Forum konie »

Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

No niestety....to mieszkanie w ogródku to mi sie kojazy z pomysłem trzymania konika na balkonie.... ale to podobne pokolenie chyba jak to co agresywnie twierdzi że określenie półtora konna przyczepa jest od wieków i normalne... Normalne to jest classic,M,L,XL,XXL........
ten kucyk milusi-ale panienka tej wielkosci na nim woła o pomste do nieba-to sa kuce na 4-6latki.........to jest u nas chore-odpowiednio małe dzieci najczesciej nie jezdza na takich kucykach tylko ładują sie panny które powinny wsiadac na konika 130-140cm.
Altiria-jak chcesz to ci maskotke sprzedam-o ile obiecasz ze nie bedziesz na ną wsiadać 🤣
Oj, oj, oj. Przepraszam za dalsze ciągnięcie  🚫 , ale muszę zabrać głos znów.
boswell tak jak pisałam, określenie "przyczepa na 1,5 konia" jest określeniem przyczepy nie na 2 konie a na 2 kuce bądź na 1 zimnokrwistego. Jakoś nie wyobrażam sobie nazywania każdej przyczepy M-ką, L-ką, XL-ką itp. Takie określenie pasuje do wypaśnej przyczepy, a nie do przyczepy, w której są wożone konie zimnokrwiste do wycinki drzew głęboko w las. Normalne określenie. I proszę, nie porównuj pokolenia "naszego" do qniarek, które jeżdżą na kucykach zamiatając kolanami o ziemię, zajeżdżającymi roczniaki oraz do tych z zapędami trzymania konia na balkonie bądź w ogródku 2m x 2m.

Hypnotize strach pomyśleć, ale na 99% chodzi o prawdziwe przygarnięcie prawdziwego konia.
to juz jest od jakiegos czasu w temacie kto mni9e wkurza na volcie  😁
Zadziwię znów - owa osoba zwana Owczarek0 ODPISAŁA!
Wynika z tego, że ta osoba jeździ z instruktorem, który kazał zakupić konia 150 cm, ażeby móc się przygotować do jazdy na większych koniach (mój fikcyjny ma 167 - jest o wiele większy niż dziewczyny oczekiwały, ale jest dobry).

Nie chce mi się w to bawić. Trzeba dziewczynę uświadomić, że świat nie jest taki fajny i kolorowy jak jej się wydaje.
oj tam. kon od 0,5 roku co ma stac w ogrodku kolezanki, ma cwalowac i chodzic w zaprzegu

bujda na resorach z tym instruktorem!
Maddie, jesteś lepsza niż Sebastian Wątroba z W-11. Ale nie kończ tak szybko zabawy 🙁
A. no co ty gadasz? A ja myślałam, że to na prawdę  😁

Averis nie oglądam W-11. Brać za komplement?  😁

EDIT. Za waszą namową postanowiłam nie kończyć zabawy. Jeszcze trochę poprawię sobie humor  🤣
Maddie, no wiesz co. Oczywiście, że tak 😀
Averis jejku!  :kwiatek:
Teraz już będę pamiętać o Sebastianie Wątrobie i chyba aż poszukam w necie i obejrzę kilka odcinków W-11  😎
Z forum, rozbawiło mnie strasznie

Witam!
Ja z koleżanką z chęcią byśmy przyjęły czterokopytnego przyjaciela a wzroście 140-160 cm i wieku 0,5 - 10lat. Płeć żeby była to klacz lub wałach. Najchętniej: SP. konik polski, hucuł itp może być nawet NN tylko żeby konik był 100% zdrowy i nie po kontuzji. Konik żeby był pod siodło i do bryczki, ale najważniejsze żeby mógł pod siodłem: stęp, kłus, galop i cwał. Żeby to był konik do takich troszkę cięższych robótek typu biegi przełajowe, ala wyścigi itp. żeby jeszcze mocno galopował. Warunki zapewniam świetne, w każdej chwili będę wiedzieć co konik robi ponieważ by mieszkał u mojej koleżanki w ogródku. Ruch by miał zapewniony (jak mówiłam biegi przełajowe, wyścigi itp). Tylko nie dysponuje własnym transportem więc za drobną opłatą żeby ktoś mógł mi go przywieźć do Częstochowy. Możliwość odwiedzin konika.
somebody, prawda, jedno z bardziej absurdalnych i infantylnych ogłoszeń, jakie się w ogóle trafiały na forum. Nie ma co, pewnie pełno chętnych odda konika do cwałowania (w przerwach, kiedy nie będzie mieszkał w ogródku). Ciekawe, czy rodzice w ogóle o planach wiedzą 😁
somebody już było cytowane. Kilka postów wstecz - nawet mam dzięki temu "ogłoszeniu" niezłą zabawę 😉
Rzeczywiście, nie zauważyłam :icon_redface
Podziel się zabawa  🤣
Dziewczyna chce ode mnie całego sprzętu (wszystko!), a jaką kwotą dysponuje na pokrycie kosztów transportu? 100 zł  😵 Tyle to jej nie starczy na przywiezienie konia z jednego końca Częstochowy do drugiego, a ja jej taką korzystną ofertę spod Malborka złożyłam  😁
Może zamierza wierzchem jechać  😂
Z forum, rozbawiło mnie strasznie

Żeby to był konik do takich troszkę cięższych robótek typu biegi przełajowe, ala wyścigi itp. żeby jeszcze mocno galopował.

To ja proponuje takiego á la Wielka Pardubicka  😎
Maddie Malbork to  ja. 😁 😁
[quote author=aśka link=topic=189.msg826784#msg826784 date=1293555164]
Witam !
Wraz z początkiem wiosny chciałabym zaadoptować lub kupić za cenę do 1000zł konia,kuca lub kucyka.
Płeć,rasa i wiek nie mają znaczenia , chciałabym tylko by ten koń był zdrowy i by można było na nim jeździć 😉 Jeździłaby na nim moja córka dlatego też zależy mi aby był to koń spokojniejszy 😉

Mam duży ogród i wiele innych potrzebnych rzeczy ;>
Mieszkam w dzielnicy Katowic, a tam jest absolutny spokój ...
Więcej informacji na :
pw
gg:24930152
e-mail:    asia134@interia.eu
kom.:798-406-293 lub 507-653-062

Pozdrawiam Aśka 😉
[/quote]
http://www.photoblog.pl/kinley/83138362/kinley.html
córka tej dziewczyny, czy to właśnie córka  🙄
- takie adres bloga podany jest w podpisie pod avatarem.
Ludzie nie kumają, o co chodzi w tym wątku... możeby ograniczyć jego zakres i tylko ogłoszenia o koniach do oddania, bo ludzie tam szukają koni do jazdy za darmo  😂
witam przyjelabym te dwie klaczki,ale jaka to umowa i jak z transportem? I ile one maja lat i czy nadaja sie an matke 😂 😂 😂
http://allegro.pl/przepiekna-klacz-i1379033537.html hehe fajny opis 🙂

Byli już Aryskotraci, to może teraz będą Arystokopyci?  😁

Zastanawiam się, skąd ludziom biorą się w głowie pomysły, że dostaną super konia za darmo w czasach, kiedy wszystko jest tak drogie, że trzeba urabiać sobie ręce po łokcie żeby żyć na przyzwoitym poziomie.  🤔wirek:
Altiria
o kopytach nic lepiej nie wspominaj, bo ja zaraz moge pojechac z moimi slicznymi kopytkami  😁

A powaznie, no nie mam bladego pojecia coz to za arystokratyczny rodowod. Moze od milosciwie nam panujacej Elisabeth II, tzn z jej stajni, sie wywodzi  😁 🤔
Może jej prapraprababcia robiła na polu u jakiegoś Pana Szlachcica i podczas jednej z długich, zimowych nocy wdała się w romans z rumakiem owego Pana?  😁
a co ona ma za dziwny uwiąz???zamarzł na mrozie ze taki sztywny??? 😂
http://www.neustaedter-gestuete.de/pol/instytut_graf_lehndorff
Neustadt zainwestowało w tłumacza... google  😂
Ar to nie jest śmieszne... zero profesjonalizmu czy traktują nasz kraj jak bandę debili którym nie należy się szacunek i kaleczą niemiłosiernie nasz język z premedytacją?
Wypasiona strona , ładne zdjęcia, ładny ośrodek a tu taka wieś. Ciekawa jestem jak długo nad tym myśleli  👀
Wypasiona strona , ładne zdjęcia, ładny ośrodek a tu taka wieś. Ciekawa jestem jak długo nad tym myśleli  👀
wkleili do tłumacza, i skopiowali to co dostali
całość jakieś 60 sekund im zajęła
Zastanawiam się, skąd ludziom biorą się w głowie pomysły, że dostaną super konia za darmo w czasach, kiedy wszystko jest tak drogie, że trzeba urabiać sobie ręce po łokcie żeby żyć na przyzwoitym poziomie.  🤔wirek:

Problem nie w tym, że chcą konia za darmo (sama bym dała), ale w tym, że na utrzymanie kasy także brak (nie wypaśne, ale tak, żeby zapewnić koniowi zdrowe warunki) i że trudno o nich powiedzieć "dobre ręce", w sensie odpowiedzialności za zwierzę (kompletny brak wiedzy o koniach, ich potrzebach i chorobach). Szukałam domu dla dwóch zdrowych klaczy. Darmo. Nie było łatwo, a i tak nie do końca straciłam je z oczu  👀 żeby nie musieć ich "ratować" drugi raz... trzy razy domu szukałam (trzeci raz dla kulawego permanentnie kucyka) i wcale łatwo nie jest 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się