Forum towarzyskie »

swinki wietnamskie, świniodziki, peruwianki

sznurka- więcej Peppy,więcej Peppy, więcej Peppy! 😅 😅 😅
Szczerze mówiąc, jedynym problemem, który bym miała, jeśli bym chciała przyjąć świnkę w dom, byłoby to, że musiałabym ją wnosić po schodach, bo nie wydaje mi się, że samo wchodzą. A właśnie, jak to z tym jest?
🏇 więcej chcemmm.
Obłędny zwierzak  😍
Wilejka, tekst kocham być w dpsie mnie rozwalił... nawet nie chce mi sie komentowac

cieciorka,hmm do tej pory miała cały czas kontakt z psem, teraz za zimno jest po prostu na kilka h w stajni, nie podejrzewam ze jej smutno
za to są problemy wychowawcze, głownie z racji wydzielania jedzenia, Peppa by chciała jesc co godzina i się niezle awanturuje za 3 posilki dziennie, skacze po szafkach, kradnie z blatu
ja się staram zachowac ja w miarę "fit" by była sprawna a to łatwe nie jest

wiedzma na piętro włazi bez problemu i złazi - jak ma focha ze zimno to złazi na smaczka, wskakuje sama do pickupa, wbrew temu co się wydaje Peppa jest porażająco sprawna... Wnoszenie nie wchodzi w grę, bo dla mnie ona jest juz za ciężka a jednak te 5-6 razy dziennie chodzi na dwór załatwic się.
sznurka- przez Peppę chodzę cały dzień i chrumczę mojej mamie, że taką chce! 😜
wiedźma, zastanow sie mowie ci hihi
sznurka, jeżeli nie zrozumiałaś no to rzeczywiście nie masz czego komentować, może to i lepiej
5-6 razy ... to jednak mniej niż świnki morskie, ale i tak kocham te drugie 😉
Wilejko, bez urazy ale po co zatem zagladasz do watku, który z góry wiadomo, traktuje właśnie o tych zwierzetach i może Ciebie obrzyzić? Kazdy ma swoje hobby i nie trzeba naprawdę robić przykrości właścicielkom tychzwierzaków. Ja równiez nie wiem, czy bym chciała mieć świnkę w domu, bo kompletnie nie znam się na tych zwierzętch, ale no właśnie. Dla mnie to ciekawostka, jak dziewczyny opowiadaja tu o swoich pupilkach. Wiele się dowiedziałam o świnkach, o tym że są mądre, czyste, cwane i wogóle. Nie znaczy to jednak, że bede miała takiego zwierzaka w domu, którego do pewnego czasu traktowałam w schemacie: świnia = jedzenie, mówiąc w wielkim skrócie.
Mama stwierdziła, że naszym następnym zwierzątkiem będzie świnka. 🏇 Mogłabyś wstawic jeszcze zdjęć Peppy? jest przeurocza!; ]
wiedźma, jak porobię jakies to wstawię
dragonnia, masz pm

ile one w ogóle jedzą i co ?
PePpa potrafi udawać że jest grzeczna i uśpić czujność

A co robi Peppa jak jest cichutko? Śpi tam gdzie nie wolno!

Zajebista🙂 szkoda, że mieszkam w bloku teraz.
sznurka, mam pytanko...może to już padło w wątku ale...jak to jest z nauczeniem takiej świnki załatwiania się na dworze?
Muffinka, nie zastanawiałam sę jak to jest
po prostu od małego wyprowadzałam jak psa na dwór i dla PePpy było to oczywiste
jaka ona..... duża! A ja ciągle mam przed oczami tę małą świnkę w szelkach 😉
jej, ależ ona urosła! ja podobnie jak Sankaritarina wyobrażałam ją sobie jak taką małą czarną kuleczkę 🙂
wygląda super, taka duża królewna na różowym kocyku  💘
Hmmm, a ona jakoś sygnalizuje chęć wyjścia na dwór w celach wiadomych?
I czy jak np wychodzicie z domu na pare godzin to ona zostaje sama i po powrocie wszystko jest ok 😉?

Kurcze, fajoska jest. Wstawiaj jeszcze fotki jak cos tam masz.
Muffinka,  mniej więcej widać jak się zaczyna kręcic;]
A czy się zdarza? Hmm nie powiem że nie;] Na szczęście nie często, i w sumie nie jest to uzaleznione od czasu, teraz juz nauczeni doswiadczeniem wiemy że jak gdzies idziemy to dostaje jeść o 6 rano  i dopiero jak wrócimy. Jak wychodzimy zostaje w "lochu", i ewentualnie trzeba go sprzatnąć. Była też próba zostawiania jej w całym pokoju, wtedy było czysto ale była demolka...  Nie mogę się doczekać już wiosny, kiedy bedzie chodzić do stajni znowu i do sadu koło domu na dłuzej.
Martwi mnie tylko jak się dogadają z Anukiem.
Ja myślę że ona też już się wiosny doczekać nie może 😉
Muffinka, pewnie tak
niestety tej zimy ze 3 czy 4 razy była przeziębiona, jak jest zimno to jest histeria na podwórku że jej w łapki zimno

a wiosną będzie trawka do jedzenia;] znów będzie miała brzuch jak dwie świnki;]
Ile ona ma? W sensie wieku 😉
Już nie urośnie?
Muffinka, nie wiem czy nie urośnie - oby nie - ona , w lipcu stuknie jej 2 lata
w tej chwili ma koło 35 cm wzrostu w kłębie ale jest dłuuuga dość
A będziesz ją rozmnażać 😉?
Muffinka, broń cię boże! rozwazam nawet jej sterylizację;]
Hmmm, tak tylko pytałam, bo takie małe świnki muszą być słodkie 😉
Sznurka - Peppa jest fantastyczna !
Fani świnek oglądajcie o 15.55 na TVN 😀
dzisiaj świnki w rozmowach w toku

haha, razem pisałysmy, pewnie widzialysmy tę samą reklamę 🙂
sto lat Peppy nie było, więcej na blogu
Sznurka myslałam że już nie masz świnki . Moje mieszkają na dworze i rozwalają wszystko ,najlepiej lubią baloty ze słomą ,nie muszę się męczyć one zawsze go rozwalą  😁 
monia rewelacja foty!

mam, mam mieszka w stajni bo w domu siała destrukcję;]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się