heheh ja pamiętam jak jeszcze byłam w klubie i zdajałam po odsadzeniu źrebola Siwą, ludzie stali w kolejce z kubkami coby się załapać na odrobinę mleka, było słodkie i takie trochę w smaku arbuzowe .
Nam prof na wykładzie wspominal, że mleko klaczy jest coraz bardziej popularne, do tego stopnia, że firmy przerabiaja juz dojarki by przystosować do klaczy (przemysł kosmetyczny)
Ja wczoraj zdoilam pol kubka pokazac maluchom w szkolce wakacyjnej, jak sie to robi. I tez zaden nie chcial sprobowac 🤣 chyba z osmioro 4 i 5 latkow. Zadno z nauczycieli tez nie bylo skorych, ale wszyscy byli zaskoczeni ze klacz mozna doic!
Planta, a Ciebie to nie zastanawia i nie martwi, ze nie wiesz, czy klacz jest w ciąży, czy nie? A jak nie, to czemu ma mleko? I ja tak sobie beztrosko doisz - nie boisz sie, ze wywołasz tym poród przed czasem?
Zstanawia. Ale nie mam paru stow zeby wziac ja do weta bez wiedzy i zgody meza. Ktory sie na to nie zgadza i mowi, ze co ma byc to bedzie w sensie czy bedzie zrebak czy nie. Jesli wywolam porod, to byloby "mnareszcie" bo mam ja blisko 11 miesiecy. Tu akurat wkraczamy na sliski temat mojego malzenstwa ktory jest calkowicie OT.
Pomijając już oczywiste kwestie bezpieczeństwa, to czy taki koń potem szanuje jakiekolwiek ogrodzenia? Przecież to robienie z konia uciekiniera na własne życzenie 🤔wirek:
Moze stoi za ogrodzeniem jak w obozie koncentracyjnym-dwa i pol metra od ziemi i te zagiete do srodka konce...
Nidwano ogladalam filmiki o polowaniach na lisy w UK i wlos sie jezy co oni tam wyrabiaja z tymi konmi. Nie skomentuje calego pomyslu scigania lisa do smierci przez padniecie lub rozszarpanie.
Przypadkowe zdjęcia są najlepsze 😎 Strzyga, wiem że nic nie jest czarno-białe w życiu i tak jak mogła najechać na płot specjalnie tak mogło to też wyjść przypadkiem 😉
Podejrzewam, że koń jest po prostu rozpuszczony jak dziadowski bicz... 😂 ewentualnie ma zrobioną wodę z mózgu po prostu, bo wygląda na naprawdę ogarniętego, dobry materiał na fajnego zwierza.