Nie słyszałam negatywnych opinii o tej stajni, parę znajomych ma tam konie i podobno jest OK. Mają wszystko co powinni mieć: pastwiska, halę, zewnętrzny plac do jazdy, przeszkody..
Szukam pensjonatu dla konia w okolicy częstochowy do 40km . Najchętniej mała kameralna stajnia.Ważne żeby były zielone pastwiska, codziennie sprzątane boksy, i siano bez ograniczeń( zimą na wybiegu). 🙂
Witam, Poszukujemy z koleżanką stajni w okolicach Zabrza w której mogłybyśmy zajmować się końmi. Jesteśmy niepełnoletnie (ukończone piętnaście lat), jednak doświadczenia już trochę mamy. Pracowałyśmy również przy koniach zaliczających się do tych "trudniejszych".
Koleżanka ma niewielką deformację dłoni jednak nie koliduje to z zakresem prac wykonywanych przy koniach. Dziewczyna funkcjonuje tak samo jak wszystkie osoby pełnosprawne, nie ma problemu w wypełnianiu typowych obowiązków w stajni.
Nic o tych zawodach nie słyszałam, nie widziałam również propozycji. W przyszłym tygodniu w niedziele są zawody w Chorzowskim parku, propozycje na szj.info.pl 😉
II Amatorskie Zawody Jeździeckie w Skokach przez Przeszkody o Puchar Burmistrza Mikołowa "Kamionka 199" 18 czerwca, Dolina Jamny ( http://skoki-mikolow.eu/ ) Wybiera się ktoś? 🙂
widzę, że znacie się na rzeczy, więc piszę z prośbą. znacie jakieś dobre stajnie/kluby w okolicach Katowic, Mikołowa w których mogłabym pojeździć, udoskonalić umiejętności i pomagać? mile widziane byłyby też adresy
Dałam ogłoszenie w temacie o nowym domu dla koni, ale spytam i tu, może wiecie coś pocztą pantoflową 🙂 Moja koleżanka szuka konia do wzięcia w bezpłatną dzierżawę, w okolicy Gliwic. Koń musiałby być spokojny (koleżanka jest dorosła, rozsądna, ale początkująca), najlepiej nieco starszy, wałach. Będzie miał zapewnioną dobrą opiekę, jazdy tylko pod okiem instruktora. Może wiecie, gdzie szukać? :kwiatek:
🏇 szukam miejsca dla walaszka w okolicach Katowic czy mozecie mi cos polecic (ew czy ktos ma moze wolne miejsce w stajni) ? warunkiem sa pastwiska na ktorych kon bedzie mogl przebywac w ciagu dnia 🏇
🏇 szukam miejsca dla walaszka w okolicach Katowic czy mozecie mi cos polecic (ew czy ktos ma moze wolne miejsce w stajni) ? warunkiem sa pastwiska na ktorych kon bedzie mogl przebywac w ciagu dnia 🏇
Góra Piachu w Jaworznie. Mamy miejsca w nowej stajni, konie spędzają cały dzień na dużych pastwiskach. Cena nie jest wygórowana 😉
a jak oceniacie LEO w Tychach czy tam w Wyrach bo nigdy nie wiem gdzie to dokładnie już stoi 😉
Mamy tam przenosić 4 konie w październiku.
Nie słyszałam złych opini na temat tej stajni. Mam tam znajomych. Konie codziennie są wypuszczane na pastwiska, dostają dobrze jeść, mają czysto w boksach. Właściciele wydają się mili. Sama jestem ciekawa jak będzie wyglądała na nowa stajnia po drugiej stronie mikołowskiej. Fajnie że będzie karuzela. Wiem też że wybudują tam dość spory socjal. No i w przyszłości planują halę. A Ty przenosisz się do "starej stajni" czy "nowej" ?
[quote author=Cynamonowa_ link=topic=1780.msg1039115#msg1039115 date=1307875630] Góra Piachu w Jaworznie. Mamy miejsca w nowej stajni, konie spędzają cały dzień na dużych pastwiskach. Cena nie jest wygórowana 😉 [/quote]
jak nie ma rewelacji ? jak w Sławkowie jest bardzo fajna stajnia. Nie wiem czy szukasz pensjonatu czy czegoś do nauki, ale tak czy siak w DG czy Sosnowcu nie ma nic lepszego niż Tabun w Sławkowie 😉 pozostają Ci ewentualnie Ciężkowice, ale to też zależy czy robi Ci różnice ile h dziennie chodzi koń i jaka atmosfera panuję w stajni, dla mnie Tabun, a Ciężkowice to niebo, a ziemia :P W DG masz jeszcze taką małą stajnie, jest już to końcówka DG stajnia mieści się dosłownie za tabliczką "chruszczobród", boksy bardzo małe, obsługa średnio się zna na rzeczy, chociaż może coś się zmieniło, odkąd zmienił się dzierżawca, nie wiem nawet czy prowadzą tam w ogóle jeszcze rekreację bo spora grupa osób stamtąd przyszła właśnie do Tabuna na jazdy.