Mógłby ktoś napisać coś więcej o stajni w Stolarzowicach? Szukam powoli jakiegoś pensjonatu z racji, że zmianiam miejsce zamieszkania i ta stajnia wpadła mi w oko 😉
Trochę nie w temacie stajni, ale nie wiem, gdzie indziej mogłabym spytać... Czy znacie jakieś miejsca, gdzie można kupić otręby pszenne i śrutę jęczmienną dla koni w okolicy Gliwic, Zabrza? Poza Butorem w Łanach - wkurzyłam się dziś, bo tam pojechałam (a mam kawałek drogi), a tu ani śruty, ani otrąb i nie wiadomo kiedy będą, bo "nie wiadomo kiedy chłopakom będzie się chciało śrutować"... No i szukam alternatywy dla Butoru, tak w razie W. Może ktoś coś zna? :kwiatek:
Jako,że nie da się edytować wcześniejszych wpisów na temat stajni chciałam napisać,że zmieniłam zdanie dotyczące stajni w stolarzowicach i tej stajni nie polecam
Wiecie coś może o takich stajniach : Stajnia "13" Mikołów-Bujaków stajnia na królówce, Orzesze przeszukałam juz chyba cały internet; P chyba, że któs by znał jeszcze jakieś stajnie mas 30 km od Katowic- ligoty. wrunki jakie muszą spełnic: hala pomieszczenie socjalne cena nie z kosmosu ; P padoki dobre karminie ; D
JSBach, Jeśli koniecznie chcesz halę, to królowka odpada. Stajnia 13 ma halę, ale ponoć kolejka na boksy jest. Nie wiem jak karmią, ale socjal jest, padoki są i cena chyba całkiem znośna. Trzeba by było podzwonić.
no właśnie wiem że w Dramie jest Jońca a na Górce jest też Wojciech Ginko i docelowo o nim myślałam, ale o noclegi chciałam pytać z Dramie i nie wiem czy mi nie zrobią problemu o to że trenuje w innej stajni...
no właśnie dlatego nie wiem, w Dramie bedzie dużo moich znajomych i tam by mi było lepiej zostać ALE przypuszczam że będzie z tym problem o trenerach w stajni na Górce słyszałam dużo dobrego i nie wiem jak z Jońca
Proponuję to ustalić wcześniej, z właścicielami stajni, przed wstawieniem konia w pensjonat .Takie sprawy są zazwyczaj dyskusyjne ... niby każdy ma prawo trenować z kim mu się podoba, ale nie każdy ma odpowiednie uprawnienia i nie każdego musi akceptować właścieciel ośrodka na swojej ujeżdżalni. Wiem z autopsji ,że jest to wszystko do załatwienia . 🙂
Może trochę nie na temat, ale czy któraś z Was jeździ lub trzyma konia w Arecie w Chorzowie? Interesuje mnie klacz Dita, która chodzi tam w rekreacji, czy ktoś mógłby coś o niej powiedzieć?
I druga sprawa z tym związana, czy ktoś z Was, z okolic śląska, nie ma miejsca w swojej przydomowej stajni dla jednego konia, za koszty utrzymania? Bardzo Was proszę o PW, sprawa końskiego życia lub śmierci.