Forum konie »

kącik skoków

Halo - To ty jesteś Mistrzem skoro poprawiasz konie Mistrzów  😎
Smok10, raczej trener jest Mistrzem, ja tylko realizowałam polecenia, takie "mięso armatnie".
A do jazdy parkurowej trzeba mieć oddzielne talenta, np. takie, jakie ma G.K. (bo ma niezaprzeczalne). Szkoda tylko, że wiele rzeczy przesłania porządną pracę z końmi. Albo nawet inaczej - że jeźdźcy parkurowi nie mają do dyspozycji rzesz kompetentnych berajtrów.
Halo popieram Cię w 100%. Nie daj się podpuszczać Smokowi 🙂

Maria, z jaką osobą kojarzą Ci się posty Smoka ? Zdumiewające podobieństwo- nieprawda ?

wkurza mnie już ta cała afera z Kubiakiem i Dominisią na czele.
Halo . Ale przecież to nie ich wina, wielokrotnie pisaliśmy że rzeźbią w gównie na miarę mizernych możliwości.
wszystko przez tą kase, a oni się tak starają 🙁
Smok10, wiesz, na tyle stara jestem, że pamiętam czasy pt. "Każdy(!) MUSI zapisać się do partii/ zostać stałym współpracownikiem". Gdy ktoś uważa, że MUSI robić to i owo - to jest jego wybór. Ale już chętnych na ponoszenie konsekwencji wyborów (choćby w postaci takiego, nic zresztą nie wnoszącego, "potępienia"😉 - ni ma 🙁
Ogórek , przecież możesz ich sponsorować tak jak to robi Oniszczenko
wszystko przez tą kase, a oni się tak starają 🙁

Ogórek , przecież możesz ich sponsorować tak jak to robi Oniszczenko

Smoku,ty nie rozumiesz słowa "ironia"? 🤣
Smok, ja absolutnie nie bronię rekreacji tak jak nie krytykuję sportu. Nie przepadam ani za jednym, ani za drugim, ale nie dlatego, że uważam to za maltretowanie koników, tylko ze względu na to, że i w jednym i drugim często nie dzieje się tak jak powinno. Znam zawodników dbających o swoje konie i traktujących je z wielkim szacunkiem (zresztą tym zawodnikom zawsze mocno kibicuję podczas zawodów), ale tak jak napisałam wcześniej znam też takie ośrodki rekreacyjne.
Co do oceny mojej osoby i oceny moich koni to moooocno się pomyliłeś, bo one nawet rekreacyjne nie są  🤣 Ot, wsiadam sobie na któregoś raz od wielkiego dzwonu i jadę do lasu, albo udaję, że jestem ujeżdżeniowcem i wyginamy się na placu (który not a bene jest ogrodzonym i udeptanym kawałkiem pola 😉), albo stawiam sobie jakiś krzyżaczek albo sztaleczkę i wtedy wyobrażam sobie, że jestem skoczkiem  🤣 Taka typowa zabawa w koniki, bez żadnego parcia na wielkie jeździectwo 🙂 Ale to nie oznacza, że nie mogę wypowiedzieć swojego zdania, bo mimo wszystko jakąś tam wiedzę na ten temat posiadam i wiem jak to powinno lub nie powinno wyglądać.

Korys, jak tylko zobaczyłam jedne z pierwszych postów Smoka to pierwsze co mi przyszło do głowy to to, że ja go przecież dobrze znam  😀 I im więcej się tu udziela tym bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu 🙂
Wiesz .trudno zrozumieć słowo ironia w kontekście nagonki na GK . Dla mnie jest to niesmaczne . Poza tym ta ironia dotyczy ogólnego stanu naszego jeździectwa które uprawiamy metodą chałupniczą . Więc skoro mamy stan jaki mamy to po co jeszcze nakręcać atmosferę ?

Poza tym wkurza mnie jeszcze fakt że , częściowo sprawa zostaje wyjaśniona i nawet najwięksi oportuniści zaczynają rozumieć i trafia się ktoś kto nie czyta kilku stron wstecz tylko od nowa zaczyna nakręcać atmosferę , bo przeczytał tylko ostatni wpis. 😤

Jak słyszę wpisy o tym że GK robi kasę czy jeździ dla kasy czy sponsorzy dają kasę , to mnie cholera bierze . Jaką kasę !!!! Te gówniane drobne . To są duże pieniądze jak ktoś by chciał je przepić ,ale na sport to są mini drobne .Jego koledzy na świecie mają sponsorów miliarderów. Co wy nie czytacie wpisów na ŚK  po ile oni konie kupują . Tops kupił 13 letniego  wałaszka dla żony  ( Edwiny Aleksander ) za 13 000 000 euro po to żeby miała na czym powalczyć w Global Champion Tours . Wszyscy sponsorzy w Polsce nie zebrali by razem takiej kwoty na zakup jednej nogo tego konia. Więc nie piszcie idiotyzmów o wielkich pieniądzach ,chyba że bawicie się w jeździectwo a jesteście na zasiłku dla bezrobotnych  😉

P.S Maria ja też się cieszę że mnie znasz ,więc jestem znany i lubiany  🤣
mam pytanie poszukuje wyników z Gajewnik 12-13.07 zdjecia są na ŚW, ale wyników brak  🙄 gdzie jeszcze mogę znleźć ?
Kasztanka z ostatnich zawodów  🙂
anil22, na tarantevents.pl
Maria89, korysindex4, znacie Smoka z reala? W rzeczywistości też wstawia spacje przed przecinkiem? 😉
korysindex4, "fotografem".

Jest fotografem, a to, że upubliczniła nie sprawia, że jest groszym fotografem, udaje fotografa lub nim nie jest 😉

Takim jest spalonym fotografem, jak Kubiak spalonym zawodnikiem. Jest mnóstwo zawodników na całym świecie, podobnie jak trenerów, którzy stosują niehumanitarne patenty i ludzie o tym wiedzą i nadal będą im dawać konie/trenować u nich. Tak samo jak będzie wiele osób, które będą jej płacić za zdjęcia.

Dominika Frej nie jest jakimś tam fotografem, mieszka w Warszawie, zna to środowisko, obraca się w nim, zarabia na tym, a mimo to miała na tyle odwagi, aby pokazać to i przeciwstawić się tak dużemu środowisku (nie oceniam czy zrobila to słusznie czy nie), zmierzyć się z nagonką na nią.

A jak nazywał sie ten polski zawodnik, który to lubi sobie wyjechać z rozprężalni i kameralnie najpierw spuścić wpier*ol swojemu koniowi zanim wyjedzie na parkur ? 🙂
Jara niezupełnie tak jest jak piszesz... poczytaj co na swoich profilach napisali inni fotografowie i zawodnicy i niestety ( z własnego doświadczenia wiem), że to jest pamiętliwa grupa i w pracy dziennikarskiej mogą powiedzieć dziennikarzowi/fotografowi nie.
Są już w środowisku foto i dziennikarskim ludzie, którzy nie wszędzie są mile widziani, a do niektórych mniejszych i większych ośrodków wejścia nie mają...

Tu chyba nikt nie negował jej warsztatu, bo to często gęsto nie idzie ze znajomością etyki itp.(nie tylko w tym zawodzie😉 )
Możecie podlinkowac kilka wypowiedzi na innych progilach? Znow jestem szpiegowskim nieudacznikiem i nic nie moge znalezc :P
mailuj do armary, bo ja też taką drogą dostałam😉
Tu np. klik 🙂
Co prawda to prawda. Jako fotografowie powinniśmy pozostać bezstronni i prezentować tylko to, co nie szkodzi jeźdźcom.

A link do kogoś bardziej rozpoznawalnego w środowisku? Strzyga bez urazy of kors, nic złego nie imałam na myśli 😉 chodzi mi bardziej o ogólnopolskiego fotografa 🙂
Jara- To że ktoś jest dobrym fotografem nie upoważnia go do oceniania innych ,robienia tendencyjnych zdjęć , komentowania i robienia nagonek na podstawie własnych zdjęć ,w dodatku jak się okazało wyrwanych z całokształtu. Fotograf nie zajmuje się takimi sprawami ,bo zna się na fotografii. Nawet jako dziennikarz trzeba się opierać na faktach i mieć solidne podstawy bo można kogoś bezpodstawnie zniszczyć , albo samemu zostać zniszczonym jeśli się kogoś niesłusznie oskarży. tak jak się przekonał znany redaktor z końskiej prasy . 😉
JARA, na fb Katarzyny Boryny też znajdziesz post sprzeciwiający się dzialaniu Dominiki Frej, z zawodników czytałam wypowiedź Marka Wacławika w podobnym tonie.
Wypowiedziała się także Romy Stępniewska, na fb Aromeru.
Mam pytanie. Co można dać koniom na zawody ogólnopolskie aby były one żywsze ale nie aby było to uznane jako doping? (prócz elektrolitów).
Jeść
😂
Sprawa jest prosta. Jeśli nadużycia będą się zdarzały ale nie będą regułą to żaden zawodnik żadnej nagonki się nie będzie musiał obawiać.
Smok, w którym miejscu Dominika nie oparła się na faktach? Przecież wszyscy dobrze wiedzą jak jeździ p. Grzegorz, a ona to tylko uwieczniła na zdjęciach (zresztą nie tylko ona dysponuje takimi zdjęciami, bo masa innych fotografów również)
Maria89, zastanów się lepiej, w którym miejscu Dominika ukryła fakty 😎
Maria - A czytałaś całą jej wypowiedź na FB ???? Poza tym przeczytaj ten wątek od p[oczątku , i nie tylko ten bo było to także poruszane w wątku o Naturalsach i jeszcze paru innych. I nie chodziło tu tylko o jazdę GK , bo o tym że nie jeździ pięknie stylowo ,sam wie , tyle że to nie zbrodnia . Tylko zrobiła zdjęcia nadpobudliwego konia atakującego przeszkodę z zakrętu i jeszcze podpięła do tego zdjęcie pyska i wędzidła dodając mocno obraźliwy , atakujący komentarz . Salto wstawiła filmiki z przejazdów konia po poprzednim Włoskim zawodnikiem i wyglądało to jeszcze gorzej ,w dodatku napisała cały post wyjaśniający . Ale najfajniej czyta się zadymę i robi szum niż zgłębia temat ,bo to nie daje Funu .
Z młodszych zawodników w obronie stawał zdaje się Tomasz Miśkiewicz.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się