Dla mnie to niepojęte... a hodowcę klaczy Bella Donna znam, nie lubimy się.Nawet udziela sie tutaj na forum 🙂
Edit. Niby można kryć jeśli klacz skończy 30 miesięcy. Ale klaczka z mojego linka ur. 26.03.2010. Czyli zaźrebili ją w wieku +/- 25 miesięcy. Szok. Dla mnie taki hodowca to nie hodowca.
a w czym ten hodowca z linku jest gorszy od tego z "moich" przykładów? Wydaje mi się, że np. ta Bella była kryta jeszcze wcześniej niż ta z Twojego linku 😉
a w czym ten hodowca z linku jest gorszy od tego z "moich" przykładów? Wydaje mi się, że np. ta Bella była kryta jeszcze wcześniej niż ta z Twojego linku 😉
hodowca nie jest niczym gorszy. Zresztą napisałem " taki hodowca, to dla mnie nie hodowca" A skąd wiesz,że jeszcze wcześniej ? Bo mnie się wydaje,że nie 🙂
Tzn. ja tego nie wiem. Ale z tego co pamiętam zima w zeszłym roku trwała do połowy marca? A ten ogierek od Belli ma zdjęcia robione jeszcze w śniegu. Więc wydaje mi się, ze musiał urodzić się najpóźniej końcem lutego? A sama Bella jest z kwietnia. Czyli kryto ją jak miała niecałe 2 lata (< 24mies.)? Tak na babski rozum, ale dowodów nie mam 😁
Edit: te zdjęcia są zrobione jak miał rok chyba, przepraszam za pomyłkę :kwiatek:
Mój tak się czochrał, że połamał górną część czochradła dla krów. Za to jak kupiłam w Castoramie największą szczotę do zamiatania, to więcej się krowy czochrały, niż koń. Ale fajna rzecz, szczególnie jak zwierzę nie może podrapać się, np. o drzewa.