Forum konie »

kącik skoków

a ja skakalam tripla w mojej drugiej w zyciu LL - ce  😁
Ponia, a jak ci poszło na Persji w LL? Jak się kobyła zapowiada?

Młoda  odmówiła kompletnie współpracy przy wsiadaniu.Godzinę ją prosiłam, ale wchodziła do połowy i patrzyła taki maślanym wzrokiem - Coś byś chciała?  😵  Zero stresu,nawet ciśnienie jej nie wzrosło.. 🤔 jej olewczy stosunek do życia mnie przeraża chwilami. Koniec końców dobrze,że nie pojechała, bo  LL zaczynało się o 10 a N skończyło o 19.. i mogłaby tyle  nie wystać w trailerze, jeszcze przy takiej temperaturze.

Ćwiczymy wchodzenie do trailera w dalszym ciągu, następne plany startowe ok sierpnia bo nie ma nic w okolicy teraz.
Jak sie zapowiada?  moim skromnym zdaniem re-we-la-cy-j-nie! 😎

Ponia, dwie ale PIĘKNE!!

:kwiatek:

Dramka, U nas ( pomorze) długo długo nie było tripli, ale od jakiś 2 lat bodajże jest ich coraz więcej na zawodach.
btw na CSIO w Pucharze Narodów stała taka piękna linia tripellbare i na 21.5m stacjonatka, wszytsko 150 cm  😁
Podejście do takie tripelka przyprawia o zawał serca na miejscu. Serio, serio. Nie wyobrażam sobie jak można iść taki parkur i wiedzieć, że za chwilę będzie się go skakać >__>
Ponia jak zwykle super zdjęcia, szkoda, że tylko dwa...

u nas triple zdarzają się ale raczej rzadko i jeśli już to z reguły od L w górę.

MissTake od nas na pewno kilka koni pojedzie do Klikowej z tego co wiem
Dramka w aromerze jest prawie za każdym razem

Zgadnij kto u nas postawił ten tripel  👀 w dodatku w linii z stacjonatą  😲 Ale dałyśmy rade.  😉

Uwielbiam skakać triple, mój koń nie boi się pociągnąć i udaje pegaza💃

co wy wiecie o triplach....po traumie z ostatniego sezonu (mimo że to byłe jeden jedyny wypadek,pozostałe razy skakało nam się triple dobrze),na HPP odczuliłam się...i klasyczne szeregi czy linie tripel-stacjonata są już dla nas fajne 🙂  😅

chociaż nie wiem Ponia czy pamiętasz konkurs chyba P w Stadzie parkur stawiał Janusz Wejer i pamiętam,że postawił linię własnie tripel-stacjonata na mocno nie pasującej odległości....wszyscy dobijali,ja pojechałam Madrytem do przodu i wydało...Przemek S. też wtedy urwał fulę i wygrał  😁

co tam u nas skoczków?
ujeżdżałam się wczoraj bardzo intensywnie pod okiem trenera  😵 i podobało mi się  👀 😜
Integro chwilowo uzyczony koleżance do niedzielnego konkursu licencyjnego,a potem przygotowujemy się powoli do "naszych" zawodów Poniu  😜

p.s. urlop mam już wypisany  😉
Nie wiecie czy w weekend 24-25 lipca będą jakieś regionalki w okolicach Warszawy? Znalazłam propozycje z Poczernina, ale to dla nas trochę za daleko. Może ma ktoś z was info o czymś bliżej?
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg646735#msg646735 date=1278654532]
chociaż nie wiem Ponia czy pamiętasz konkurs chyba P w Stadzie parkur stawiał Janusz Wejer i pamiętam,że postawił linię własnie tripel-stacjonata na mocno nie pasującej odległości....wszyscy dobijali,ja pojechałam Madrytem do przodu i wydało...Przemek S. też wtedy urwał fulę i wygrał  😁

co tam u nas skoczków?
ujeżdżałam się wczoraj bardzo intensywnie pod okiem trenera  😵 i podobało mi się  👀 😜
Integro chwilowo uzyczony koleżance do niedzielnego konkursu licencyjnego,a potem przygotowujemy się powoli do "naszych" zawodów Poniu  😜

p.s. urlop mam już wypisany  😉
[/quote]

Pamiętam pamiętam, chyba do przodu wtedy jechałam, chociaż już nie pamiętam.

Co do naszych zawodów, to daj mi jeszcze 2/3 dni na 100% odpowiedź.
Ponia, dam,dam...ja bardzo,bardzo chcę...generalnie wkręciłam to sobie tak,że jeżeli żadna losowa cholera się nie przypałęta,to po prostu muszę tam jechać...

trzymajcie kciuki w niedzielę! mój koń zdaje konkurs licencyjny 😉

kto się wybiera na nocny konkurs do Kwidzyna?
Ktosmy sie wybieramy do Kwidzyna ale tylko na niedziele. choc kto wie moze popatrzec w sobote przyjedziemy.
Podejście do takie tripelka przyprawia o zawał serca na miejscu. Serio, serio. Nie wyobrażam sobie jak można iść taki parkur i wiedzieć, że za chwilę będzie się go skakać >__>

Tripelbarre, to najłatwiejsza przeszkoda, jak dla mnie. Szeroka i wznosząca, z dolnym drągiem ,jak wskazówką.
nigdy nie miałam z tą przeszkodą problemów, za to ze stacjonatami, i owszem. 😉
titina, słuchaj, mogłaby być najłatwiejszą przeszkodą na świecie, jak się okazuje, że ma 150 cm i jest prawie wyższa od Strzygi, Strzygę z parkuru trzeba byłoby wynosić.
Mi też wszyscy zawsze mówili, że tripel to najłatwiejsza przeszkoda, ale po tym jak w Rakowcu mój koń zatrzymał mi się przed triplem, po czym jednak stwierdził, że skoczy i wylądował centralnie w środku waląc mną o glebę, mam całkiem inne zdanie na ten temat 🙂
Nie tylko Strzygę, bostonkę również (ale triplebar nie byłby konieczny, wystarczyloby cokolwiek o wysokości 150 cm :icon_redface🙂 i pewnie sporo innych osób  😁 Ja raz skakalam tripla w klasie L, i poszło sprawnie i gładko - o dziwo, bo zawsze trudniej nam sie skakalo szerokie przeszkody. Dla mnie zdecydowanie najłatwiejsze są stacjonaty, nastepnie double- i triplebary, a najgorsze oksery.
jak parkur zaczyna się od bitego,wymiarowego C klasowego oksera na łuku,w stronę publiczności,to po jego pokonaniu nic już nie jest trudne 😉
ja nauczyłam się patrzeć na triple jak na przeszkody z super wskazówką-ground linem,i tak mierzymy do ostatniego drąga 🙂,gdy patrzymy na ten ostatni drąg od razu jest łatwiej...i jeszcze to słynne "do tripla nigdy nie jest za blisko" 😉
Dokładnie musi być tempo i blisko  😉

Mgławica Warka  😅
Dramka, gratuluję II miejsca 🙂
Dzięki  :kwiatek: Przywiozłam do domu sliczny puchar 💃

Najważniejsze że koń dobrze skakał. 😎
Dramka, ja też gratuluję 👍
Jechałam dziś nad Zegrze i oczywiście utknęłam w korku:/
Z Bródna do Serocka jechali 2 godziny  ❗  😵 Szkoda że nie mam fotek  😤
titina, słuchaj, mogłaby być najłatwiejszą przeszkodą na świecie, jak się okazuje, że ma 150 cm i jest prawie wyższa od Strzygi, Strzygę z parkuru trzeba byłoby wynosić.

😁 😁 😁, a to by ciekawie wyglądało, trochę potrenować, i nie będzie tak źle.
titina, Jasne, genialny trener, koń samograj, 20 lat i możecie mnie zapisywać na 150 😀
Dzięki  :kwiatek: Przywiozłam do domu sliczny puchar 💃

Najważniejsze że koń dobrze skakał. 😎

no puchary mieliście najładniejsze 🙂 reszta była taka zwykła, a myśmy z koleżanką siedziały i podziwiały te puchary. a jak ogólnie wrażenia co do organizacji i całego przedsięwzięcia?

edit: może uda mi się znaleźć jakieś Twoje fotki, bo były robione w czasie całych zawodów, ale nie obiecuje.
Organizja w porządku. Miałam tylko zastrzeżenia do podłoża na rozprężalni.

Byłabym ogromnie wdzieczna za fotki  :kwiatek:
żużka,  widzę,że z Olsztyna jesteś 😉
wiesz coś na temat zawódów w Spręcowie?:-) ogólnie pytam.
titina, Jasne, genialny trener, koń samograj, 20 lat i możecie mnie zapisywać na 150 😀

Dlaczego dwadzieścia, gdy będą spełnione dwa pierwsze warunki, to reszta bardzo szybko, znam przypadek ,dzieciaka ,12 lat, dostała samograja, trener też był ok. i była ,na Im- MPJ 3x, a Im. MPMJ x2, 2x jechała ME, w juniorach i młodzieżowcach, tak że wszystko przed Tobą. 😅
żużka,  widzę,że z Olsztyna jesteś 😉
wiesz coś na temat zawódów w Spręcowie?:-) ogólnie pytam.

niestety, nic nie wiem, ale jak będę mogła jakoś pomóc to służę 🙂Organizja w porządku. Miałam tylko zastrzeżenia do podłoża na rozprężalni.

Byłabym ogromnie wdzieczna za fotki  :kwiatek:

no faktycznie, rozprężalnia nie było specjalnie przygotowywana. A o co dokładnie chodzi (np. nierówność?)? Możem będzie dalo się poprawić na przyszłe zawody. Co do zdjęć, zrobię co będę mogła.
titina, przy moim talencie... i tak nie ma co rozważać, bo ani pierwszego nie będę miała, ani drugiego, nie mam więcej stresu o skakanie przeszkód 150 😀
my nie mamy sie czym chwalic ale za fotki również byłam bym wdzięczna  😀

organizacja niby w porzadku, ale wystawili listy startowe, mialam jechac 9ta po czym 5min przed rozpoczeciem konkursu czytaja ze jadę 3cia, nie zdąrzylam się rozprezyc, nie mowiąc o zapamietaniu kolejnosci przeszkod.
Na rozprężalni było nie równo i twardo.

Brzask Kucyk super skakał  😅 Masz za mało wiary w swojego kucyka..spokojnie pójdzie N.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się