Ponia, Ktoś rozumiem 🙂 A może macie jakąś serię fotek albo pocięty film z jakiegoś waszego skoku? Jestem ciekawa co dzieje się z ciałem przy takim półsiadzie podczas lądowania, gdy koń się jeszcze bardziej "wydłuża". A z tymi płaskimi tylnymi łękami faktycznie musi być coś na rzeczy 🙂
Mówisz i masz: ( zdjęcia z różnych lat, te "klatkowe" i na hackamore z tego roku, reszta z innych lat, specjanie wklejam różne, i nie tylko te dobre, u mnie czasem wraca nawyk trzymania się kolanem i zapominam o lądowaniu na strzemie,co na szczęście coraz rzadziej się zdarza)
Zkleiłam poklatkowe, lądowanie jest na innym koniu ale nie mam z tego jednego skoku akurat:
przed odbiciem z innego skoku ale pasuje:

tutaj za mocno wyszłam do przodu górą ( ale było daleko )

środkowa faza:

i lądowanie:

Naświeższe z lądowań:

te gorsze " na kolano:

tutaj jestem b. mocno wycofana, to jest środek szeregu a do nast. stacjonaty było b. ciasno, co nie zmiena faktu że powinnam wylądować na strzemieniu: 🤬 widac moją minę prrr Złocisz prrr

i jeszcze jedno jeśli chodzi o te fazy o których już pisałam.
Tutaj też biodra mam cofnięte, pomimo braku strzemienia 😂 jestem za bardzo przyklejona do niego, ale wtedy pierwszy raz skakałam taką wys.a gdybym wyszła bardziej,we wczesniejsze fazie to Złocisz napewno samą by mnie na ten skok wysłał - stwierdzając,że nie będzie się męczył🙂
Gdyby było zrobione sekundkę/2/3 później pewnie była bym wyżej górą.
Ktoś to jest tzw. styl na garbatego pająka 🙂
Właśnie wydaje mi się, że Ponia inaczej siedzi - jej góra ciała jest jakby bardziej otwarta i mam wrażenie, że w razie awarii ma z czego pociągnąć jeszcze rękę do przodu.
Chętnie zobaczę twoje zdjęcia za jakiś czas 🙂
W pierwszym poście zapytałaś o wychodzenie biodrami, faktycznie górą troche inaczej siedzimy,ale to już dziewczny poruszyły.
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg272424#msg272424 date=1244627455]
Ależ Ktosiu Ty się często ze mną zgadzasz 😀 (tylko czasem o tym nie wiesz :lol🙂.
Wiesz, po ciąży tak bywa (z autopsji) - kobieta stara się podświadomie chronić brzuch 🙁
halo - a poza radą:jeździc,jeździć,jeździć,skakać,skakac i pilnować się,masz jakąś?
Dzionka - Ponia to zaraz grandziaki zacznie jeździć,jest dużo bardziej obskakana ode mnie i ma dwa równorzędne konie...więc gdzie mnie do niej? 😉
[/quote]
Ktoś:kwiatek: ale go grandziaków to mi jeszcze daleko a póki co czeka Robina konkurs sponsorski na CSIO 😉
ps. mam nadzieję,że mnie nie nie zabijecie za ilość zdj.
i dalej twierdze,że tu tylko sprzątam.