Forum konie »

Maści i odmiany

Bisha no taki mały Całusek to jest.
Edzia69 tyle to wiem, ale zastanawia mnie masć podstawowa, niby jest to czarny ale jakby jednak też deresz.
Najprawdopodobniej karo-srokato-tarantowaty. Ta dereszowatość moim zdaniem są wynikiem działania geny tarantowatego.
Możetak być, tam gdzie ma to kare to jest to przemieszane z białym włosem.

Według google krzyżówka zebry z Clydesdalem

Biczowa,  : Chcę takiego!  😍 😍 😍
U nas swego czasu tez się źrebak w paski urodził. Niestety po pierwszej zmianie sierści okazał się być zwykłym gniadym.
Na poprzedniej stronie on jest 😉 Nawet sporo zdjęć wrzuconych 😉
niby offtop ale w sumie nie -> [s]czy ktoś kojarzy w których numerach Konia Polskiego były artykuły nt. maści koni? [/s]Bądź poleca literaturę związaną z tym tematem? (oprócz 'identyfikacja koni' - wlasnie zakupiłam🙂😉
To jest achałek? Wydawało mi się, że nie ma u nich tarantów...

Nie ma, to musi być jakaś mieszanka.
To jest mix.
To jest Appaloosa x Ahkal Teke.
Tak pisze na jego stronie.
http://alania-stud.com/index.php?page_id=9&id=1518
dzięki za rozwianie wątpliwości😉 sama na tą jego stronkę nie trafiłam
Ale obłędny!
Kayri, jest napisane, albo piszą. 🙂 Sorry, musiałam.
Koń cudowny.
Jak się nazywa ten rodzaj taranta co na zdjęciu, które wrzucam?

Edit: Mi to najbardziej wygląda na "płatki śniegu"  🤔
jaka to maść? kupione jako apallosa (przynajmniej w większości, bo ojciec moze być miksem z arabem albo kucem, matka tez taka ale w cętki, albo jak ten pół tekiniec wstawiony powyzej (nie pamietam 🙁 ale w stadzie byly takie i takie i wiekszosc spokreniona, co z czym to tylko wierzyć w pamięć i chęć powiedzeia prawdy pana indianina... dla którego nawet jak ma kuca w przodkach to dalej jest A....
na zime ciemnieje, latem jaśnieje...(zdjecie troche przeswietlone..moze poszukac innego, albo zrobic...)
nie ma wyraźnych plamek sierści

To tarant.
Tarant na pewno, prawdopodobnie dość jasny werniksowy.
dziekuje 🙂 sądzilam, ze jakoś bardziej skomplikowanie... mamy jeszcze takiego ale + plamy- opisany tarant (te jeszcze nie opisany), ale tak tu czytam, ogladam i już na jakiegoś dereszowato-kasztanowato-taratowatego obstawialam 😉
Dziewczyny, mam nadzieję że wybrałam dobry wątek 😉 Czy możecie mi powiedzieć jakiej maści jest ten koń? Ciemnogniady? Skarogniady? Czy może jeszcze jakiś inny? Konik jest rasy arabskiej, z tego co wiem matka była siwa, a ojciec ciemnogniady. Fotki są robione w lecie, teraz konik nabrał zimowej sierści i znacząco ściemniał w miejscach podpalania, natomiast w tych jaśniejszych kolor pozostał taki sam.
Mi się wydaje że ciemnogniady tylko strasznie mu sierść i włosie od słońca wypłowiały.

A może taki cukiereczek? 😀
Pursat, to aż tak mocno przydymiony palomino jest?
Ukradłabym!
emptyline, oficjalnie tak, a jak jest naprawdę? Nie wiem. 😉

Co to jest "malowaniec"?

Ty i "malowaniec", no, no 🙂
Koń z dużą ilością i dużymi białymi odmianami 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się