamiętm, to taki zwykły żelek z Pfiffa po porstu sobie jeździł po grzbiecie (na rajdzie, na krótszych jazdach chyba tak nie było). Opłaca się kupować ? 🙂
York bardzo poprawił jakość a ceny zostawił przystępne. Mam rękawiczki - (zaczynam stopniowo się do nich przekonywać ) i są nie do zajechania polecam ich cena to 46 zł! Wytoku warto poszukać w ogłoszeniach..
asds, bardzo uczciwa. i polecam te bryki. nie sa niedozdarcia co prawda, ale ladnie sie w nich wyglada i sprawuja sie ok. 2 sezony zanim je zamordowalam. 😉
No to czekam na nie. Teraz z okazji zejścia z tyłka 16kg musiałam w końcu kupić nowe bryczesy. Ale jako że waga nadal spada to uznałam ze poczekam jeszcze z zakupem ES-ów i szukałam tańszej alternatywy.
katija po wymierzniu dokłądnym okazało sie że 42 potrzebuje ( :hurra🙂, ale nie ma w hurtowni, a wiec zamieniłam na inny model Yorka -granatowe z pełnym lejem i haftem na pupie.