Dramka, dokładnie, skoki to skoki, liczą się rzutki, nie to, co kto wyprawia w siodle. Oczywiście, ze nie ma czego pochwalać, ale lanie krokodylich łez niczego nie zmieni. Taka jest rzeczywistość.
mam pytanie, mam konia, który jak skacze 30cm krzyzaki to wybija się z metrowym zapasem, luzem jak go puszczam, to też raczej tak, skacze, nie jest to kwestią bania się, bo skakać uwielbia, co z tym mogę zrobić, bo zaczęło sie to robić wkurzające..?
No właśnie ja też nic o niej nie wiedziałam 😉 Dlatego chętnie poznamy ową Contenderkę. Kto będzie na niej jezdzil? No i żeby na temat... to będzie skoczkiem, tak? 😉
Bischa L, to niech idzie do kącika żółtodziobów, jeśli zupełnie ie ogarnia skoków, a jeśli chce się chwalić, to niech się chwali, a nie zgrywa idiotkę.
Moderowanie to nie moja bajka 😉 Nie ciągnie mnie do takich rzeczy 😉 Modzi chyba zresztą takimi "głupotami" się nie zajmują, nie ma tu miejsca przeklinanie i obrażanie (teoretycznie) innych karygodne. Nie lubię złośliwości wobec siebie i bezsensownej także dla innych, więc bronię. Strzyga a wystarczyło to napisać, a nie wyjeżdżaćz tekstem o połamaniu koniowi nóg.
co w moim pytaniu było złego?-nie wiem chwale się?-też nie wiem czym, bo nie było w moim poście nic ,,pozytywnego" miałam problem i poprosiłam o pomoc.. więc dziękuję wszystkim profesjonalistom, za profesjonalną pomoc.
palcia_94, wkurzasz się, że twój koń chce skakać? To nie skacz, jak Cie to tak strasznie wkurza. Sorry, nie rozumiem problemu, jakby nie chciał skakać nawet 30 cm krzyżaczka, mogłabym mieć do zwierza pretensje...
Rada jest taka: zostawaj w siodle, nie oddawaj ręki w skoki, dyktuj chamskie odskoki, koń się zniechęci i problem jego staranności nad skokiem zniknie jak ręką odjął.