Łoł, całkiem fajna sprawa 🙂 Ale też bym tam konno nie jechała, bo mój jest w kondycji padokowo-lekko jezdnej, także byłoby to niepotrzebne obciążenie. Livia, Jak koleżanka pojedzie, to niech Ci opowie i zdasz nam tu relację 🙂
Sankaritarina, jasne 🙂 O ile koleżanka znajdzie kogoś do pary, żeby jechać (zespoły są 2-3 osobowe) - na razie męczy mnie, ale ja mojego konia na takim dystansie nie widzę 🙂
Jako jeden z organizatorów i uczestnik mogę powiedzieć, że nie ma się czego bać 🙂 W bardzo dużym skrócie bieg ma polegać na tym, że TO WY SAMI WYBIERACIE ODLEGŁOŚĆ I SZYBKOŚĆ 🙂 W pewnym obrębie, z przewagą leśnego, są wyznaczone punkty - około 10-12. Są to czasem "perełki historyczne" naszego śląska, zapomniane, zaginione w głębi lasu .... Każdy dostaje mapę i SAM WYZNACZA SOBIE KTÓRE PUNKTY CHCE ZALICZYĆ. Więc spokojnie można dostosować to do możliwości konia i jeźdźca 🙂 Będzie obstawa z aut terenowych, wiec bezpieczeństwo zapewnione 🙂 Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału 🙂😉 Nawet służę transportem koni 🙂 Niestety jestem ograniczona czasowo, ponieważ sama biorę udział 😉 Będzie ognicho i grochówa .... Eh wzięło mi się na wspominki ... W zeszłym roku to dopiero był "hardcor" ... W tym roku własnie jest to pomyślane tak,aby każdy koń i każdy jeździec mógł wziąć udział, bez względu na umiejętności.
EDIT: Livia, co za koleżanka się wybiera ?? Znam ?? 😀iabeł:
Ten pan w stroju leśnika,to nie jest przypadkiem p. Piotr? Jeżeli jest tak lightowo jak mówisz, to może przekonam Basię i jej siostrę, żeby jednak pojechały? Wybierają się pojechać na koniach Ewy z Kozłowa. P. Piotr K. zna ją i Basię, fajnie by było gdyby dały się przekonać. Może podrzuć mi parę argumentów, które pomogą mi je przekonać.
no...fajnie... 🙄 jeśli chodzi o kilometry, to mam ,super zrobione konie, non stop w treningu...więc spoko....ale ta woda 🤔..to już musiałabym sama przepłynąć,,,a one gdzieś na poboczu , pokłusowałyby do mnie 🏇 🤔 😎
Ja chcę spróbować ale na pewno całej trasy nie przejadę, no i najchętniej pojechałabym sama lub w 2 osoby z myślą rezygnacji w każdym momencie. To akurat dla mnie żaden problem bo mieszkam na miejscu 😉
Możecie polecić jakąś stajnie / ośrodek dla osoby, która zaczyna przygodę z jeździectwem?? 🙂 Chodzi o tereny Olesna (tak, tak - leży ono w woj. opolskim, jednak blisko woj. śląskiego). W grę wchodzą Truskolasy i... no właśnie - czy są w tamtych rejonach jeszcze jakieś stajnie?? W dodatku godne polecenia?? 👀
Sławków faktycznie jest cudny;-) A co do stajni, to Stolarzowice nie przypadły mi do gustu!! W Sławkowie polecam stajnie na Chwaliboskiem, wł Pan Rosa;-) Przemiły człowiek, tereny ogromne, a konie latem cała dobę na pastwiskach/wybiegach (większość to las)
Dlaczego odradzasz jeszcze "zdecydowanie" Stolarzowice? Odradzenie czegoś komuś bez podania konkretnych powodów jest jak strzelenie focha, o bo tak i już...
No dobra... żeby nie było, że to foch na Stolarzowice...
Sama stajnia nie wygląda źle, właścicielka przy ograniczonym kontakcie też ok, problem się zaczyna gdy się o coś poprosi. Hala naprawdę fajna...
Jak dla mnie, ta stajnia jest dla człowieka, nie dla konia, a dla mnie konie sa priorytetem, moje w każdym razie tej stajni nie lubiły.
Wiecie, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Może to kwestia wymagań, a moje są dość wyśrubowane. Zastanawiające jest jednak spora rotacja w tej stajni... Was to nie dziwi skoro stajnia taka fantastyczna?? Mnie też się podobało... na początku...
Nie wiem czy to kwestia wymagań, ale mój koń siedzi na padoku prawie 7h, wygląda aż za dobrze. Zawsze gdy o coś poproszę, to właścicielka chętnie pomoże (ubierze derkę, da pasze, wypuści na padok itp.). O siano jakoś nikt się nie martwi, bo konie zawsze je dostają. Z ogierami tez nie ma żadnego problemy, a aktualnie są dwa. Jak na razie mój koń nie wyraża chęci zmiany stajni, zresztą ja tez nie.
Czyli nic, tylko się cieszyć, że trafiłyście "na dobry okres". Moje konie nie miały tego szczęścia... a może po prostu ktoś zrobił rachunek sumienia, zastanowił się dlaczego klienci uciekają i zauważył, że konkurencja istnieje 😉
pomocy Kto w okolicy Katowic, Sosnowca, Mikołowa, Bujakowa - okolica bliższa lub dalsza 😉 ma do wypożyczenia przyczepę dla 1 konia, tzw "jedynkę" samochód do pociągnięcia jest, szukam przyczepy