Nique, tak Wilamowice. Jeździłam tam 15 lat temu, moje okolice, znam ludzi, którzy jeździli tam jeszcze niedawno, zdarzało mi się okazjonalnie wpadać. A raz, po tym co zobaczyłam w stajni zgłosiłam ich do TOZu.
Ta stajnia w Wilamowicach to już od bardzo dawna powinna być zamknięta... Nie mam pojęcia jak w ogóle rodzice puszczają tam swoje dzieci 🙄 Byliśmy tam kiedyś oglądać konie do sprzedania,i jak usłyszałam tekst "instruktora" do dziecka to umarłam w butach... " siedź tak żeby Ci się ciasteczko nie obiło " 🙇
Dorcysiu-niestety w treningu walkerow do Big Licku nie takie rzeczy odchodza 😕. Dla mnie temat-rzeka. Na szczescie trybuny na ich pokazach coraz czesciej swieca pustkami.
Jest zakazane od prawie czterdziestu lat. Stad sa inspektorzy wykryywajacy soring przed zawodami, badanie kamerami termowizyjnymi (miejsca smarowane srodkami zracymi sa "gorace', wycofywanie koni podejrzanych itp. Poza kamerami trenerzy koni do Big Licku twierdza ze nie da sie osiagnac tego kroku bez lancuchow i soringu. Jestem wlascicielka konia po Big Licku. Zapraszam na pogawedki na pw. :kwiatek:
Dlatego napisałam klacz nie nadaje się do jazdy nawet na stępa do tego koziniec już tak bardzo zaawansowany, że koń musi co chwilę łapać równowagę. I co ciekawe PAN sprzedawca konsultował się z wetem, który stwierdził, ze ze względu na stan nóg nie poleca zaźrebienia klaczy gdyż koń może nie wytrzymać takiego przeciążenia... Ale cóż...trzeba sprzedać i zarobić 3 tyś w dwa dni... Najlepiej nagrać taką rozmowę i upublicznić...
Robię rysunki na zamówienie, na podstawie zdjecia kupcy. Niżej pokaże przykładowe prace. Rysuje na a4 ołówkiem. Po ceny rysunków zapraszam na priv. Po więcej zdjęć również zapraszam na priv.
co to jest zdjęcie kupcy? może miało być "na podstawie zdjęcia kupy" 😂
Wiem, że od groma takich i już chyba się opatrzyły. Kurde, naprawdę nie można kogoś ogarniętego posadzić jak się chce coś promować. A może ci ludzie uważają, że to jest jak trzeba?
ja pierdud, prawa-lewa, prawa-lewa, po co ona tak majzluje tymi rękami? 😲 odginania konia do zewnątrz na wolcie też nie kumam, a tymbardziej wygiętego łba do środka z paszczą przy klacie. 👀
Też właśnie się zastanawiałam o co chodzi z tym odginaniem pyska na prawo i lewo na woltach. Kiedyś za czasów samozwańczych miszczów rekreacji podobno sprawdzano tak czy koń jest rozluźniony w potylicy.
Szalona właśnie wyżej wstawiła link do tego ogłoszenia. Mi również nie podoba się ten filmik. Nie wiem po co koń jest odginany, też jakoś działanie ręki nie należy do przyjemnych obrazków.