Witam Czy ktoś może stoi z koniem w Salopie w Zabrzu? Zastanawiam się właśnie nad przeniesieniem tam konia. Będę wdzięczna jeśli ktoś odezwie się w prywatnej wiadomości.
Czy ktoś wie gdzie znajduje się prywatna stajnia w Jaworznie? Tylko pensjonat, bez rekreacji. Koleżanka mi mówiła o tej stajni kilka lat temu, wtedy nie byłam zainteresowana, a teraz koleżanka jest za granicą i nie mam z Nią kontaktu. Nie jest to stajnia w Jaworznie-Szczakowej na Górze Piachu. Nigdzie się nie ogłaszają, kameralna stajnia na bodajże 10 koni. Proszę o jakieś namiary? Adres, nr tel.?
JEDEN WOLNY boks w prywatnej przydomowej stajni od 1 września! Stajnia SzaBra znajduje się w Gostyni k/Mikołowa (poszukują również stajennego - tylko i wyłącznie mężczyzny).
jakieś opinie na temat Stajni Jamna (dolnej)? Widzę, że się ogłaszają z pensjonatem, przejeżdżałam tam w sobotę rowerem, widziałam nowy maneż, ale ani żywego ducha, nikt telefonu nie odebrał...
wendetta niewątpliwe plusy Jamnej to: fajne pastwiska, na które konie są naprawdę wyprowadzane (bo są stajnie które chwalą się łąkami, tylko nie wspominają, że wyprowadzić to se trzeba samemu i jeszcze pilnować), zajebisty, duży maneż, z rewelacyjnym podłożem, na którym rzadko kto jeździ, w sensie nie ma tłoku, jeździ się samotnie lub w dwójkę, hala, a raczej pomieszczenie do jazdy w budynku - nie za duża, z filarami z tego co pamiętam, ale jest w razie w (chyba, że coś się zmieniło w tej kwestii), brak rekreacji i cisza i spokój (po likwidacji Jamnej górnej już zupełny spokój) super tereny do jazdy, właściciel, który inwestuje.
O boksach się nie wypowiem, bo wiem, że tam przebudowywali i remontowali, więc pewnie wygląda tam zupełnie inaczej, niż pamiętam. Nie wiem jak z karmieniem, ale nie słyszałam żadnych narzekań, a konie wyglądają dobrze.
Natomiast słyszałam, że stajnia jest dla pensjonariuszy czynna od do, i tylko w wyznaczonych godzinach można na terenie przebywać. Czy tak dalej tam wygląda, nie mam pojęcia.
na Jamnej chyba właśnie zajęło się ostatnie wolne miejsce.
Stajnia Lando- widział już ktoś na żywo? albo zamierza tam postawić konia? Na zdjęciach robi wrażenie, ciekawa jestem czy jakość usługi pensjonatowej warta swojej ceny
Ośrodek będzie (bo się tworzy nadal) super! Bo właściciel jest super osobą 🙂 To nowa stajnia Pana Wojtachy (który reprezentuje nasz kraj w zaprzęgach). Niedługo zresztą ma być oficjalne otwarcie 🙂
Sankaritarina, raczej tam Rudego nie postawię 😉 ale może kiedyś na zawody zaprzęgowe się wybiore
Też jestem ciekawa czy będą chętni i czy się cały pensjonat zapełni... Miejsc bardzo dużo, a cena jak wysoka jak na standardy śląskie. Ale pewnie się okaże, że jeszcze kolejki będą- i tego właścicielowi życzę
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 01 września 2016 21:18
Przepięknie to wygląda 😜 Cena nie jest jakaś mega szalona, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że w Amigo (wg katalogu stajni) biorą 700 zł. Nie wiem do jakiej stajni można porównywać? Radzionków?
edit: buuuu .... umowa z literówkami. Jestem wyczulona na takie niedociągnięcia 🙄
Przepięknie to wygląda 😜 Cena nie jest jakaś mega szalona, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że w Amigo (wg katalogu stajni) biorą 700 zł. Nie wiem do jakiej stajni można porównywać? Radzionków?
edit: buuuu .... umowa z literówkami. Jestem wyczulona na takie niedociągnięcia 🙄
niestety 700 zł to taki standard na śląsku za warunki nazwijmy to "takie sobie". Chociaż tutaj rozpiętość warunków jest sporta. Zdarzają się wyjątki, gdzie za tą cenę masz boks w nowej lub angielskiej stajni, hale i lonżownik z super podłożem, padoki itd. A są takie gdzie za podobne pieniądze ciesz się, że Ci konia nakarmią. Myślę, że ciężko znaleźć porównanie do Lando. Poczekajmy na opinie pierwszym pensjonariuszy 😉
Stajnia robi wrażenie, ale w życiu nie chciałabym stać w takim molochu 😉 Wolę kameralne stajnie, 15 koni to już jest dla mnie dużo. Cena jest adekwatna do standardu moim zdaniem. I fakt, że ostatnio śląskie stajnie się bardzo cenią, a czasem nie wiadomo za co się płaci właściwie 😂
W Radzionkowie nie ma pensjonatu z tego co wiem, więc nie da się porównać.
W Jaworznie - Horrs - pensjonat kosztuje 900-1100, a standard stajni jednak niższy, więc ta cena 1400 zł, przy takiej infrastrukturze, nie jest rażąca, jest adekwatna. Jak za tym pójdzie jakość usługi (w sensie: karmienie, opieka, wyprowadzanie, itd), bo nie samą infrastrukturą pensjonat stoi, to te 1400 zł będzie można nazwać niską ceną. A sądzę, że pójdzie, że będzie i fenomenalna infrastruktura i wysoka jakość usługi. Fajnie, że na Śląsku powstają takie ośrodki.
Livia znam jednego molocha, w którym bez mrugnięcia okiem postawiłabym konia, gdyby był bliżej. Jednak pod Wiedniem to trochę za daleko na dojazdy 😉 Ale wiesz, że ja Cię doskonale rozumiem. Też wolę kameralnie. Tylko to nie my jesteśmy targetem takich ośrodków jak Lando.
ElMaddziara, którą stajnię pod Wiedniem masz na myśli? Weikersdorf? 😉
co do stajni w Jaworznie to zaczęłam się zastanawiać nad postawieniem tam konia, nawet biorąc pod uwagę dojazd. Ale jak zobaczyłam 1100 zł za boks angielski to szokłam 😜
ja to generalnie jestem trudny przypadek- dałabym się pociąć za infrastrukturę jak w dużych ośrodkach (w sensie nie rozmiarowo, ale jakościowo- żeby był dobry maneż, bezpieczne pastwiska i ładna stajnia, czysto, schludnie), ale jak najmniej ludzi w pensjonacie 😉 lubię ciszę i spokój i miłą atmosferę. a ja nadal szukam i chyba porzuciłam już wszelką nadzieję, że znajdę coś sensownego...