Forum konie »

kącik skoków

Super Danusia 😉
Rozumiem, że trenujecie do Naszego jakże ważnego wydarzenia: Parkuru Otwartego :P
BlueHorse, oczywiście !!
Deborah ja już widziałam nagrania na fb, niezmiennie się zachwycam młodzianem  😉
Konstancja, ja też.  Rozpływam sie.. mam niespełna 5 letniego profesora. Dar od losu
Deborah super super super  😍 Czekam na P  😀 patrząc na CB mam ochotę zrobić sobie takiego Landorka jr  😁 No dobra, nie sobie- kobyle  😉

Ja się też pokaże z babą. Dodam tylko, że od prawie 7 miesięcy jesteśmy bez trenera. Skazane tylko na siebie  😉 W tym ponad dwa miesiące przerwy.
Także proszę mocno nie bić jak coś źle  😁
Wdrażamy się na szeregach z kłusa. Głównie po to, żebym ja mogła popracować nad sobą trochę. Jak wiem, że pasuje to potrafie się skupić nad tym, żeby patrzeć przed siebie, siedzieć do przeszkody, oddać delikatnie rękę czy lądować na dobrą nogę  🥂

i dzisiejsze- w tym wietrze  🏇

baffinka, Landorki polecam zdecydowanie 🙂
Fajny obrazek na Twoich filmach. Lubie na Was patrzeć.  Żadnego zadęcia tylko uczciwa praca 🙂
deborah, superrr młody, idziecie jak burza 🙂 Jakie plany na nadchodzący sezon?
Dzionka,  jak los będzie sprzyjał w maju pojadę pierwsze P. Jakichś wielkich nadmuchanych planów nie mam. Bawię się w amatorskie starty i tyle. Trener już motywuje do P ale przy tych lotach CB jakoś jeszcze nie mam odwagi.  Koń ewidentnie olewa niskie przeszkody. Szanuje i drąga nie tknie ale skoki to takie przegalopowywanie. Od metra zaczyna się zabawa 😀

No i koniecznie na wiosnę krosówki u Jurka i może jakieś małe wkkw bym pojechała.
Chciałam powiedzieć po raz kolejny, że mam złotego konia.
Dzisiejsza LL 3 miejsce, L 5 🙂 ale przede mną mnóstwo pracy..
LL

L niestety okrojona bo kamera za późno zaskoczyła 🙁

Genialnego masz konia ! Cudowny, leciutki, super pracuje zadem- przód się jeszcze poprawi  🙂 Gratulacje  😉 Życzę powodzenia i trzymam wielkie kciuki za Was 🙂
korysindex4, Dziękuję.  Pocieszam się że przód da się poprawić, a zad ma od Stwórcy. Na szczęście im wyżej tym lepiej przód składa. 

W korytarzu skacze tak  😜

deborah masz filmiki młodego z korytarza?  🙂
deborah jeeeeezu *-* świetny, świetny, świetny !! Dawaj więcej  😍 😍 Na tych fotach z korytarza to pracuje wszystkim czym może  💘 . Filmiki masz? 😉

Wgralam na szybko z preselekcji do ZT
deborah, skąd ty tego konia wytrzasnęłaś? Zaczepisty jest 😀
rok szukałam konia. należało mi się 😉
😍 Re-Voltolowa Devinette  😂 Cudowny jest ! Jestem pod ogromnym wrazeniem tego konia. Poczawszy od ruchu po skoki pod siodlem. Cudo  👍
do Devinette to mu sporo brakuje, ale bardzo boi się dotknąć drąga. Jak na rozprężalni ktoś wpadnie w przeszkodę to moj koń wpada w panikę. Nie wiem z czego to wynika ale panicznie boi się nawet dźwięku spadających drągów.
deborah, na Twoim miejscu zainwestowałabym w jakiś spadochron...  😉 Prze-zaje-mega koń Ci się trafił!  😍
Przyjedź w końcu na jakieś zawody do Sopotu bom ciekawa wrażenia na żywo (i fotowo  😉 )
Moon, o spadochronie już nie raz marzyłam jak oddawał te swoje loty.. W Kwidzynie pokazał namiastkę tego co potrafi jak pod stacjonatą nagle postawili domek drewniany. Wyrywał mi ręce z zawiasów tak się ciągnął 😀 Cieszę się że moge go jeździć na skórzanym wędzidle bo nie stresuję się że przy takim failu szarpnę go za twarz jak zostanę za ruchem.. A i on o wiele lepiej pracuje szyją. ufa i bierze tyle ile potrzebuje niejednokrotnie wyrywając mnie z siodła. Żałuję, że nie mam żadnych zdjęć ze skoku na tym domku. było na pewno spektakularnie hehe
deborah perełeczka! Jestem fanką  😉 I zazdroszczę po cichu jego zrównoważonego charakteru. Mój jednak to straszny dzikus, ale tego mogłam się spodziewać po matce.

Teraz mamy plany zaźrebienia jej Cornado NRW - może wyjdzie coś spokojniejszego i większego, oby  😁
salto piccolo, widziałam Wasze skoki. umarłabym ze strachu jakby mnie koń tak wciągał w przeszkody 😉 Ale ja a Ty to przepaść jeśli chodzi o umiejętności. Więc los świadomie rozdzielił nam te młodziaki 😀😀
deb zdecydowanie wole jak koń idzie do przeszkody 😉
Dramka, ja też wolę trzymać niż pchać 😉

ale takie konie

za ostre dla mnie 😉 ja jestem rekreant. od świrów trzymam sie z daleka. (choć po cichu zazdroszczę ich jeźdźcom odwagi)
To dzik ale do przeszkody wcale tak mocno nie idzie, wręcz podskakuje w miejscu  😉
powiedziałabym nawet że bardzo wrażliwy w buzi i mega posłuszny... ale nie dla mnie taka ciągła walka. ja lubie patataj patataj patataj 😉
tez lubię ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma  😁
a Dramka taka idąca jest?
Moon, o spadochronie już nie raz marzyłam jak oddawał te swoje loty.. W Kwidzynie pokazał namiastkę tego co potrafi jak pod stacjonatą nagle postawili domek drewniany. Wyrywał mi ręce z zawiasów tak się ciągnął 😀 Cieszę się że moge go jeździć na skórzanym wędzidle bo nie stresuję się że przy takim failu szarpnę go za twarz jak zostanę za ruchem.. A i on o wiele lepiej pracuje szyją. ufa i bierze tyle ile potrzebuje niejednokrotnie wyrywając mnie z siodła. Żałuję, że nie mam żadnych zdjęć ze skoku na tym domku. było na pewno spektakularnie hehe

Ale ja mam filmik 😉 Odezwij się na facebooku, to się jakoś dogadamy 🙂
Była, dopóki nie odkryłam wielokrążek 😉
Jak już deb wrzuciła taki filmik, to zaświtało mi takie pytanie. Czy to jest kwestia atmosfery i presji zawodów czy ten koń (i inne w tym typie) są tak napalone przez cały czas? Wiadomo, że w domu w nieco mniejszym stopniu. Bo nie mówimy tu o typowych koniach po prostu "do przodu" bo jeśli nie jest to jakiś skrajny przypadek, można to całkiem fajnie przepracować, a nawet wykorzystać. Z drugiej strony wydaje mi się, że ten koń nie jest specjalnie pozbierany w pomocach do kupy? To napięcie i stres związane z zawodami? Czy nawet pojedynczy wybryk (choć po komentarzach osób nagrywających wnioskuję, że nie są zbytnio zaskoczone zachowaniem konia).

Swoją drogą, niby koń do przodu napalony na przeszkody, ale w takim kicającym napalonym galopie czasu chyba nie wykręci najlepszego, nie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się