Forum konie »

Revoltowicze z Podkarpacia

31-1 Wierzawice cos organizują, kto się wybiera?
wiecie co, pogoda fatalna , ja też długo nie wytrzymałam w Strzyżowie ale mam dla was kilka fotek

reszta za chwilę jak obrobię choć z grubsza bo pogoda nie sprzyjała fotkom
ha, a ja byłam dziś na Grand Prix, pogody nawet nie chce mi się komentować. startowało 10 par, tradycyjnie wygrał Sławek Uchwat na Dialektyce  😉
a teraz idę zażyć gorącą kąpiel, bo zmarzłam w dupsko porządnie  😁
(koniara79, a pewnie, że się znamy hehe  🙂 😉)
i następna partia

jak chcecie więcej to piszcie mam jeszcze kilka  😉
niezła ulewa musiała być 🙂
lało okropnie , a szkoda bo mogła być super impreza  🙄
Co do Rymanowa , a w Iwoniczu nie ma żadnej stajni przypadkiem??

Euforia_80 - Super że zdjęcia wstawiłaś, szkoda że tak lało niemiłosiernie u nas.

m.indira - Pewnie się wybiorę bo nie mam nic w planach.
Presja, mam rodzinę w Iwoniczu, jestem tam kilka razy do roku i nawet chciałam wieźć tam konia na wakacje, ale z informacji, które posiadam wynika, że niestety to wszystko powoli tam upada.
Zostały bodajże cztery nieduże konie (chyba miały nawet zostać sprzedane), jadę tam na całą drugą połowę sierpnia to podejdę i zapytam, może coś się zmieniło w tej kwestii.
Czardasz, jak będziesz w Rymanowie to daj znać, ja teraz mieszkam w Krośnie to na kawkę wyskoczymy.

Jeśli chodzi o tereny to na pewno Ranczo Texas w Posadzie przed rymanowem, koło leska jeżdżą na rajdy dłuższe, a jakby co to zapraszam do TRZEŚNIOWA🙂
W Iwoniczu moja mam jeździła konno 30 lat temu. A ja razem z nią. Tylko jeszcze w brzuchu🙂
Opowiadała, jak bawili sie w kowboi i indian i jeździła na siwej Sarnie.
jest was tu juz kilka osób więc może rozważymy zmiane tematu "Stajnie na Podkarpaciu + zdjęcia ." na np. re-voltowicze z Podkarpacia  lub cos w tym stylu?
Presja kiedyś o tym wspomniała ,  poruszamy tu różne podkarpackie końskie sprawy więc może warto sie nad tym zastanowić, co wy na to?
ja jestem jak najbardziej ZA, w końcu w tym temacie poruszane są różne sprawy zw. z jeździectwem na Podkarpaciu, ale też z hodowlą (np. pytanie o kowala, weta itp.)
Też kiedyś obiło mi się o uszy że ta stajnia w Iwoniczu funkcjonuje tyle o ile no ale myślałam że może jeszcze "żyje" zresztą z Rymanowa chyba tam było by najbliżej.

Napiszę do modów w prośbą o zmianę nazwy wątku, bo widzę że chociaż jesteśmy tu w zdecydowanej mniejszości to i tak całkiem ładnie wątek sobie radzi  😉

ktoś jeszcze do Wierzawic się wybiera?
no to działaj Presja
ja mam straszną chęć wybrać się do Wierzawic, bo uwielbiam ten ośrodek! ale niestety chyba muszę się obejść smakiem, bo wyjeżdżam jutro z Rze. liczę na obszerną fotorelację (chociaż kto wie, może jakoś dotrę)  😉
Dziękuje moderatorom(owi)  :kwiatek: za zmianę tematu
Dziękujemy  🤣
Euforia - fajne ten program co wstawiłaś  😎 ale koliduje z zawodami w Wierzawicach a ja do Wierzawic mam 20km..

p.s Ty wcześniej miałaś nick gracja?
Luzak
No a w Rudawce Rymanowskiej nie ma w tym roku hucułów? One tam stacjonują w lecie, to jakby oddział Odrzechowej.
Ja tam byłam na bardzo fajnym hucułkowym terenie parę lat temu.
A w samej Odrzechowej?
W Rudawce jest piękny przełom Wisłoka warto się wybrać 🙂

W Iwoniczu też jeździłam na szalone tereny ale to już było baaardzo dawno temu.. I już wtedy było tam byle jak.

Świetna galeria ta ze ŚK 🙂

P.S. W Bella Rosie dają dobre jedzonko 🙂
Presja szkoda  🙁

p.s Ty wcześniej miałaś nick gracja?

tak
Euforia- No my mamy do siebie tak daaaleko że wiesz, dzień i noc dzień i noc trzeba jechać  😁 Kiedyś Cię odwiedzę obiecuje  :kwiatek:
Jak pojadę do Wierzawic to porobię jakieś foty i też powstawiam.

p.s Tak mi się coś wydawało że przeszłaś transformacje.
chyba , że ja Cię wcześniej odwiedzę  🤣 , jak będe miała wolne w pracy to postaram  się wybrac do Ciebie

liczę na zdjęcia oczywiście  z Wierzawic
ja mialam startowac w wierzawicach ale nie zdaze sie przygotowac bo kon nie mial 3 tyg podkow i kulam  😵 takze tydzien pozniej u nas dopiero bede cos probowala  🙄
Kasia&Figa,
nie ma sprawy, jestem w tamtych okolicach od 10-31go sierpnia najprawdopodobniej. Będę w rejonie Iwonicz-Krempna-Sanok także spotkanie to super sprawa 🙂
w wiosce gdzie mam stajnie i moja 2 szczęśliwe rumaki ludzie od kilku miesięcy usiłują wykombinować powód dla, którego hoduje konie. Oczywiście nie dopuszczają myśli, że to z miłości do koni i dla przyjemności. Powód musi być związany z kasa czyli muszę mieć jakieś zyski z tego no ale jakie jak nie prowadzę jazd, nie kryje klaczy więc cos w tym dziwnego. Jeden z szanownych mieszkańców zaobserwował jak kilka razy lonżowałam młoda i wpadł na genialny pomysł ... .
Zgadnijcie jaki?  🤣
Sprzedajesz konie do cyrku? 😂
hehehe , nie ale pukaja się w głowy  🤔wirek:  jak na mnie i konia patrzą i te różne dziwne paski przypięte do konia .

wymyślił, że ja kupuje konie trenuje i wytrenowane sprzedaję za większą kasę   😂 , padłam jak to wczoraj usłyszałam  😵

edit:
Presja a tak na marginesie to kobyła zaczyna mi świetnie wyglądać po Basicu, robi się okrąglejsza . Tylko tych witamin nie chce mi jeść  👿 , muszę kombinować żeby ją oszukać.
Taaaaa  😎 ale dałaś im klina do głowy, teraz będą obradować. Nie długo pół wioski będzie lonżowało konie  😂
pomimo tego, że to wieś typowo rolnicza i wszyscy uprawiają pole to i tak maja zbyt dużo wolnego czasu na ploty i wymyślanie głupich historii .
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się