Ehhh, dobrze chcociaż że cena symboliczna. Trzeba liczyć na to że znajdzie lepszy dom.
no wlasnie w zwiazku z ta symboliczna cena, kon ma wysokie prawdopodobienstwo skonczenia w rzezni. bo sprzedajac go do transportu duzo sie na nim zarobi.
Ta jego długa sierść to raczej nie ze względu na szczotkę czy jej brak albo na stanie w stajni (chociaż jedno i drugie prawdopodobne w jego przypadku)... dwie rzeczy mi się kojarzą: zarobaczenie (to jeden z objawów silnego zarobaczenia) albo taki syndrom metaboliczny, który dotyka głównie starszych koni (nieuleczalne). W polskich materiałach niczego o tym nie widziałam, ale pewnie i w Polsce występuje (to nie choroba zakaźna). Na kopyta też ma to jakiś wpływ, bodajże zwiększa skłonność do ochwatu. Jego kopyta wyglądają faktycznie masakrycznie 😲
sorki za 🚫 ale nie wiedziałam, że i konie mogą zapaść na tą chorobę 🙁 ... pies to wiem - sama mam starszą sukę z cushingiem.. jeżeli choróbsko w ten sam sposób się objawia u koni jak u psów to szkoda koniska 🙁
Wiecie, naszła mnie taka refleksja, że ogłoszenia tego typu nie są już dla mnie ani zadziwiające ani nietypowe 🙄 Oczywiście leży mi na sercu dobro zwierzaka, ale widzi się już tyle ludzkiej bezmyślności, że przestało to zaskakiwać. Przykre jest to, że świat idzie do przodu, a świadomość ludzi nadal stoi w miejscu 🤔wirek: I jak zwykle tylko koni żal...
Owszem dziewczyny, Mattes również szyje ze sztucznego futra. Przede wszystkim na rynek amerykański. Futra sztuczne są oznaczone jako mattes silver, futra z wełny jako mattes gold a futra z naturalnego futra jagnięcego, mattes platinium.
czy zdrowy? Obaczy się. Kopyta jeszcze do roboty. 1/2 konia uciachana. Zostało jeszcze pół. Potem uda się juz pojechać maszynką. Kasiuuu masz blisko. Bierz ostre nożyczki i przyjedziesz pomóc, bo roboty jeszcze kopa. zapraszamy 😉
JUZ WIEM KTO!!!!!!! 😀 😀 😀 otoż forumowiczki kochane- dziadek lepiej trafic nie mogl!!! jak zobaczylam to ogloszenie, nawet sama myslalam, aby do nich przeslac... ahahaha!!! jade do was jutro- i nie zdziw sie nozyczki bede miec. i tak sie ciesze. dzieki, ze wam sie chce... :kwiatek: 😅 😅 😅