Sznurka najlepiej żeby właściciel stajni zarezerwował Ci boks - wtedy jak klikasz w wybór stajni to wyskakuje Ci, że masz zarezerwowany boks. Innym sposobem jest wpisanie nicka właściciela - wtedy wyskakuje Ci jego stajnia i możesz ją wybrać 🙂
A ja dobijam do 70tys - mam jeszcze 4 łąki obsiane rzepą i mam taką cichą nadzieję, że starczy jej do 100tys 😁 no i czaję się na szklarnię, żeby rzepy cały miesiąc hodować 😎
O, rzepę na dobry początek obsiałam na trzech pastwiskach... mam nadzieję, że na niej trochę zarobię. Robiłam już nawóz z bobków, ale wyczerpałam mój dzienny limit, więc pobawię się jutro.
wiecej zarabia sie sadzac wheat 🙂 powstaje duzo straw bedding, ktore sprzedaje sie po dobrej cenie. wheat seed jest tansze od turnip, daje wiekszy zbior no i cena jest bardziej pewna 😉 latem sadze 2 laki turnip i 3 wheat, a ze uzywam manure to plony zbieraj szybko i udaje mi sie powtorzyc to jeszcze raz przed koncem lata 🙂
Smarcik blup moze byc od -100 do 100. Pokazuje jakby % wytrenowania konia. Na poczatku kazdy kon ma blup -100 z czasem sie zwieksza. Mozesz go widziec dopiero po ktoryms levely, 4-ym chyba.
mi udalo sie niedawno sprzedac turnipy po 36 za sztuke 🙂 Kami boks zarezrwowany, bedzie na Ciebie czekac 😉
Sznurka- jezeli krzyzujesz rodzicow, ktorzy maja BLUP 100 to zrebak urodzi sie z inborn skillks (IBS), czyli od razu na starcie moze miec 100-150 w skillsach 😉
wlasnie zobaczylam nowa funkcje 😲 "Give an object to ***" mozemy wysylac ludziom wszystko co mamy w 'spizarni', nie mozna tylko wyslac pieniedzy. dodatkowo jest funkcja wysylania roznych rzeczy do EC danego gracza (jak turnipy czy flax). wow, howrse fajnie wykombinowalo 👍