Ten wątek z piłą był akurat w tych pierwszych ogłoszeniach również. Może posypały się jakieś głupie oferty i pytania, dlatego cena poszła w górę. Niemniej facet musi być dziwny, skoro mimo tak atrakcyjnej ceny na początku konia nie sprzedał.
Mnie wpadła w oko w zeszłym roku kobyła, której jedyną wadą wydaje się być to, że jest siwa. Podopieczna szukała konia (i akurat chciała siwka), więc dałam jej znać. Zadzwoniła do gościa i usłyszała, że żadnych filmików nie wysyła, koń jaki jest widać i jak chce to może przyjechać obejrzeć, stoi w stajni. Nie pamięta za ile ją wystawił, ale z ceny nie zejdzie. 🤣 Kobyła dalej wisi. Była za 20 000 zł, teraz za 45 000 zł. Nie chciało nam się jechać z mazowieckiego w wielkopolskie, żeby obejrzeć. A kobyła piękna. I z dobrym papierem. Zdjęć z jazd żadnych.
Ta piła jest tak absurdalna, że mi się durny czarny humor ciśnie. Może ten koń teraz umie obsługiwać piłę?
Niee, dla mnie to powód sprzedaży. Nie wiem ile ten pan tych palców stracił i w jakim miejscu, ale rozumiem ze nie jest już w stanie jeździć bo trzymanie wodzy kikutami boli. Dlatego sprzedaje konia
Akurat koń z pierwszego linku jest w moich okolicach, z tego co wiem facet przywozi konie z zagranicy, trafiło mu się kilka takich, które kiedyś chodziły w polo. Także prawda, tylko może dziwnie ubrana w słowa 😉
Nie będę wstawiała linka do ogłoszenia, bo kto chce to szybko znajdzie, ale luzaczka z "fabryki koni w de" o wątpliwych umiejętnościach jeździeckich oferuje treningi koni i jeźdźców. Ogłoszenie brzmi profesjonalnie, jakby to sam Skrzyczynski pisał. Rzeczywistość jest jednak zupełnie inna. A już na pewno umiejętności jeździeckie. Nie wiem w sumie czy mnie to ogłoszenie śmieszy, czy mi żal ludzi którzy zaczną jej dawać konie w "trening". 🤔
Może ja się nie znam i ktoś mnie oświeci: co to u diabła za dziwoląg? Siedział ktoś w takim siodle? M ktoś pomysł co autor miał na myśli umieszczając poduszkę kolanową w takim miejscu?
To jest wyjątkowe siodło dla osoby z chudym tyłkiem i bardzo długimi nogami. Wiem co mówię 🤣 W normalnych siodłach, nawet z przedłużaną tybinką, kolano wypada mi już zupełnie pod poduszką kolanową, takie siodło rozwiązałoby ten problem. A że poduszka jest niezwykle duża i nie zaczyna się przy przednim łęku, tylko nagle "wyrasta" w połowie tybinki to może to wyglądać dziwnie. Ale jest przemyślane 😉
avee Czyli wyszło, że jednak się nie znam, ale jak dla mnie dalej siodło jest przedziwnie skonstruowane. Siedzisko musiałoby być rzeczywiście turbo małe (a to podobno 17'😉, albo udo jeźdźca musiałoby mieć przynajmniej metr długości.
SzalonaBibi Mi się pan bardzo podoba😀 (kantar już mniej)