AleksandraAlicja nie wiem czy znajdziesz w tych okolicach jakieś fajne duże pastwiska, ja stoję w stajni gdzie są wybiegi... może nie są ogromne ale zadbane i koń może sobie spokojnie pobiegać i pobawić się z kolegami.
Miki05 - bardzo proszę. Pytałaś -to odpowiedziałam. Ja trzymałam u Waldka konie prawie 6 mies. i byłam bardzo zadowolona. Tzn,wymieniliśmy się końmi. On wziął moje dwa - bo w okresie zimowym chciałam trochę pojeżdzić na hali, a ja wzięlam jego 3 roczniaki - ogierki - bo jemu zależało na pastwiskach. A że u mnie 4 hektary - to miały gdzie ganiać. 😁 Ja miałam kawałek drogi aby dojechać - bo mieszkam koło Jastrzebia - ale oboje byliśmy zadowoleni. A Waldek (właściciel), to fajny gość 🤣
AleksandraAlicja zaraz za granicą czeską,pod samym Cieszynem jest stajnia z dużymi pastiwskami i przyjmują konie na odchów.Nie wiem co prawda co się tam teraz dzieję,ale podać stronę www mogę.Zapraszam na priv 😉
Zna ktos wolne boksy dla konia w jakiejs fajnej stajni okolice Myslowic... moga byc prywantne... oczywiscie godne polecenia.... Moj kon aktualnie stoi w stajni na dzieckach,ale chce go zabrac w inne miejsce... moze jakies kameralne... jak cos piszcie na motylek8@o2.pl z gory dziekuje🙂
Mam pytanko : Czy zna ktos moze stajnie w Tychach -Czółowie( Czułówku)? ..chodzi o stajnie ''przydomowa, maja troche pastwisk i okolo..hmm 7 koni? jakos tak..Bede wdzieczna za wszlekie info :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Czy znacie kogoś, kogo moglibyście polecić, kto przewozi konie z okolic Rybnika, Zakrzowa (to już opolskie)? Zależy mi na kimś pewnym, kto wie, że wiezie zwierzę, transport potrzebny na poniedziałek. Bardzo proszę o wszelkie kontakty.
Czy ktos z Was zna stajnie Aura w Wyrach i wie moze jak tam sie dostac najszybsza droga jadac od Starego Browaru Tyskiego( ul.Obywatelska)??? Jakies opinie?? :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
[quote author=black_mamba1926 link=topic=1780.msg652899#msg652899 date=1279281964] Czy ktos z Was zna stajnie Aura w Wyrach i wie moze jak tam sie dostac najszybsza droga jadac od Starego Browaru Tyskiego( ul.Obywatelska)??? Jakies opinie?? :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: [/quote]
Osobiście tam nie byłem, ale słyszałem tylko dobre opinie.
w wakacje zeszlego roku przez przypadek tam trafilam - jechalam na rowerze do katowic i mi sie zabladzilo . 😉) stajnia zrobila na mnie pozytywne wrazenie, byla hala namiotowa, duzo placu do jazdy z tego co pamietam, stajnia tez bardzo fajna, sklep jezdziecki na miejscu . jak dla mnie pierwsze wrazenie na + i te polozenie, idealne na tereny . 😀
Dziekuje za odpowiedz! :kwiatek: Mam nadzieje, ze uda mi sie tam wybrac za niedlugo..nadal porownuje stajnie i jeszcze nie zdecydowalam gdzie wstawic moja kluske 🙂
Witam poszukuje stajni na Śląsku do jazdy rekreacyjnej :-)
sprecyzuje moje oczekiwania: - konie musza być dobrze traktowane (nie zajżdzane) - jazdy indywidualne - dobrzy i mili instruktorzy/instruktor (im bardziej wymagający tym lepiej) - kryta ujeżdżalnia (chce jeździć cały rok) - konie pod duże osoby
aa i pod pojęciem Śląsk rozumiem okolice Katowic, Siemianowic, Mysłowic, Chorzowa, Bytomia, Rudy Śląskiej
Znajoma trzyma w Aurze dwa konie i z tego co mi wiadomo jest bardzo zadowolona. Jedynym minusem jest kiepski dojazd do samej stajni i dojście dla osób, które nie są zmotoryzowane.
mnie nie chodzi o stajnie gdzie mozna trzymać konia, bo niestety takiego nie posiadam, ale o stajnie gdzie można nauczyć się jeździć na koniach miejsowych!
Dziekuje wszystkim za informacje na temat stajni Aura. :kwiatek: .z dojazdem nie powinnam miec problemu( samochodem)..a i mialabym dosc blisko, bo bede..czesciowo juz mieszkam na tzw Wilkowyjach 😉 Teraz tylko pozostaje znalesc chwilke i podjechac tam. Zobaczymy..moze wkoncu znajde fajne miejsce dla mojego malucha - z dobra opieka i duza powierzchnia do wcinania trawy i galopowania 😉 .. i jakiegos konia/ konie do jazdy dla mnie 😉 PS: Gdyby ktos wiedzial o jakims koniu do wspol/dzierzawy/doszlifowania, ktorego moznaby zrobic i pozabierac na zawody w przyszlym sezonie, to byla bym wdzieczna za info 😉