Forum konie »

Maści i odmiany

Co powiecie na fryza w bieli?

doczytałam, że to krzyżówka fryza z arabem

edit:
emptyline wysmarowany jest, on miał tylko cztery skarpety z tego, co pamiętam.
Calkiem ladny ten fryz w bieli. Ladnie wygladalby obok karego 🏇
podejrzewam że Hamerykanie go wyhodowali :>
podejrzewam że Hamerykanie go wyhodowali :>

Pudło 😉 Niemcy http://www.eurodressage.com/equestrian/2007/03/21/nero-white-mystery-friesian-equitana-2007
Hamerykanie mają równie udanego appalooso-fryza.
Weź to teraz utrzymaj w czystości takiego białego ciciatego sierściucha!  😁
Już czarne są problematyczne  😉
edzia69, taranta też wrzucałam 🙂

Puma , chyba by trzeba było wybielaczem traktować  😂
Safie mam wielkie zaległości,chyba nie do odrobienia!
Znalezione na fb
Niby zwykły srokacz ale ten pysio 😜

fot. Zofia Dmuchowska
Misskiedis piękny ! Moje marzenie 💘
Jest to kobyła mojej koleżanki, ma jeszcze jedno rybie oko-lewe bodajże.
Powiedzcie mi proszę, czy koń, który wygląda jak gniady, ale ma u nasady ogona zdecydowanie brązowe włosy i dopiero spod nich wyrastają czarne, a czarna sierść na nogach dochodzi tylko trochę powyżej pęcin, jest rzeczywiście gniady?  :kwiatek:
edit:

ale brzydal. 😁
[quote author=Murat-Gazon link=topic=1848.msg1853041#msg1853041 date=1376849130]
Powiedzcie mi proszę, czy koń, który wygląda jak gniady, ale ma u nasady ogona zdecydowanie brązowe włosy i dopiero spod nich wyrastają czarne, a czarna sierść na nogach dochodzi tylko trochę powyżej pęcin, jest rzeczywiście gniady?  :kwiatek:
[/quote]

Taki, jak tu?
Wg niektorych zrodel- taka masc to dziko gniada. 😉
A ja mam dla was taką oto odmiankę na pysku.

Koń po gniadej kobyle i siwym ogierze.
Siwieje z gniadego i ma odmianę z jednej strony mocno zarysowaną, a zdrugiej taką rozlaną. Prawdopodobnie jak wysiwieje, to nie będzie jej już widać, ale wygląda świetnie.
Czarteros niezupełnie, bo bez takich rozjaśnień na sierści (równy brązowy kolor wszędzie) i grzywa normalnie cała czarna.
Niestety nie mam zdjęcia.
Moze jedno z tych zdjec?
Wszystkie to wlasnie masc dziko gniada- w roznych odcieniach. Najczesciej konie z ta mascia sa jasne, ale zdarzaja sie tez ciemniejsze.
O coś takiego jak ten drugi  🙂
Skąd się bierze genetycznie taka maść?
Widziałam taką klacz arabską po dwojgu gniadych rodzicach, stąd moje pytanie.
to chyba po prostu taka odmiana ekspresji genow warunkujacych gniadosc, tak jak jasno czy ciemno-gniady
tez znam arabka dziko-gniadego, w dodatku z ogonem rabicano 🙂
matka kasztanka rabicano, tatus gniady "zwyczajnie"
Dziękuję za wyjaśnienia  :kwiatek:
Ten srokacz powyżej ma na pierwszym zdjęciu dzięki tej odmianie taką typową minę "jadę Ci w**erdolić" 😁
Posiada ktoś z Was karo i kasztanowatodereszowatego konia oraz jakiegos z rabicano?
Uderz do użytkowniczki aszka, ma chyba i kasztano i karodereszowate konie.
Znalezione w necie. Bardzo ladnie wyglada taki srokacz. 🏇
aszka ma na bank kasztanowato-dereszowatą Damaszkę. Jeśli potrzebne są zdjęcia, to wiem, że Dominika Frej (mscarmen) na bank jakiemuś karo-dereszowatemu robiła.
Wydaje mi się, że ma i karo-dereszowatą też, jakąś bliższą rodzinę wspomnianej przez Ciebie Damaszki. Tak jakoś mi się zdjęcia kojarzą trójki koni (babka, matka i córka-Damaszka)?
http://www.joemonster.org/mg/126850,search,andquot_Horseandquot_czyli_kon_podpisny_w_ciapki  😁 Szkoda że fotomontaż, ale takim podpisanym łaciatem bym nie pogardziła 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się