Aaa widzisz, tego jakoś wcześniej nie czytałam. Dzięki.
Na polski mi na szczęście tłumaczyć nie trzeba, ale chciałam się jeszcze upewnić czy dobrze zrozumiałam kolejność (przy okazji skopiuję dla innych):
1. najpierw short trot rides aż do momentu kiedy przestaną rosnąć skillsy (trochę to potrwa)
jak to skończę to następny etap czyli2. speed and dressage training until done
pierwsze zawody dopiero po tych treningach (wcześniej nie?)3. 3 low-level jump races a day followed by long jump rides with the remaining energy until done
no dobrze ale jak długo te zawody? aż wygram 20? 😁4. jump training until done
5. 2 cross country races a day until done followed by long gallop rides
6. remaining long gallop rides until done
7. train in stamina until done
8. trot and gallop races until done
9. trot and gallop training until done
To wszystko można uzupełniać lekcjami, oczywiście jeśli koniom starczy energii.
Kilka wątpliwości:
- a co, jeśli dana rasa kiepsko sobie radzi w crossie, za to dobrze np. w barrel? mnie akurat obojętne w czym startują byle blup był 100
- karmienie na początku dnia - z forage nie ma problemu, bo tu się ilość nie zmienia, ale tam jest rada żeby od razu dawać też cereals?
- lekcje przed zawodami, chociaż zabierają energię?
Ogólnie wygląda nieźle, tylko muszę się przez to przegryźć jeszcze raz i zastosować na jakimś kopytnym, żeby łatwiej przyswoić.
Na razie wszystko poczeka, bo im się zawody zacięły 😤 czekam na kilka wyników i doczekać się nie mogę.
Upatrzyłam sobie młodą folblutkę, ale cena jak dla mnie zaporowa, szczególnie że za kilka dni kobyła pójdzie do krycia i trzeba zamrozić kasę 😫
Pocieszcie mnie i powiedzcie, że beznadziejna (?)
http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6115308