Szukam siodła (bla bla bla), zastrzegam sobie prawo do pierwokupu (czyli ja pierwsza podejmuje decyzje co do tego czy je biorę czy nie i nikt nie może mnie wyprzedzić 😉 )
desire byłam tam kiedyś ze znajomą oglądać konia, inni znajomi kupili tam dwa. Wtedy takie przeciętne rekreacyjne, niestartujące stworzenie kosztowało ok. 10tys. Ale było to 3 lata temu.
Szukam siodła (bla bla bla), zastrzegam sobie prawo do pierwokupu (czyli ja pierwsza podejmuje decyzje co do tego czy je biorę czy nie i nikt nie może mnie wyprzedzić 😉 )
Co? 👀
Brzmi głupio w cholerę, ale mam wrażenie, że wiem, o co chodzi. Ostatnio często spotykam się z takim chamowem, że ktoś wstawia posta z informacją o chęci kupna, dostaje odpowiedź z ofertą w komentarzu i nagle z głupia frant jakaś osoba trzecia kupuje ten sprzęt, centralnie w komentarzach pod czyimś postem. Dla mnie to jest niepojęte i w pełni rozumiem wkurzenie właściciela posta. 😀 Spotkałam się z tym tylko na jeździeckich grupach. Szczyt bezczelstwa. 😀
budyń Krótko i zwięźle nie. Zapasiony i 'przebiałkowany' (ogon + bąble na szyi), ale tak to jest jak wyznacznikiem dobrego ogiera dla niektórych w tej rasie jest waga.
W ogłoszeniu jest napisane „porusza się w ustawieniu w trzech chodach, a ja bym to nazwała „w ukręceniu” 😕 😤. Koń z tych chwytających za oko - taka delikatna, subtelna uroda i wnioskuję, po oglądnięciu filmiku, że pewnie i ma takie samo usposobienie skoro sobie pozwoliła na takie coś 🙁. Smutny obrazek.
Ale koń jest do odratowania. Nie uwala się na ręce tylko się dramatycznie chowa.....Jest jeżdżony tak do tyłu, że mam wrażenie że się cofa! I ktoś umiejętnie lonżował na wypinaczach 🙄
Odniosłam wrażenie, może mylne, że koń chowa się szukając "komfortu". Wiem jak to brzmi, ale na filmie widać pełną mechanikę ruchów. Jedzie - chowa się - tak jest dobrze, tak ma być. Jak nadpisany program. Oczywiście nie pochwalam, jestem daleka od klaskania w dłonie na ten widok.