Forum konie »

kącik skoków

My jedziemy niekutym. W zeszlym roku jechalam podkuta na przod i dalam rade 🙂 smialo sie scigalam🙂
Karmelita,jechałam w stadzie 135 bosym koniem i dawalam radę...ale tylko wtedy,gdy jest zupełnie sucho.
Raz miałam brzydka stopę,jak koń się poslizgnal i dosłownie wjechał mi w ostatni w konkursie okser...jak będzie sucho,będzie ok...
Karmelita, jeśli pogoda się nie zrąbie (czytaj deszcz) to powinnaś dać radę. W Starogardzie generalnie parkur stoi naprawdę na sporej powierzchni, nawet ścigając się ciężko czasem zrobić jakieś ciasne zakręty.

domiwa, teraz już wiem jak wyglądasz 😉 Szkoda że dopiero po zawodach, bo przyszłabym się przywitać 🙂

To my tez się pokażemy z tych samych zawodów 😉 Pierwsze od 2 lat P Eda:
xxagaxx nadrobimy w Starogardzie🙂 jedziesz? Widzialam Twoj przejazd ,a nawet dwa jak na taka przerwe super wygladalo🙂
domiwa, Nie jadę, ale jak się uda to wpadnę towarzysko 😉 Starogard chyba już dla mnie odpada, dopóki rozprężalnia jest na piachu plażowym. A te niższe konkursy to pewnie w ogóle będą na tym drugim parkurze. Ja na nogę Eda to teraz chucham i dmucham, muszę podłoże wybierać odpowiednie.

A no tak🙂 to zapraszam do podchodzenia🙂 oj ta rozprezalnia jest faktycznie plazowa , trzeba uwazac ,ja tam oddaje kilka skokow tylko.
jak popada to na rozprężalni będzie fajnie na parkurze ślisko.. jak nie popada to na parkurze będzie dobrze na rozprężalni grząsko... nie dogodzisz... 😉
Ok, dzięki dziewczyny, czyli jak nie będzie lało to może się wybiorę- muszę w końcu rozpocząć ten sezon :/
deborah, wystarczy zrobić rozpreżalnie na trawie 😉
Zwłaszcza, że ten parkur jest w kija wielki. Zrobić rozprężalnię tam od strony wjazdu do Stada i po problemie.
Taa, wielkość + drzewa dające w huk cienia dają bardzo, bardzo kiepskie foty... 🙄
Zwłaszcza, że ten parkur jest w kija wielki. Zrobić rozprężalnię tam od strony wjazdu do Stada i po problemie.

amen 😉
xxagaxx, foty znalazłaś widzę 🤣 Wasze przejazdy ładne były 🙂

A dla tych, co nie znaleźli: proszę, zdjęcia z Kobylarnii 😉

My dziś skakaliśmy, domiwa stawiała straszne (dla mnie) ptaszki, Kobyłę ledwo wysiadywałam, zwłaszcza jej ambitny zad 😁 Jak nie będzie tragedii i filmiki się wgrają, to podrzucę 🙂
święta trawa w SO bardziej święta niż święty kwarc w Sopocie 😉

my się przygotowujemy 🙂

Wymodelowana
dawaj filmik ciekawa jestem jak siwa 🙂
deborah, już siedzisz tutaj, taka bardziej odważna  😁

Fajny CB 😉
Powiedzcie co i najlepiej jak poprawić w moim dosiadzie:

dodatkowo tutaj mi coś nie pasuje, ale nie wiem dokładnie co:
deborah taka sytuacja...  😁
oj udał Ci sie ten CB, bardzo mi się podoba.
No to wrzucam dwa filmiki z wczoraj: filmik1 (ten już był w KR) oraz filmik2 🙂 Bez fajerwerków, ale wierzę, że kiedyś będą 😁
dar, przeprost pleców i spięcie w dolnym odcinku kręgosłupa, kaczy kuper... postaraj się wziąć biodra pod siebie to się reszta powinna ustawić

deborah, super! ukradnę ci trenera, fajne przeszkody dla dzieciaka stawia 🙂 no a CB nie chwalę, bo rzucę na niego zły urok z zazdrości 😉 swoją drogą, z mojego też będzie jeszcze piłeczka i strzała 🙂 tylko więcej pracy potrzebujemy nad sobą nawzajem 🙂

jak tak patrze na te wszystkie zdjęcia ze skoków to taka piosenka mi się przypomina🙂
na zawodach mi ja puścili jak była moja kolej😀
Robił ktoś zdjęcia w Bogusławicach 1-2?
forumowa Claudia (Perfect Horse) robiła i można od niej zakupić🙂
dar nie sadzisz, zeby wstawic jakies aktualniejsze zdjecia? od lata moglo sie troche pozmieniac. 😉
Karla🙂, dzięki. 🙂
Wiem, że a bank było to tutaj piłowane ale nie wiem nawet jak znalesc tą dyskusje. Pytanie  odnośnie nowych przepisów. Jade nie długo na zawody jestem zarejestrowana w Lubuskim związku jeździeckim . Młodym koniem chcę jechać LL ale konkursy są tak rozłożone tak,  że LL jest towarzyska od L dopiero zaczynają się konkursy regionalne.Potem chcę drugim koniem jechać P, N ale czy nikt mi nie będzie robił z tego tytułu problemów?Według nowych przepisów jeśli osoba zarejestrowana będzie startować w towarzyskich to zostanie zawieszona?. Czy tyczy się to tylko zawdników zarejstrowanych w PZJ ?

Edit: pisownia
Ile dni czekacie żeby coś skoczyć po zawodach?
Ile dni czekacie żeby coś skoczyć po zawodach?

JA robie
1 dzień - spacer w terenie
2 dzien wolne
3 dzien ujezdzenie
4dzien ujezdzenie
5 dzien skoki
Ja robie podobnie tylko

1 dzien wolne-padok
2 dzien - lonza
3 dzien - teren

Natomiast na ostatnich zawodach się przeziębiłam i nie mogę wsiąść więc lonżuje  👿

Na kolejne się zaopatrzyłam w farelkę i czajniczek  🤣
Odwołali Zawody w hubercie 🙄

"Z przykrością informujemy, że zawody w dniu 4 maja 2013 zostają odwołane z powodu bardzo złego stanu podłoża po obfitych opadach deszczu."

Czy ja kiedyś zacznę ten sezon  😵
Brzask, my z przyjaciółką też się wybierałyśmy i drugie zawody z rzędu odwołali 😵 Masakra z tą pogodą.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się