I mam pytanie żółtodzioba (bo ja jestem cholernie słaba we wszystkie gry komputerowe :icon_redface🙂. Cały czas jestem na 2 poziomie, został mi już tylko jeden punkt i nie wiem jak go "odhaczyć" : Training- Obtain 15% in a training category with a horse that you breed. Co dokładnie trzeba zrobić, żeby to zaliczyć?
Libella, musisz wytrenować konia konia wyhodowanego przez siebie (najlepiej tego początkowego) w dwóch kategoriach (np. speed i dressage) żeby miał w nich 15%. To te pomarańczowe podkowy w polu training 😉
Dziwne, ja trenuje jakos dziko konia - to trochę w speed , to trochę w skokac h, trochę w galopie, w ogóle go nie daje na jazdy (te short i long rides), a dzisiaj był już 2 razy drugi i raz trzeci w wyścigach:P Nie jakiś super może, no ale te 30-50 equusów przyniesie zawsze, a w mojej sytuacji materialnej to dużo 😀
Libella, musisz wytrenować konia konia wyhodowanego przez siebie (najlepiej tego początkowego) w dwóch kategoriach (np. speed i dressage) żeby miał w nich 15%. To te pomarańczowe podkowy w polu training 😉
o jaa, będzie trudno 😉 Narazie mam łącznie 20 %..... 🙄 EDIT: po 2 tygodniach gry właśnie się połapałam jak się trenuje konia.... 😡
Matko aleqsa, zgapiłam się, miałam przecież do Ciebie dac źrebola a w końcy dałam gdziekolwiek :P Ale drugi jutro będzie też szukał domu. Bo na pierwszym koncie mam 3 koniki 🙂 Domy będzie szukac o ile pamiętam Balbina, bo ona chyba najmłodsza 🤣
A to spoko 🙂 Może ktoś ma wolne boksy jeszcze w takim razie, żebym miała gdzie jutro umieścic Balbinkę? 🤣 Nie wiem dlaczego, ale już czuję że tego źrebaka nigdy nie sprzedam 😀
Ja trenowalam tego Fandango dopiero od 8-go roku zycia, bo do dopiero wtedy skumalam, ze moge konia trenowac 😵 Zaczelismy od -100, a mamy juz 51.66. Trening jest jednak zakonczony, teraz tylko zawody chodzic moze.
Chyba chodzi o to, że już ma na maksa wytrenowanego konia więc punkty może zdobywać tylko za pomocą startów. Jak ktoś ma plan wyBLUPować swojego konia do 100 to polecam najpierw: 1)wytrenować konia w jazdach terenowych w umiejętnościach które dana rasa może mieć najbardziej rozwinięte 2) wytrenować w 100% podkowy- 2 i 3 od góry (nie pamiętam co to były za kategorie, a nie mogę spojrzeć bo coś howrse nie działa) 3) wtedy dopiero pojeździć zawody, aż do wygrania 20, Oczywiście brać udział w tych najłatwiejszych.
Ten sposób jest dobry ponieważ jeżeli najpierw wytrenujemy konia (wszystkie jazdy terenowe i podkowy na 100%) to będziemy mogli brać udział tylko w wysoko procentowych zawodach bo te łatwiejsze nie będą się wyświetlać, a te wysokoprocentowe zawody trudno wygrać.
bleh, jak zwykle po tych ich upgrade'ach moje ec ma 0% prestige 👿 pocieszające jest tylko to, że każdy tak ma...
edit: za trzy godziny kończy się aukcja mojego ogra-570.08 GP po grach. jakbyście były zainteresowane, oto link: [[a]]http://www.howrse.com/marche/enchereVoir?id=2870934&requete=vente%3Dde[[a]]
Co tam chwilowy brak prestiżu 👀 Gorzej, że na razie nie przyszła mi kasa za pracę. Kobyła ma się niedługo źrebić a jestem na granicy wypłacalności. Na szczęście sprzedawać się da i za lekcje też powinno przybywać.