Forum konie »

kącik skoków

też nie umiem sobie wyobraźić 🙄
Chyba , że to chodzi o 5 stojaków i 5 rzędów drągów ?

a nie właśnie o to?? o bo niby o co innego??
Sama nazwa niby sugeruje że tripel czyli coś z 3, więc nazwa popiątny jest raczej nietrafiona ale jak dla mnie własnie chodzi o to że stoi 4,5, czy 6 stojaków 😉
salto piccolo, cymes dobrych,fajnych cc czy mono polega własnie na tym,że siedzisko jest tak zbudowane,jak trzeba 🙂

co do po piątnych i po szóstnych przeszkód,w stajni w której zaczynałam jeździć 100 lat temu 😉 był własnie fajny stojak,który z boku był po prostu trójkątem prostokątnym i tworzył naturalny okser lub tripel,zależnie od ustyawienia stojaków i rozwieszenia drągów.
A masz może zdjęcie ? Bo z moją wyobraźnią w tym przypadku jest bardzo marnie  😁
Bischa L, mi się to kojarzy z przeszkodami które często stawia się w korytarzu albo z tym co stoi podczas bicia rekordu skoku na wysokość

edit
Wyobrażacie sobie wygrać konkurs finałowy pucharu świata na 8 letnim koniu?  😲 Beerbaum zaskakuje.
bajka no !!  😲
Przepraszam, że się wcinam w dyskusję, ale co powiecie o takim szeregu gimnastycznym dla 5latka?

---l--X--------X--------X-------7m---------l-------7m---------l-----------10.5m-------------ll

trzy krzyżaczki ok. 50cm-                      stacjonata            stacjonata                             okser
skok/wyskok, odleg. 3,5 m                       90cm                    100cm                     110cm wys. 95cm szer.
najazd z kłusa-wskazówka
ale 5 latka w treningu od?do? jaki cel?i co tym szeregiem chcesz osiągnąć?
Usłyszałam dzisiaj, że konie skacząc skoki-wyskoki nie oddychają. Prawda, czy mit?
prawda
Zajeżdżany w wieku 3 lat i 3 miesięcy, skacze w miarę regularnie ( ostatnie pół roku średnio 3 razy na 2 tyg.), zaczęliśmy skakać w wieku 3 lat i 7 miesięcy bodajże. Osiągnąć chcę rozluźnienie i większą uwagę w szeregach (obaj się rozpraszamy), może trochę poprawić technikę (choć jest dobra).
Karla🙂 Skąd fotki?  😀 Chojnów??

rewir
My pewnie też nie oddychamy w tym czasie 😉
A możecie wrzucić tego popiątnego/poszóstego tripla ? Nie umiem sobie wyobrazić  😡 Chyba , że to chodzi o 5 stojaków i 5 rzędów drągów ?

Nie zdarzylam pstryknac foty...

Ja zawsze spotykalam sie z 3 stojakami  i fajnie jak pierwszy byl ciut nizszy, drugoi wyzszy, trzeci zazwyczaj normalny.

A tutaj byl jeden szeroki stojak na ktorym poprzyczepiane byly listwy do klodek i tych list bylo az 6.. w moim konkursie  uzytych bylo 5. I wisialo 5 dragow... czyli taki tripel plus 2 dragi.... jasne ze  listwy byly blizej siebie niz normalne stojaki... ale tworzylo to niezly widok, nietypowego tripla..
karla - pierwszy zdjęcie śmieszne, wszyscy patrzą na rozprężalnie i wygląda jakby twój wzrok też tam czegoś szukał  🤣

to są zdjęcia z gajewnik.
Wybieramy się do Gajewnik na ogólnopolskie w tym sezonie  💃
Karla a tej dziewczynie co spadła pod konia na lądowniu coś się stało?
Crazy -  my bylismy w Passewalku i wlasnie stal tam taki popiatny tripel. Czyzby te same zawody?

edit  :Czy ktos z voltowiczow wybiera sie w ten weekend na zawody do Łobza? Ja jestem cały weekend 🙂
Puchate misie, powie mi kto  czy ten szereg może być, czy nie? 😉 "Narysowałam" kilka postów wyżej.
Czyli w niemczech takie stojaki to norma, bylam w Liepe .

DO lobza wybieram sie na niedziele, jak nie bedzie lalo.
tyskakonik, z kłusa 3,50 to za szeroko

💃 Lemański bardzo ładnie przejechał w Rzymie! 1 pkt. (relacja leci na canal+)
Przepraszam, że się wcinam w dyskusję, ale co powiecie o takim szeregu gimnastycznym dla 5latka?

---l--X--------X--------X-------7m---------l-------7m---------l-----------10.5m-------------ll

trzy krzyżaczki ok. 50cm-                      stacjonata            stacjonata                              okser
skok/wyskok, odleg. 3,5 m                       90cm                    100cm                     110cm wys. 95cm szer.
najazd z kłusa-wskazówka
pomysł na szereg w sumie żaden...ot tak żeby sobie poskakać, ale czasem dla psychicznej higieny warto pojeździć coś takiego 😉
ja bym skorygował odległości: drąg-2.4kawaletka2,7kawaletka3,0kawaletka6,0stacjonata6,5stacjonata9,7okser
tyśka a ty naprawdę nie może sobie trenera załatwic ??  🤔
halo drąg nieee 3,5, nie dopisałam odległości.
kermit nie śmierdzę groszem, pensjonat 510 zł z czego ja muszę dokładać 150, bo mamy nie stać, nie wyrabiam żeby jej 50 zł dac, nie mówiąc o całych 150, co dopiero o trenerze. Poza tym oszczędzam co się da (a nie da się z niczego właściwie) na nowe siodło, bo aktualnie jeżdżę w ogólniaku 16" dla dzieci do 14 lat, ja mam 17 w tym roku.
wrotki kurczę, ciasno, ale spróbuję, dzięki 😉
wrotki kurczę, ciasno, ale spróbuję, dzięki 😉
a co, na gonitwy płotowe konia szykujesz? 😲
generalnie koniom w robocie stawiam nawet ciaśniej...choćby dlatego że przy tych dystansach na sztandze i okserku może wisieć 120-130...podkreślam zwrot "w robocie" 😉
kermit Nie każdego stać na trenera  🤔

tyskakonik 16" nie dotyczy wieku tylko wagi i wzrostu.  😉
Wizja, ja się wybieram z Kudłatym raczej na dwa dni 🙂

Karla - fajny zwierzak 🙂
Dramka ale producent pisał, że siodło "dziecięce". 😉
wrotki nieee, nie szykuję 😉 Rozumiem, tak zrobię 🙂
to znaczy, że jak jestem grubo po 20 a mam ujezdzeniówkę młodzieżową, to trza ją sprzedać???????        🤔wirek: 🤔wirek: 🤔wirek: 🤔wirek: 🤔wirek:
_kate może inaczej, mam 171 wzrostu i 58 kg, chyba jednak siodło 16" to za mało...? Przepraszam za stwierdzenie "dziecięce"!!!... :/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się