Napisałam do właściciela tego źrebola ciądnącego sanie, pewnie na tych saniach się nie kończyło, bo napisał że nie boi się ruchu ulucznego. Ale to pewnie jak zwykle grochem o ścianę. Głupota ludzka nie ma granic.
niestety ludzie tacy czesto to robia. Uwaza sie ze kon zimnokrwisty jako 2 letni jest w pelni wyrosniety i praktycznie zawsze w tym wieku jest juz ujezdzony. Niestety teraz ci chlopi kupuja sobie konie szlachetne i stosuja do nich te same wytyczne. U nas np. osoba ze Zwiazku Hod Koni uwaza za swietnego hodowce czlowieka ktory ujezdza w wozie 1-1,5 roczne malopolaki a inny tej instytucji urzednik nazwal glupota to ze ja sprzatam koniom do czysta co tydzien a nie dwa razy w roku...No to jak to sa ludzie kierujacy hodowla, to co sie dziwicie prostym chlopom...? 😕
U nas np. osoba ze Zwiazku Hod Koni uwaza za swietnego hodowce czlowieka ktory ujezdza w wozie 1-1,5 roczne malopolaki a inny tej instytucji urzednik nazwal glupota to ze ja sprzatam koniom do czysta co tydzien a nie dwa razy w roku...No to jak to sa ludzie kierujacy hodowla, to co sie dziwicie prostym chlopom...? 😕
oj tam, czepiacie siee-sa robione naturalnie ❗ 😜 na niskich pietkach.. 🤣
🤔 🤔wirek: - to są raczej podwinięte, kładące się piętki- co nie jest zgodne z naturalnymi metodami, ani z dobrymi klasycznymi. A ogólnie - to mega zaniedbanie , co jest niedopuszczalne w naturalnych i konwencjonalnymi metodach rozczyszczania. 😵 A może warto najpierw poznać choć trochę temat , nim się napisze taki tekst ??? 😎
czy ty dziewczyno nie widzisz ze pisze to z emotkami jako zart- ale ty sie od razu pienisz! Wyluzuj, niedobrze jak sie nie potrafi dostrzec ironii tylko 👿
A może dla kogoś to po prosu nie jest śmieszne? A może jakiś inny czytelnik, zielony w kwestii kopyt, Twoje emotki odczyta jako prześmiewcze metod i np. straci ochotę do zgłębiania (danego) tematu ?? A pienisz się niestety sama, bo wystarczyło np. jeszcze raz napisać, że żartowałaś, na co bym pewnie odpisała "OK" . I byłby koniec tematu. Tyle ot . 😎 Ja mam bardzo miły dzień 😀
Nie chce wiedziec jak sie zloscisz, gdy masz niemily dzien.... nie wiem jak mozna to odczytac inaczej niz zart, ale mniejsza o to. Jestem za starym hodowca zeby spierac sie o to.
boswell, można to odczytać inaczej niż żart -> można to odczytać jako żart prześmiewczy, ironiczny, mający na celu coś/kogoś wyszydzić. Przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie. Niestety, tu życie online, nie można siebie zobaczyć a co za tym idzie, nie można dostrzec intencji i dokładnego "przesłania" wypowiedzi mających być żartem na przykład. 🙂
"mężczyzna przyjął rolę bierną" podczas seksu z ogierem??? Matko na Niebie, pomijając, że to obrzydliwe zboczenie, to totalny brak wyobraźni!! jak przywołuję w pamięci obraz zachowań ogiera podczas krycia to nie dziwię się, że z faceta została krwawa miazga...
ostatnio byl w nocy w tv program o tej farmie.ochyda, ale wystarczy wpisac odpowiednie haslo i zapycha sie komputer ogierami kopulujacymi z kobietami i mezczyznami. Czyli dla nas to straszne ale musi tych zboczencow byc sporo...Mam ogiery na punkcie od 16 lat i nie wyobrazam sobie co trzeba im robic zeby staly sie tak nienormalne...
moment, moment.... JAKIM cudem człowiek może "przyjąć rolę bierną" przed ogierem? Nasmarować się feromonami klaczy...? A skąd ten koń ma niby wiedzieć, gdzie interes "ulokować"? Co za ludzie! A odnośnie tego brytyjczyka... że też ten koń mu się porządnie nie odwinął z zadu.... :/ Najchętniej wykastrowałabym takich ludzkich przeszczepów.
Sankarita - prawda jest taka, że zwierzęta na takich farmach są szkolone w tak podłym kierunku... Nie wiem na czym to polega... Ale chyba wolę nie wiedzieć! 😲
A ja bym się chętnie dowiedziała jak ten obrzydliwy proceder wygląda... bo tego po prostu nie umiem pojąć! Nosz, ludzie, przecież to jest fizycznie niemożliwe. Okropność.