Kastorkowa Jaki objezdzacz? Kto mi konia da, jak sie okazuje że ja nic nie wiem? Moze uda mi sie Vissiennej dobrze buty wypucować chociaż. Ale wybaczam. Chociaz uważam, że oszukujesz i pewnie dokupujesz swoim paszy za 1000zl, albo je bijesz żeby puchły.
kajpo Czekałam na Ciebie! Jak dotykalas Isabell to na 100% teraz wiesz wszystko o deptaniu kapusty.
Shit. za pensjonat mojej kobyły za jej dziecięcych lat płaciłam 350zł, jak prawem jako 2latka wyglądała tak i to bez kwarcu ?! co więcej, praktycznie 24h na dobę na dworze !
Ja to myślę, że jak moje chłopaki tak wyglądają teraz to jak im sprawię stajnie za 1500 z kwarcem obowiązkowo to mogą śmigać GP na dzień dobry 🙂 Sotniax no bezczelna ta Twoja kobyła 🤣
KaNie Ciekawa jestem czy macanie ludzi z topowej czołówki to aby najlepsza droga na rozwój jeździecki? Z drugiej strony ciężko się powstrzymać gdy są na wyciągnięcie ręki. Warto próbować. Pokusa jest silniejsza 😁 Ciekawe czy już się przyzwyczaili, że na ulicy za rogiem czają się zdesperowani luzacy drugiej kategorii tylko po to żeby macnąć z zaskoczenia 😀
No i co z tego, że jestem koleżanką jakiejś figury. Obecnie nie mam kwarcu na ujeżdżalni. To już się nie liczę, bo nie mam dobrej stajni ani warunków 🙁 Idę płakać do kąta... 😕
kajpo Generalnie na takich zawodach gdzie się pojawia top jeźdźców, to raczej nie ma luzaków drugiej kategorii. No i wszyscy mniej więcej ogarniają kiedy komuś mogą zająć czas. Na takich zawodach luzakom nie wypada się uganiać i macać sław. 😉
Och, żeby tak się dało, że łaska jeździecka spłynie na macanta, to już by mnie zamknęli za stalking 😂
[quote author=kajpo link=topic=190.msg2752524#msg2752524 date=1517261315] KaNie Ciekawa jestem czy macanie ludzi z topowej czołówki to aby najlepsza droga na rozwój jeździecki?
Myślę, że zależy to od tego czym - i po czym - macasz. [/quote]
hahahahaha leżę 😵 pora na gorącą kąpiel, zdecydowanie, bnw wygrałaś internety 😂
Visenna ale łapanie jeździeckich guru na zawodach jest dla amatorów. Prawdziwy stalker powinien umieć wyśledzić na weekendowych zakupach albo spacerze w parku 😀 Wtedy też łatwiej dorwać z zaskoczenia. bnw nie za bardzo jestem oblatana w tych hasztagach... Czy do tego przydatne będą... zęby? 🍴
bnw nie za bardzo jestem oblatana w tych hasztagach... Czy do tego przydatne będą... zęby? 🍴
banbait -> w sumie dosłownie to "bano-przynęta" i oddaje to cały sens. Opowiedz o tym, czym i kogo chciałbyś macać... a potem "Drogi użytkowniku, otrzymujesz dożywotniego bana za gorszenie nieletnich". Czy coś.
Ale ty sam poruszyłeś kwestię kogo-czym-po czym i że ma to znaczenie 😀 Więc uznałam ze może masz jakieś fajne i przydatne triki. I tam zaraz zgorszenie 🙄 Może wystarczy trącić małym palcem lewej stopy
W skrócie - podobno jest nie ok w kłusie anglezowanym, w cwiczebnym nawet najlepsi jezdzcy jezdza często fotelowo. W galopie tez widuje, zwłaszcza w skokach.
Wydaje mi się że zrobiliśmy tu wystarczający offtop, więc chyba lepiej rozwinąć temat warto zapytać w wątku o dosiadzie lub dla żółtodziobów. Podpowiem tylko, że ten obrazek który nam się przewinął był bardzo nieładny I tak jeździć nie należy. Strzyga ja czyściłam Rothenbergerowi strzemiona szczoteczką do zębów. Nic nie wiesz o życiu 😎
To przepraszam za offtop, ale po prostu temat juz sie pojawil we wątku pt. Poprawny dosiad, i na pierwszej stronie quantanamera całkwiem mądrze chyba pisze ze najwazniejszym celem jest pozostawanie w równowadze z koniem, które jest mozliwe przy fotelowym dosiadzie, jest tam tez zdjęcia Carla Hestera który siedzi w ten sposób. Trochę dziwna ta rozpoczęta w innym wątku dyskusja, z jednej strony wszyscy kiwają głowami nad koniecznością uczenia książkowych podstaw, a z drugiej kilka osób jako błędy (sic!) dosiadu podaje przykłady jeźdźców, którzy nie tylko zawodowo zajmują się końmi, ale i mają ze sobą bagaż wyników sportowych, potwierdzających ich umiejętności. Czyżby nikt ich biedaków nie nauczył podstaw? cool
Taki na przykład pan ma "błędy" dosiadu?
I taka pani też?
Albo weźmy sobie na tapetę coś zupełnie świeżego, tegoroczne ME seniorów w Rotterdamie. Fotka treningowa absolutnie szałowej pary (Carl Hester i Uthopia): Ten obrazek został zmniejszony. Kliknij tutaj, aby zobaczyć cały obrazek. Oryginalne wymiary to 1024x575.
No masz ci los, kaplica i taaaaki fotel, że lepszego to i w Ikei nie znajdziesz. ke
iza-bellowata, powiem tak. Można tez zobaczyc ludzi wygrywających GP w skokach, którzy tylko cudem utrzymują sie w siodle. Można? Można. Ale lepiej uczyc sie poprawnego dosiadu niz liczyć, ze cuda obejmą tez nas 🙂
Dodatkowo mówimy tu o wyjątkowej sytuacji, czyli o dosiadzie w kłusie wyciągniętym na koniach o wielkim wykroku. Wtedy można faktycznie lekko przesunąć się na tylni łęk by zachęcić konia do otwarcia łopatki. Ale przecież nikt normalny nie jeździ w ten sposób cały czas...