Naroda komplet czaprak plus owijki z pierwszej kolekcji firmy 🙂
Jury Sznurka, Lostak Calthea
propozycje proszę nadsyłać w JPG lub CDR wersji nie wyższej niż 9.0 na adres jarpol.konie@gmail.com
Jurorzy otrzymają indywidualnie prace konkursowe. O wygranej zdecyduje większość głosów. Prace nie mogą być podpisane, żeby oceniana było logo, nie autor 😉
wymagania logo musi być lekkie, powiązane z tematyką jeździecką
zapraszam 😅 😅 😅 😅 😅 ew pytania proszę zadawac w tym wątku 🙂
pierwszym uczestnikom dziękuję za nadesłane prace.
Laguna tak jak napisała kenna. Jurorzy nie dostana podpisanych prac.
nie ważne, kto a co 🙂
edit odpowiadam tu bo tam już pozamykane 😉 Dodo zupełnie poważnie.. pomysł na konkurs nie był mój a uważam że warto spróbować. jest tu wiele osób które moga mieć w tym temacie coś sensownego do powiedzenia. Wygrać ktoś musi. Pytanie czy zwycięski projekt mimo, ze najlepszy będzie się nadawał na logo. Nie ma pośpiechu. póki co Jarpol logo ma i jeśli już je zmienię będzie to dobrze przemyślna zmiana
Quanta dziękuję bardzo za elaborat 😉 strasznie ciekawie to się czyta. z marketingiem doświadczenia nie mam więc chłone taką wiedze bardzo 🙂
będę miała to wszystko na uwadze, nie wykluczam też wynajęcia profesjonalisty..
wszystko w swoim czasie. póki co pochłania mnie mocno wyprowadzanie Jarpolu z PRL'u a logo to na dziś dla mnie temat poboczny bo chce żeby już coś sie działo ale nie musze go zmieniać zaraz..
ja wysłałam swój pomysł przed ogłoszeniem konkursu z zaznaczceniem, ze są to amatorskie zabawy i że deb może go dowolnie wykorzystać, jeśli uzna za potrzebne to mogłabym coś podpisać. może to wykorzystać we współpracy z profesjoalista, jesli sie spodoba 🙂 to miała być głównie próba spojrzenia z innej strony, bo nie podobały mi się zaproponowane loga.
quanta Dawaj! Bo niejednej/mu z nas może się przydać, jeśli nie teraz, to w przyszłości. Sądzę, że udział w konkursie będzie się wiązał ze zrzeczeniem się majątkowych praw autorskich, a nie praw autorskich w ogóle - przecież cała zabawa polega na tym, żeby się chwalić, że się zaprojektowało takie fajne logo! Dziewczyny i chłopcy - namawiam do pracy - to taka świetna zabawa, a wymyślone po drodze pomysły może na własną przyczepkę (w przyszłości) będą jak znalazł 😀 edit: Doczytałam, co pisały dziewczyny profi. Oczywiście to prawda, ale, jako doświadczone w temacie, wiecie, że świetne pomysły przychodzą do głowy także zupełnie "przypadkowym" osobom. Jak mawiał mój profesor : "amatorowi może wyjść rzecz genialna, profesjonalista nigdy nie zejdzie poniżej pewnego poziomu". Co najwyżej trzeba będzie poprosić autora faktycznie o zrzeczenie się wszystkich praw, aby profesjonalista pomysł porządnie opracował. Oczywiście najlepsze rozwiązanie, to projekt zrobiony przez profesjonalistę i pasjonata! Ale czasem laik-pasjonat wymyśli lepiej, niż niezaangażowany profi - jak uczy np. historia znaku "Solidarność" 🤣
ja podobnie jak Cieciorka wysłałam pomysły z zaznaczeniem że Deb może zrobić z nimi co zechce, dowolnie przerobić, pozmieniać, bo jako laik chciałam raczej coś podsunąć co może się przydać niż faktycznie "projektować" cokolwiek😉
xx_0_xx, Firma Jarpol od 8 lat zajmuje się produkcją sprzętu jeździeckiego. Derki, Czapraki, Ochraniacze transportowe, ocieplacze stajenne, owijki itp 🙂
fanelia, zakładamy że jest oganiczenie do 10 projektów... Bo jesli nie będzie żadnego ograniczenia skrzynka może tego nie wytrzymać 😉
Myślę, że byłoby fajnie, gdyby deborah umieszczała wpływające projekty w wątku, żebyśmy mogli zobaczyć i śledzić na bieżąco konkurs. Oczywiście prace bez podpisów i żadnych informacji dot. autorów. Co o tym myslicie?
[quote author=lets-go link=topic=1904.msg160095#msg160095 date=1233233987] Myślę, że byłoby fajnie, gdyby deborah umieszczała wpływające projekty w wątku, żebyśmy mogli zobaczyć i śledzić na bieżąco konkurs. Oczywiście prace bez podpisów i żadnych informacji dot. autorów. Co o tym myslicie? [/quote] Jezeli jest to zabawa w konkurs - to ze zgoda autorow projektow zleceniodawca moze publicznie ujawnic pracy wyslane do konkursu, w przypadku prawdziwego konkursu projekty nie powinny byc pokazany na zewnatrz. Dopuki konkurs nie zostal rozstrzegniety autorzy utworow maja do nich pelne prawa autorskie.
Już w poprzednim wątku było powiedziane, że prace nie będą publikowane przed rozstrzygnięciem konkursu, żeby uczestnicy nie mieli możliwości od siebie ściągać🙂
Logotypy tylko i wyłącznie wektorowe, jak potem powiększyć rysunek bez utraty jego jakości w druku? Z rysunku nie zrobisz naszywek, rysunek nie pójdzie na ploter (chyba że ploter cyfrowy), nie zachowasz przezroczystości, bo będzie problem z jakością wygładzania krawędzi. Ale narysować i zwektoryzować potem rysunek papierowy można zawsze 🙂
szkoda ze właśnie to przeczytałam, wątpię by w 3 godziny udało mi się wyczarować coś z czego byłabym zadowolona 🙄 no ale jak nie spróbuje to sie nie dowiem, siadam do roboty 😉
[quote author=lets-go link=topic=1904.msg160095#msg160095 date=1233233987] Myślę, że byłoby fajnie, gdyby deborah umieszczała wpływające projekty w wątku, żebyśmy mogli zobaczyć i śledzić na bieżąco konkurs. Oczywiście prace bez podpisów i żadnych informacji dot. autorów. Co o tym myslicie?
Jezeli jest to zabawa w konkurs - to ze zgoda autorow projektow zleceniodawca moze publicznie ujawnic pracy wyslane do konkursu, w przypadku prawdziwego konkursu projekty nie powinny byc pokazany na zewnatrz. Dopuki konkurs nie zostal rozstrzegniety autorzy utworow maja do nich pelne prawa autorskie. [/quote]
A może przedłużycie jeszcze kilka dni ? Dopiero znalazłam wątek, tak Nam się juz rozrasła re-volta 😁
Edycja
Quantanamera Ja tam mogę chętnie poopowiadać o logach z wolnej stopy Tylko będzie masa elaboratów, identyfikacja wizualna to mój konik na równi z końmi Quanta dawaj dawaj. Taka wiedza nie jednemu re-voltowiczowi może się przydać.