Leboszowice nie są złe, ale poza czasem na pracę w stajni wskazane jest posiadanie samochodu. W tej chwili do stajni jest dojazd tylko od jednej strony (pobliski most w remoncie).
Tak, ale kawałek na piechotę trzeba się przejść. Coś jeździ od strony Pilchowic. Z Gliwic do Smolnicy, to już jednak jest dłuższy spacer przez las. Po zmroku nie polecam 😉 Od razu uprzedzam, że nigdy do Leboszowic autobusem nie jechałem. Kilka razy na rowerze, a tak to autem.
Wiem, że są też stajnie po parę koni w Sierakowicach, Smolnicy (u pana leśniczego), Żernicy, Kozłowie - ale jak z warunkami i z ceną niestety nie wiem.
Jeździ ktoś może w SK Janowice w Janowicach koło Bielska-B , Czechowic? Widziałam tylko stronkę. Chciałam wiedzieć czy jest tam może hala i jak atmosfera ogólnie.
Normalne ceny to ile ? Polecić mogę dwóch, jeden bierze 50 zł, drugi 80-100 zł 😉 Poszło pw. Nowa stajnia w Zbrosach hula już pełną parą, szykuje nam się na Śląsku fajne miejsce, mają być organizowane zawody. Od strony pensjonariusza mogę zdecydowanie polecić, nie mogę się doczekać sezonu pastwiskowego-tyle trawy i miejsca do latania moje konisko dawno nie miało.
Cena za pensjonat 850 zł, super karmienie, czyściutko, kameralnie. Też mnie cieszą nowe obiekty, szczególnie na Śląsku. Na wiosnę karuzela z lonżownikiem i plac zewnętrzny z kwarcem ( cena nie ma wtedy wzrosnąć). Bardzo podoba mi się to, że wszystko jest zrobione bardzo porządnie, nie ma np. ogrodzeń padoków z byle czego itd. Wszystko gra i buczy 😉 [b]Patrycja podeślę na fb 😉
To jak dojdą te udogodnienia to cena będzie bardzo konkurencyjna. Pięknie pięknie. Nam już nową halę budują 3 lata... ale i tak nie mam co narzekać, nie przeniosłabym się 🙂
Szukam trenera od skoków który dojeżdzałby do stajni okolice Czechowic. Wstępnie rozmawiałam z P.Cieślarem, ale zastanawiam się jeszcze nad Panią Julitą oraz P. Skrzypczakiem. Macie doświadczenie z nimi? Jakieś opinie? Koszty chyba podobne..
Gdzie polecacie dac konia w trening skokowy , wraz z udziałem w zawodach? oczywiście jak na te warunki jakie mamy za oknem, ośrodek z halą. Mogą być woj. ościenne.Myślałam nad Facimiechem i wójcik team. Czy macie jeszcze jakieś pomysły?
Szukam trenera od skoków który dojeżdzałby do stajni okolice Czechowic. Wstępnie rozmawiałam z P.Cieślarem, ale zastanawiam się jeszcze nad Panią Julitą oraz P. Skrzypczakiem. Macie doświadczenie z nimi? Jakieś opinie? Koszty chyba podobne..
Julita - polecam, trenowałam z nią i b.sobie chwalę, Cieślar podobno też jest dobry (tak słyszałam od znajomych).
Witam 🙂 Mam pytanie do wszystkich 🙂 polecacie `stajnie na górce w Marklowicah` lub ` U Kaczyny` Piszcie swoje opinie na temat warunków, koni prowadzących jazd itd. No i napiszcie swoje wrażenia !
Moja koleżanka jeździła u Kaczyny (wprawdzie może nieco więcej niż rok temu) i była bardzo niezadowolona. Ja tam osobiście nie byłam, ale narzekała na brud i niekoniecznie rozgarnięte konie 😉 Jeśli szukasz stajni, to ajlepiej pojedź sama i zobacz, jak prowadzone są jazdy, jak się zachowują konie itd. 🙂
Jak pisałam - brud, o ile to komuś przeszkadza (ja akurat zwracam uwagę w jakich warunkach trzymane są konie, z których korzystam). I konie nieszczególnie posłuszne. (o ile komuś przeszkadza to, że musi się szarpać) Zaznaczam, że to jej opinia - jak już pisałam - nie byłam tam osobiście. Proponuję pojedź sama i sprawdź - rok czasu to dużo, mogło się sporo zmienić na lepsze lub gorsze.