niesobia, pisałam już, że tarant, nie mam pojęcia na jakiej maści, ale jeśli już to cremello/perlino albo siwek kij wie z czego. Na dolnym zdjęciu koń jest chyba mokry, więc obstawiam, że łaty są na de facto na skórze, nie sierści, a co za tym idzie, obstawiałabym jednak maść siwą.
Emptyline Wiesz co byś się nie napisało na Rev to zawsze znajdzie się jakaś mądralińska która twierdzi że czarne jest białe , Koń o którego było pytanie jest izabelowato tarantowaty , a na twoim zdjęciu jest siwek z przebarwieniami na chrapach i nie chce mi się dalej z tobą gadać . 😵
Koń nie jest bułany, a myszaty. Rodzice sądząc po imionach, są z Polski, więc nie muszą być do końca rasowi. Ludzie różne rzeczy piszą w ogłoszeniach. Więc kary po ojcu, rozjaśniony po matce, bo nie musiała być kasztanowata, a czerwonobułana (maść prawie nie opisywana) i już🙂 A może i niektóre haflingery mają ten gen, nie wiem. Wiem, że u fiordów siedzą rozjaśniacze, których nie widać, jak mają dwa naraz.
Mam pytanie jakie jest procentowe prawdopodobieństwo że będzie izabel? Kryje klacz kasztanowatą w siwiźnie ogierem Banderas - izabel. Na pewno przekaże gen ee - więc jest prawdopodobieństwo kasztana, ale ile? Jak dziedziczy się gen Albino? Bo Banderas jako izabel na pewno ma geny ee CCcr , ale jak ten układ się dziedziczy???? Pomocy.
Jak wejdziesz w karte hodowcy to wyskoczy rowniez, ze pan kryl ogierem Faraon. Ogier z licencją, klacz z udokumentowanym pochodzeniem. Ciekawe, czy ma faktycznie tak w paszporcie wpisane.