masakra z tą pogodą 🤬 moje ogony od 10.30 w stajni A wyszły o 7.30 Zdążyliśmy tylko posprzątac i błagały Nas aby je do stajni zabrać. W derkach ale tak zawiane że miały dość. Jesteśmy odcięci od świata. Drogi zawiane na maxa ehhh i tyle było z wiosny To cały czas pada i to taki mięsisty śnieg 😤
Moje konie się sypią... A raczej z nich się sypie, pełno futra na rękach przy głaskaniu, na szczotach przy czesaniu itd. A dzisiaj dla niemiłej odmiany - znowuż pada śnieg. Konie mają go w nosie, więc jest ok.
Nasze też się sypią. A jak nie chcą się sypać to im pomagam zgrzebłem sprężynowym 😁 I śnieg już nie sypie, droga odtajała, jutro jadę strugać konie Brevy, ale we czwartek już obowiązkowo wozimy siano 😀
Orzeszkowa ja ostatnio się biorę za struganie obcych koni a powinnam ruszyć swoje 😁
U nas pada. Jest wilgotno i nie przyjemnie. Oświadczam oficjalnie że dostałam pracę. Jednak miesiąc bez pracy to stracony miesiąc 😁 Na uczelni był już pierwszy kolos z paszoznawstwa i też się udało. Nie no jest dobrze!
Cariotka, Oka mi ostatnio kupiła tarnik tak ostry, że zabił moje rękawiczki w 5 minut, ale za to ostrugałam trzy swoje konie w mniej niż godzinę. I nawet mi się ciepło nie zrobiło, więc na szczęście już nie mam tego problemu 😁
Ja też nie spodziewałam się takiej zimy w pełni o tej porze roku, kurdę tyle śniegu, gdzie tu ocieplenie klimatu 😁. Mam nadzieję, że niedługo skończy się to i na święta będzie ciepełko i będzie ładnie świeciło słońce 👀
derby, ale wypas.... i wy tak z takich jasnych cegieł i potem malujecie na pomarańczowo w różnych odcieniach czy jak? pisałaś, ale do końca nie zrozumiałam co i jak i z czego i czym.... a jestem pod absolutnym mega wrażeniem...
Derby pięknie 😅 , widzę że konisko już tam mieszka. A pro po tarników to ja używam Safe Edge , kupiłam go parę miesięcy temu za 125 zł jest super , zero wysiłku przy werkowaniu z mojej strony. A wczoraj dostałam ofertę pewnego sklepu z artykułami dla kowali/ podkuwaczy i tam ten tarnik kosztuje 90 zł , przepłaciłam jak nic 🙇
Ja zanim wyjadę taczką muszę odśnieżyć... szczęściem mam odśnieżarkę, to jakoś idzie Śniegu jest na tyle dużo, ze bez odsnieżenia ścieżki do gnojownika - nie byłoby opcji jazdy...
Stajnia faktycznie przepiękna! 😍 Tylko od razu nasuwa się myśl,czy te piękne ściany nie będą zgnojone za kilka miesięcy?Siłą rzeczy kurz osadza się wszędzie,koniska nie raz a to kopną a to się wytrą a to nasrają na ścianę 😁 szkoda pracy by było.. Tak jak mówi iwona kojarzy się to z klimatycznym salonem,nic tylko dywan i kominek to tego 💘
U nas śnieg pada i pada, niczego tak nie znoszę jak tego białego cholerstwa 👿 U nas też koniska się sypią okrutnie w związku z czym bezapelacyjnie żądam wiosny!
kaloe, ja też poproszę o namiar. Mój wysłużony Merkury będzie niedługo wymiagał wymiany 🙂, podstrugiwałam nim przez parę lat, ale odkąd robię sama nasze 5 szt to już jest coraz ciężej.
Tak, oczyszczone cegły są tynkowane, potem po prostu malowane. Farba jest łatwo ścieralna więc jeśli będzie regularnie myte po kupskach nie będzie problemu. Poza tym ja nie trzymam jej zamkniętej w boksie bo jest 24h otwarty więc ona czasami wpada do środka. Jeszcze prace trwają, ale środek jej wyścielili troszkę w razie gdyby miała ochotę zagościć na noc.
W przyszłą zimę prawdopodobnie będzie nocowała w stajni.
p.s. gdybym trzymała ją w systemie stajennym- to kładłabym na pewno kafelki bo wyszło by dużo taniej. (w sumie taki miałam pierwszy plan)
derby, gratuluję wytrwałości w malowaniu..przy mojej cierpliwości w końcu by było wszystko w jednym kolorze 😀
Mi się już marzy remoncik stajni. Szykuje się mała rewolucja, bo na jesień przychodzi koń koleżanki 🙂 Strasznie się cieszę, że moje gady będą miały dodatkową rozrywkę.
Proszę bardzo dla zainteresowanych tani markowym tarnikiem www.farrierequipment.pl. Słuchajcie kto mnie przytuli :przytul:, w sobotę mój narzeczony wyjechał do pracy , jestem sama tak mi smutno i tęskno za nim 😕. Teraz jedzie ze swoim zmiennikiem do Modeny są gdzieś w połowie drogi a ja tu sama. Chyba też zacznę tirami jeździć to przynajmniej razem będziemy.
kaloe, ale ten tarnik to nie jest safe edge, wiec tak naprawde nie masz co zalowac, bo wcale nie przeplacilas 🙂 "Nowoczesny tarnik wytrzymałością przypomina tarniki Safe Edge." Tez by mi sie teraz nowy tarnik przydal, ale na razie cala kase laduje w leczenie Granda, ktory na szczescie czuje sie juz duzo lepiej, ale jeszcze daleka droga przed nami, bo okazalo sie, ze serducho mu powoli wysiada 🙁
kaloe, ale ten tarnik to nie jest safe edge, wiec tak naprawde nie masz co zalowac, bo wcale nie przeplacilas 🙂 "Nowoczesny tarnik wytrzymałością przypomina tarniki Safe Edge."
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 21 marca 2013 12:23
derby - ale fajnie wyszło, a wyjdzie to chyba zajebiaszczo 🙂. Wytrwałości i cierpliwości gratuluję, patrzę na tę fotkę i normalnie poproszę zdjęcie z koniem w środku i tym podwieszanym sufitem z włączonym oświetleniem punktowym 😜 .
W tarnikach według mnie Save Edge rządzi 😍 zarówno wersja podstawowa jak i the Beast strzeliłabym sobie w czoło jakbym miała jakimś innym naszą klaczuchnę zimnokrwistą robić 😉.
ps. w weekend przyjeżdża do nas maluch znajomego 🙂. Trzymajcie kciuki co by się szybko zaaklimatyzował 🙂.
Dokładnie, w zeszłym roku kupiłam Dick-a i byłam bardzo zadowolona, nie dawno kupiłam kolejnego; taki sam, z tego samego sklepu i dupa 👿 jest dużo gorszy.