Forum towarzyskie »

swinki wietnamskie, świniodziki, peruwianki

Lotnaa specjalnie dla ciebie, reaktywacja Peppitowego wątku

To ostatnie jest cudowne! ''Żyć albo nie żyć? Oto jest pytanie" 😁

Ile Peppa ma miesięcy?
😅  💃 dziękuję!
Ależ ona piękna, i wciąż malutka! Urośnie jeszcze?
jakies poł roku, nie wiem czy urośnie jeszcze, od dłuzszego czasu mam wrazenie że juz nie rośnie

to ostatnie pokazuje nową rozrywkę pt. przytulic się do ciepłego grzejnika

sznurka poprostu cudowna, śliczna, słodziutka 😜
sznurka, cuuudna! więcej zdjęć proszę!
Na ostatnim kojarzy mi się ze Stańczykiem. Nie wiem skąd mi się wzięło takie skojarzenie  😁 Taka zaduma bijąca z jej postawy 😉
Super Świnka!
🙂
sznurka dlaczego akurat swinka i dlaczego akurat w domu? 😉
sznurka dlaczego akurat swinka i dlaczego akurat w domu? 😉

A dlaczego akurat pies albo kot? Świnie są nawet od nich mądrzejsze.

Sznurka, domagam się zdjęć!!!
A to ostatnie - jak zbity pies  🤣
Lotnaa ale ja ze wsi jestem, u mnie świnie się trzyma(ło) w chlewie :P
Scottie, swinka bo tak wyszło
a w domu bo nie urosła przed jesienią, a miała być w stajni
nie wiem co bedzie na wiosnę, pewnie pójdzie do stajenki zgodnie z planem choć na pewno będzie mi smutno z tego powodu, ale jest coraz wieksza i coraz cięzsza a noszenie jej do samochodu coraz trudniejsze

a inteligencją bije na głowę psa
i to jest fakt

pomijam destrukcję domu - połowa scian ma obgryzione rogi, zjadła zasilacz do laptopa, ładowarkę do komorki a lampki choinkowe pozbawiła jednej zarowki
A mnie nachodzi takie pytanie, jaka ona jest w dotyku? Taka szorstka?
Genialna 🙂
mielismy kiedys swinke wietnamska w stajni i byla szorstka :P ale ta wyglada na taka mieciutka... nie czytalam watku wczesniej na volcie, sznurka moglabys napisac, co to za odmiana (jakas taka mala na wietnamska)?
no to teraz my się przedstawimy
To co Czesia kocha najbardziej:

Czesia na wieczorze panieńskim swojej pańci

Świńskie zaloty
Oszalalam,odpadlam kocham i chce!!!!  😍 💘  Piekne sa wasze swinki,ja tez bardzo chcialam,ale w maju urodzi mi sie dzidzia i mam juz dwa psy wiec to troche duzo jak na chwilowo 2 pokoje.Ale jak dzidzia podrosnie,albo wreszcie stanie moja stajnia i dom to na bank bede miec swinke i zasypie Was pytaniami 🙂
w jakim wieku jest Czesia?obledna!! 😜
Sznurka, Kara107 - w jaki sposób Wasze Podopieczne załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne? Mam na myśli oczywiście czas kiedy przebywają w domku. Kuweta czy wszędzie indziej? I czy jak się je wypuści to chodzą za nogą jak pies czy lecą gdzie je oczy poniosą?
Czesia ma ok 5 lat. Jeśli chodzi o załatwianie spraw fizjologicznych to robi to do kuwety jak kot.
Mój pitbull i pigbull  😀
Padłam  😜 Ale one boskie są!!!!
Scottie, nie mam pojecia co to za odmiana

Kara Cześka wymiata!
Masz zdjęcia jak była mała? mnie zastanawia ile Peppa urośnie.

A co do potrzeb fizjologicznych to my z Peppą na spacer chodzimy, w domu się nie załatwia.
McBetka Peppa sie pilnuje choć potrafi dac noge na zasadzie - ganiaj mnie, zwykle wokoł stajennego płotu a w dotyku jest srednio miła, choc zimowy długi włos i tak lepszy od tej letniej szczeciny.

Kara jak u Czesi z agresją? podgryza ludzi? Peppa ostatnio urządza szarże z otwartym pycholem i robi ataki frontalne;] tesciową juz pogryzła dwa razy
Jej, te wasze świnki są obłędne 😀 😀 też chcę 😉
Dzięki za odpowiedzi  🙂 Jak kiedyś zamieszkam na wsi to takie Chrum sobie zafunduję. Urocza  💘
Już widzę minę moich teściów, którzy mają gospodarstwo, jakby zobaczyli świnkę - lwa salonowego, tylko do miziania  😀
kara107 przeurocze stworzenie.

też mi sie marzy taki stwór 🙂

McBetka ja sie zastanawiam co by mój teść powiedział- właściciel sklepu mięsnego 😁
Tu Czesia miała ok 4-5 miesięcy

W wieku 4 lat

kara niezle urosła!
a jak z ta agresją?
mam wrazenie, ze Peppita jest drobniejsza

czy swinki sie werkuje? 😉
ushia, pocieszyłas mnie, mam nadzieje ze nie będzie taka duza jak Czesia!

hmm tak, ale nie zgłębiałam tego tematu na anglojęzycznych forach i stronach, na razie Peppkor sciera kopytka więc nie widzę potrzeby
Co do wielkości to wiele osób myli świnki wietnamskie z mikroświnkami. Wietnamki osiągają wielkość średniego psa, a waga dochodzi do 60-70 kg. Nie wolno ich przy tym karmić paszą dla "zwykłych świń", bo ta ma za zadanie utuczyć do uboju.
Agresja.... Zacznę może od tego iż są to zwierzęta których poziom rozwoju można porównać do 3-letniego dziecka. Jak dzieciakowi raz czegoś zabronisz to albo posłucha albo zrobi swoje. Jak się przekona, że jest ktoś kto ulegnie, będzie to wykorzystywać. Tak właśnie robiła Cześka z moją mamą, a potem z mężem. Mama nie potrafiła skarcić za złe zachowanie, w konsekwencji czego świnka decydowała kto i kiedy położy się na łóżku i przestała pytać się o zdanie "czy mogę" tylko oznajmiała "suń się, bo ja chcę". Mojego męża też próbowała zdominować, fukając, za każdym razem jak się do mnie zbliżył, lecz po kilku klapsach doszła do wniosku, że nie warto.
Długo by mówić o różnych "śmiesznych" zachowaniach, a mi się zbytnio rozpisywać nie chce, bo książkę mogę napisać 🙂
Reasumując. Jeśli myśli się o trzymaniu pupila w domku, lepiej kastrować i sterylizować. Wychowanie, nie różni się zbytnio od wychowywania dziecka. Błędem jest natomiast traktowanie i szkolenie ich jak psa, bo jest to zupełnie inny gatunek i zwyczajnie są na to ZA INTELIGENTNE
kara107 mieszkasz w bloku czy w domku jednorodzinnym? hmn... a myslalam ze dzieci sie wychowuje tak samo jak psy 😉 tzn. za posluszenstwo nagroda, za nieposluszenstwo-kara 😉

i co w ogole jedza te swinki? kurcze, ale sie nakrecilam xD sa takie uroooocze... 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się