christine, ja koniowozu bez jaccuzi nie chcę. I tak oczywiście będę musiała sama na niego zarobić, ale bycie sponsorem Lans Jumping Teamu nie jest wcale takie łatwe...
christine, ja koniowozu bez jaccuzi nie chcę. I tak oczywiście będę musiała sama na niego zarobić, ale bycie sponsorem Lans Jumping Teamu nie jest wcale takie łatwe...
No właśnie tak myślę,że powinnaś się pospieszyć z tym zarabianiem milonów;]
Christine drzwi naszego koniowozu zawsze będą stały otworem for You 😉 * jak już się go dorobimy 😁
w końcu pierwszy milion trzeba ukraść, albo się do starszych panów uśmiechać. ech. chyba się ostry 🚫 zrobił. ale grunt to dobra zabawa, prawda? a co do skoków, żeby już takiego zła nie szerzyć to ktoś się wybiera do Warki oglądać/startować?
Czy ktoś się orientuje kiedy będą zawody skokowe w Jaroszówce ,słyszałam że w sobotę ale nie wiem na 100% bo chce pojechać a nie wiem dokładnie kiedy i o której godzinie . 😀
w tym roku sporo MJ przeszło do S i w sumie "nie ma kto jeździć". a ci MJ którzy startują to w większości jeżdżą średnio równo. jedynie Łukasz trzyma w miarę równy poziom. szczególnie należą mu się brawa, bo w nocy z niedzieli na poniedziałek wrócił z Gajewnik i od razu zapakował się do Holandii.
Zastanawia mnie przede wszystkim, co na MEMJ robi osoba, która w rankingach jest w siódmej dziesiatce... Naprawde nie bylo kogo brac, czy inne czynniki zawazyly? Gdzie jest Paulina Wielgórska na przyklad? Ala Grygier? Czy chocby Hubert Polowczyk? W juniorach troche mnie dziwi stawianie na En Viable- ten konik juz pokazal wieki temu, ze powyzej pewnego poziomu nie pojdzie i ch... Ale cóz, nie jestem trenerem kadry, tak se dywaguje.
No ale na En Viable nie ma co narzekac,chyba 2x na czysto byl (?) juz nie pamietam.A co do zawodanikow ktorych wymienilas-P.Wielgorska-na ktorym koniu,w koncu "pewniakow" na razie niestety nie ma 🙁 chociaz sie szykuja.Candillos Boy,niedalby rady, a Albertem K (A.Grygier) lepiej poczekac na przyszly rok i do lepiejprzygotowac.Ciekawa jestem co spowodowalo ze H.Polowczyk nie byl w stawce,bo o nim nie mam zadnych wiadomosci.?
En Viable wczoraj czysta dzisiaj 3 zrzuty. nie znam wcześniejszej kariery tego konia i widuje go tylko pod Antkiem i widać, że są ze sobą dobrze zgrani. jak wcześniej chodził? dzisiejszy parkur dla juniorów imo był trudniejszy niż parkur młodych jeźdźców co mnie troszkę dziwi. Paulina Wielgórska aktualnie nie ma pewnych koni, a na zawodach zalicza sporo eliminacji. co jest przyczyną nie wiem, ale kiedy większość koni stopuje to trzeba znaleźć przyczynę. nad Candilos Boy bym się zastanowiła- myślę, że dałby radę. są zgrani, a koń wg mnie w miarę pewny. Hubert nie do końca równo ostatnio, ale ja bym postawiła na niego. w końcu 4 zawsze lepiej niż 3.
Paulina moglaby jechac Randonem (chyba, ze go juz nie ma? Bo widzialam, ze dostala z Bolixu konie, starego dobrego Landino i costam jeszcze, wiec mozne Randon w odstawke poszedl? Nie mam pojecia...), a Candillo's Boy mysle mialby szanse powalczyc - w koncu GP juz chodzil. Z tym, ze w sumie tez jest jeszcze mlody i tak naprawde od niedawna chodzi wysokie konkursy, wiec moze to byl powód? En Viable na czysto w 130, ale to nic dziwnego akurat 😉 Na En Viable najwieksze sukcesy odnosil Bogusz Dabrowski - przez dlugi czas bylo naprawde niezle, konik smigal jak zloto przeszkody wyzsze od siebie, naprawde fenomen, ale potem zaczelo sie coraz bardziej psuc no i zatrzymal sie na pewnym poziomie, dlatego tez trafil pod juniora. A H.Polowczyk - pewnie za malo jezdzil po zagranicznych - w koncu jakby nie bylo to jezdziec stadninowy... Ale z tego wynika, ze ma sie wieksze szanse na dostanie do ekipy, jak sie jezdzi byle jak za granica, a nie dobrze u siebie.
szczególnie, że za rok Hubert będzie seniorem i na ME już "troszkę" wyżej stanie. nie żebym szerzyła czarne myśli, ale szansa na swobodną wygraną wśród wielu europejskich sław jest- no cóż - marna. 😎
edit. co do Randona to właśnie dawno ich razem nie widziałam, a wiem że Paulina swoje "nowe" konie ciągle do niego porównuje. może już go nie jeździ? nie wiem. Candillo's jest młody, ale mi się bardzo podoba i myślę, że mogliby coś ujechać. chociaż co do Alicji to jak nie w tym roku, to za rok. ona ma jeszcze szanse 😉