Damy znać jak otworzymy 😉 🙂 Ale czy wtedy lokalizacja ma znaczenie? ( jesli tak to czy Tychy są atrakcyjnym rejonem dla Was?);czy tez tylko sprzedaz internetowa?
Troszkę w innym stylu chodzi mi po głowie. Kierunek głównie na firmy : eurostar, pikeur( ale wszystkie stare kolekcje- dlatego ceny także niższe), czy też ewentualnie inne firmy jak Horze, Cavallo itp Wydaje mi się że sprzęt także byłby możliwy, ale nie zagłebiałam się w temat na tyle. Na razie tylko zastanawiam się nad taką możliwością 😉 Myślałam także o sprzęcie "re voltowym" o czywiście gdyby osoby zaintersowane się zgodziły ( np derki od Ivett).
Donia: ale myślisz tak, żeby to były nowe rzeczy, ale ze starych kolekcji? w sumie pomysł spoko, ale myślę ze byłoby zapotrzebowanie też na taki sklepik ze wszystkim, gdzie ktoś mógłby przynieść stare niepotrzebne rzeczy, ja bym się noie ograniczała do jakiś konkretnych firm 😉
JSBachRaczej myślałam o starych kolekcjach.Nie wiem czy taki koński lumpeks sprawdziłby się. Chciałam na razie się wywiedzieć czy w ogóle jest zapotrzebowanie na taką działalność 🙂
No na śląsku (i nie tylko) działa jeszcze sklep Horseland: http://zogala.com/sklep/ Zresztą pewnie wiele osób na forum Kasię zna lub przynajmniej kojarzy, więc polecać jej sklepu już chyba nie muszę 😉
Oja! Nie wiedziałam, że mamy na Śląsku rymarza z daw-magiem. Ktoś korzystał z oferty? 👀
Kupowałam u niego siodło i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Jesteśmy w stałym kontakcie a propos dopasowania siodła, w razie problemów przyjeżdża i ogląda siodło i konia na miejscu, a to wszystko na gwarancji daw-maga 🤣
A tak jak już o rymarzach mowa. Zna ktoś fachowca w okolicach Mikołowa, Katowic, Tychów, który umiałby wymienić przystuły w skokówce Pessoa? 🙂 No i uszyć wg mojego szkicu coś do McCellan'a, żeby móc używać normalnego sznurkowego popręgu? W zasadzie, jak by umiał też uszyć sakwy, to też by było dobrze 😉
Mam pytanie do mieszkańców Śląska a konkretnie jury. Szukam jakiejś stajni w promieniu około 30 km od Pilicy (pow. zawierciański), w której można by potrenować ujeżdżeniowo (nie interesuje mnie rekreacja). W najbliższym czasie będę w tamtej okolicy na praktykach, miesiąc przerwy w jazdach byłby dla mnie nie do zniesienia 😕, a w ogóle nie orientuję się w ośrodkach w tej okolicy.
nie no spoko ja sie nie oburzam, poprostu nie zauwazyłam że pisze z capsem, ale ktoś wcześniej napisał że jeśli chodzi o pensjonaty i przydomowe stajnie to jest kompletna pustka w tych okolicach, więc napisałam że jesli chodzi o dabrowę górnicza, bedzin, Siewierz, sosnowiec i okolice to służę swoimi boksami🙂
myślę, że wendecie chodziło o to, że nie ma takich pensjonatów, jakich ona szuka. bo przydomowa stajnia raczej nie oferuje hali, trenera, kompletu przeszkód, karuzeli, czy co by tam ona chciała mieć. a możesz napisać, jakie to dokładniej okolice? przynajmniej nazwę miejscowości, może być na pw 🙂
gwoli ścisłości, nigdzie nie napisałam, że szukam hali, kompletu przeszkód, trenera itd (chociaż rzeczy te z pewnością ułatwiają życie). Tym bardziej, że przez najbliższe pół roku/ rok na guzik mi te wszystkie udogodnienia stricte jeździeckie (kontuzjowany koń). Szukam przede wszystkim dobrej, odpowiedzialnej opieki nad swoim koniem za akceptowalną cenę. I dlatego jestem w tej chwili tu gdzie jestem 😉
mam przydomową stajenkę w Siewierzu, fakt nie mam hali, myjki wewętrznej i wielu udogodnień, mam natomiast TRAWIASTE pastwiska i konie wypuszczam na całe dni, fakt nie każdy tego szuka natomiast wiem że duzo osób narzeka na braki w pastwiskach lub na krótki okres wypasów no ale co przydomowa stajenka mogła by sie równac do duzych stadnin, choc tak jak mówie różni ludzie, różne potrzeby
i tu sie mylisz z dąbrowy górniczej jest 22 km wsiadasz koło urzędu pracy i jedziesz autobusem 50 minut. Z przystanku na którym wysiadasz masz do mnie 150 metrów
Wiecie może co to za stadnina się otwarła w Tychach przy ulicy Mikołowskiej niedaleko Krajki? Macie jakieś informacje, jak tam jest? Jakie ceny? Jak zdarza mi się tamtędy przejeżdżać zawsze sporo samochodów stoi przy obiekcie - wnioskuję że ruch mają tam niezły.... Proszę o jakieś info 🙂