safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 11 października 2014 16:44
niby offtop ale w sumie nie -> [s]czy ktoś kojarzy w których numerach Konia Polskiego były artykuły nt. maści koni? [/s]Bądź poleca literaturę związaną z tym tematem? (oprócz 'identyfikacja koni' - wlasnie zakupiłam🙂😉
jaka to maść? kupione jako apallosa (przynajmniej w większości, bo ojciec moze być miksem z arabem albo kucem, matka tez taka ale w cętki, albo jak ten pół tekiniec wstawiony powyzej (nie pamietam 🙁 ale w stadzie byly takie i takie i wiekszosc spokreniona, co z czym to tylko wierzyć w pamięć i chęć powiedzeia prawdy pana indianina... dla którego nawet jak ma kuca w przodkach to dalej jest A.... na zime ciemnieje, latem jaśnieje...(zdjecie troche przeswietlone..moze poszukac innego, albo zrobic...) nie ma wyraźnych plamek sierści
dziekuje 🙂 sądzilam, ze jakoś bardziej skomplikowanie... mamy jeszcze takiego ale + plamy- opisany tarant (te jeszcze nie opisany), ale tak tu czytam, ogladam i już na jakiegoś dereszowato-kasztanowato-taratowatego obstawialam 😉
Dziewczyny, mam nadzieję że wybrałam dobry wątek 😉 Czy możecie mi powiedzieć jakiej maści jest ten koń? Ciemnogniady? Skarogniady? Czy może jeszcze jakiś inny? Konik jest rasy arabskiej, z tego co wiem matka była siwa, a ojciec ciemnogniady. Fotki są robione w lecie, teraz konik nabrał zimowej sierści i znacząco ściemniał w miejscach podpalania, natomiast w tych jaśniejszych kolor pozostał taki sam.