Chyba , że to chodzi o 5 stojaków i 5 rzędów drągów ?
a nie właśnie o to?? o bo niby o co innego?? Sama nazwa niby sugeruje że tripel czyli coś z 3, więc nazwa popiątny jest raczej nietrafiona ale jak dla mnie własnie chodzi o to że stoi 4,5, czy 6 stojaków 😉
salto piccolo, cymes dobrych,fajnych cc czy mono polega własnie na tym,że siedzisko jest tak zbudowane,jak trzeba 🙂
co do po piątnych i po szóstnych przeszkód,w stajni w której zaczynałam jeździć 100 lat temu 😉 był własnie fajny stojak,który z boku był po prostu trójkątem prostokątnym i tworzył naturalny okser lub tripel,zależnie od ustyawienia stojaków i rozwieszenia drągów.
Zajeżdżany w wieku 3 lat i 3 miesięcy, skacze w miarę regularnie ( ostatnie pół roku średnio 3 razy na 2 tyg.), zaczęliśmy skakać w wieku 3 lat i 7 miesięcy bodajże. Osiągnąć chcę rozluźnienie i większą uwagę w szeregach (obaj się rozpraszamy), może trochę poprawić technikę (choć jest dobra).
A możecie wrzucić tego popiątnego/poszóstego tripla ? Nie umiem sobie wyobrazić 😡 Chyba , że to chodzi o 5 stojaków i 5 rzędów drągów ?
Nie zdarzylam pstryknac foty...
Ja zawsze spotykalam sie z 3 stojakami i fajnie jak pierwszy byl ciut nizszy, drugoi wyzszy, trzeci zazwyczaj normalny.
A tutaj byl jeden szeroki stojak na ktorym poprzyczepiane byly listwy do klodek i tych list bylo az 6.. w moim konkursie uzytych bylo 5. I wisialo 5 dragow... czyli taki tripel plus 2 dragi.... jasne ze listwy byly blizej siebie niz normalne stojaki... ale tworzylo to niezly widok, nietypowego tripla..
trzy krzyżaczki ok. 50cm- stacjonata stacjonata okser skok/wyskok, odleg. 3,5 m 90cm 100cm 110cm wys. 95cm szer. najazd z kłusa-wskazówka pomysł na szereg w sumie żaden...ot tak żeby sobie poskakać, ale czasem dla psychicznej higieny warto pojeździć coś takiego 😉 ja bym skorygował odległości: drąg-2.4kawaletka2,7kawaletka3,0kawaletka6,0stacjonata6,5stacjonata9,7okser
halo drąg nieee 3,5, nie dopisałam odległości. kermit nie śmierdzę groszem, pensjonat 510 zł z czego ja muszę dokładać 150, bo mamy nie stać, nie wyrabiam żeby jej 50 zł dac, nie mówiąc o całych 150, co dopiero o trenerze. Poza tym oszczędzam co się da (a nie da się z niczego właściwie) na nowe siodło, bo aktualnie jeżdżę w ogólniaku 16" dla dzieci do 14 lat, ja mam 17 w tym roku. wrotki kurczę, ciasno, ale spróbuję, dzięki 😉
wrotki kurczę, ciasno, ale spróbuję, dzięki 😉 a co, na gonitwy płotowe konia szykujesz? 😲 generalnie koniom w robocie stawiam nawet ciaśniej...choćby dlatego że przy tych dystansach na sztandze i okserku może wisieć 120-130...podkreślam zwrot "w robocie" 😉