na ogolnopolskich w N joker w 99% przypadkow ma 140 i zazwyczaj jest pusta sztalka 😉
od nas wszedzie jest min 70 km ale i tak warszawska ekpia nie narzekajcie bo z centralnej polski na zo jest praktycznie wszedzie blisko. wyobrazcie sobie co ma powiedziec ktos ze szczecina jak jedzie na zawody np do janowa juz nie mowiac o krakowie 😁
na ogolnopolskich w N joker w 99% przypadkow ma 140 i zazwyczaj jest pusta sztalka 😉
Forta Żebys widziala joker w Bierzycach, mial z 140 🤔 Tylko jedna osoba go skoczyła..Kubiak 😎
jakoś nie chce mi się wierzyć 🤔 często to złudzenie optyczne,bo a) często na wąskim froncie b) pusta sztalka od razu wydaje się wyższa....
to nadal N klasa,a przeszkoda w konkursie N nie powinna być wyższa niż 130 cm,może być trudna,nietypowa,na niepasującej odległości,ale musi trzymać wymiar konkursu nie więcej niż +10cm.
w P bywa joker na 120 cm (czyli +10 cm), więc przypuszczam, że w N jeśli pójdzie do góry to też maks. 10 cm, a pomysły na jokery różne już widziałam, wąski front, pojedyncza deska na górze i nad samą ziemią, ażurowa podmurówka itp. itd. zależy od twórczości parkurmajstra 🙂
Ja do Serocka nie jadę, bo po pierwsze jest Liga= dużo osób, a po drugie w weekendy jak jest ładna pogoda to robią się straszne korki. Jadę do Sielanki.
Ktosinko i tak nie masz racji bo wg przepisow przeszkody na rozprezalni moga miec +10cm, a w konkursie moze byc maksymalnie +5cm do gory i 10cm na szerokosc. 😉 a to co stoi w konkursach to juz zupelnie inna bajka ostatnio jechalam taka Nklase, ze pierwsza faza to bylo trudne N1 a druga faza to naprawde wymiarowe C i to nie mi sie w oczach powiekszalo tylko powierdzili to wszyscy, a nawet poszla skarga do organizatorow. (co nie przeszkodzilo w postawieniu C mniejszego niz poranne N 🤔wirek: ale to inna bajka).
Witam wszystkich przepraszam wiem ,że to nie ten temat ,ale proszę o pomoc ...🙁 Mam problem z koniem nie mogę go zebrać jest strasznie sztywny ... i nie wiem dla czego ;((( Czy ktoś może mi na pw napisać jak mogę go zebrać krok po kroku bardzo proszę i BARDZO PRZEPRASZAM ,że nie w tym wątku co powinnam 🤬
Dramka, dlaczego opowiadasz bajki? Joker miał 130 z linijką w ręku 😁, fakt, wyglądał potężnie. I nieprawda, że tylko Kubiak go skoczył - sama pomyśl, skoro byłaś trzecia, ktoś musiał być drugi. BTW - P-tki nie widziałam, ale N jechałaś spiewająco - miło było patrzeć, a joker - no, łatwy to nie był 🙁 Sądząc po wyniku P-tka też była fajna.
wyobrazcie sobie co ma powiedziec ktos ze szczecina jak jedzie na zawody np do janowa juz nie mowiac o krakowie 😁
No Szczecin już taki okropny jest 😵 A na halówki to już w ogóle żeby mieć jakieś porządne podłoże i halę większą od garażu trzeba jechać do Jaszkowa 250 km. Żyć nie umierać 😜
LoyLoyLove to nie przepraszaj tylko nie pisz w wątkach w których nie powinnaś 🙄
[quote author=christine link=topic=18.msg1063148#msg1063148 date=1309867696] wyobrazcie sobie co ma powiedziec ktos ze szczecina jak jedzie na zawody np do janowa juz nie mowiac o krakowie 😁
No Szczecin już taki okropny jest 😵 A na halówki to już w ogóle żeby mieć jakieś porządne podłoże i halę większą od garażu trzeba jechać do Jaszkowa 250 km. Żyć nie umierać 😜
[/quote]
Frania, nie mów, powinnyśmy się cieszyć, że tylko tyle mamy 😁 A poza tym sezon otwarty w pełni, a u nas nawet nie ma czego jechać. Do września max 2-3 regionalki i jedne ogólnopolskie 😵
Dramka, zarejestrowałam bardzo przyjemny obrazek całości 🙂 - przecież pisałam. Natomiast - fakt - niektóre teksty (innych) z parkuru, były dość ciekawe 🤣 O wysokość jokera pytałam specjalnie, bo wydawał mi się, hmm... no, z respektem na niego patrzyłam (i nie tylko ja). Przeszkody stawia się także tak, jak pozwala podłoże, a podłoże tym razem było dość neutralne (co jest rzadkością w tym miejscu; nie da się ukryć, że deszcz pomógł). Konie mogły rozwinąć swoje możliwości i naprawdę chwilami było na co popatrzeć. "Poległym" na jokerze i tak wszyscy bili brawo. A co do okrzyków - niewiele jest w stanie przebić ostatnio zasłyszane "zawołanie" - w trakcie treningu: "W imię Ojca i Syna, k*a - m*ć" - jednym tchem 🤣
najlepszy joker, jakiego jechałam. Afera była straszna przez tą doniczkę, w dodatku okser był dość duży (klasa P), odległość pasująca tak sobie, jak kto pojechał. Ale było miło, mimo że gacie pełne.
ta ostatnia straszna, Dzik sądzę, że by się wypiął 😉 Swoją drogą widziałam ostatnio jokera w konkursie L, na zawodach amatorskich, z rozgrywką 😀 Niestety widok mało przyjemny :/
jocker w L? ooooo choć ja widziałam kiedyś w L okserka z liverpoolem pod spodem - też było fajnie (to było chyba w ubiegłym roku). Fajna ta przeszkoda z "oczkami", a ta fala mi znajomo wygląda, więc nie zdziwię się, że przeszkoda z Gali od Uchwatów kupiona hehe