Forum konie »

Stajnie na Śląsku

Śląsk, ale Dolny raczej  😉
Ojoj, szejm on mi  😡
Ale w sumie uzyskałam odpowiedź, o jaką mi chodziło  😁 czyli tak ogólnie to trafiłam "z okolicą"
Wiesz, ta "okolica" dość rozległa jest  😉
w sumie racja.... nawet o tym nie pomyślałam 😂 Sudety w moim odczuciu są mało Śląskie 😀 ale bez wątpienia Dolnośląskie to też Śląskie 🤣
Zasugerowałam się tytułem wątku, nie wiedziałam, że Śląsk aż tak bardzo się dzieli na Górny i Dolny i w ogóle jeszcze jakoś  😡 Ale chętnie się dowiem
ale że jest województwo śląskie i dolnośląskie to chyba wiedziałaś?
Jest jeszcze opolskie, to też Śląsk  😉
Jak temat na górze, to zapytam też tu. Jakaś fajna stajnia dla 5-6 letniego dzieciaka w okolicy Czechowic-Dziedzic? Tak na początek przygody z końmi.
Żeglarz w Mazańcowicach przy kościele  😉
Szukam towarzysza do terenów, okolice Paniówek, Chudowa, Ornontowic. Jest ktoś chętny ? 😉
ale że jest województwo śląskie i dolnośląskie to chyba wiedziałaś?

Wiedziałam. Niemniej miałam nadzieję, że temat jest o Śląsku jako takim, tak czy siak - głupawa ja  😉
Sankaritarina, byłam tam niestety tylko raz ze znajomą i kompletnie trasy nie pamiętam 😉 Ale w razie czego postaram się dowiedzieć w przyszłym tygodniu jeśli chcesz 🙂
przepraszam ze tutaj ale ma moze ktos do sprzedania ksiazke Monty Roberts: „Ode mnie dla Was” ?? 🙂
Mam pytanie- jak dostac się do Zbrosławic inaczej niz samochodem? Np z Tarnowskich Gór? Bede jechac od czestochowy a brak bezpośredniego połączenia
Mam pytanie- jak dostac się do Zbrosławic inaczej niz samochodem? Np z Tarnowskich Gór? Bede jechac od czestochowy a brak bezpośredniego połączenia

Nie jeżdżę tą trasą więc jeśli cos jest źle niech ktoś da znać.
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php#/?id_gminy_start=56&start=49&id_gminy_koniec=65&koniec=517&godzina=08&minuty=55&wyj_przyj=wyj&data=2013-08-09&czas_na_przesiadke=2

Przystanek w Zbrosławicach Dom Opieki Społecznej
Dzieki!  🙂
podobno nie ma głupich pytań 🤣 to ja zapytam :kwiatek: Możecie polecić mi jakąś fajną, atrakcyjną/malowniczą trasę w odległości do 100km od Bytomia (dalej nie chce nam się koni przewozić) tak na powiedzmy.....30-40km?? Mogą być góry, może być jezioro.... Musimy sobie namiastkę wakacji i rajdu zafundować, bo inaczej oszalejemy 😜
kasik, a np Pustynia Błędowska? 🙂 Osobiście tam nie byłam ale z tego co wiem, na rajdy tam jeżdżą 🙂 Jeszcze Żywiec jest świetnym miejscem na takie trasy 🙂
Pustynię mam objechaną w szerz i wzdłuż 😉 Kilka razy w  roku bywamy w okolicy Sławkowa a stamtąd blisko.
W ramach lenistwa jedziemy jutro do Czechowic-Dziedzic (do Tur-a) , zobaczymy czy jeziorko ma jakieś dzikie zakątki otwarte dla koni 😉
kasik w Bielsku i okolicach można niezłe zakątki górzyste odwiedzić 🙂
Góry się ciągną i ciągną, widoki też, postoje jest gdzie robić i zwykle brak czepialskich ludzi na trasach  😁
kasik,  jak wybierasz się do Czechowic to możesz nas w Pszczynie odwiedzić 😀 Z Czechowic to kawałek 😉
Sankaritarina w Agrospedzie,tu masz na mapce:
http://www.agrosped.pl/?kontakt,2 🙂
farifelia- nie jestem pena czy to taki kawałek... byliśmy w Czechowicach koło Gliwic 😁 Ale dziękuje za zaproszenie, z pewnością kiedyś skorzystamy :kwiatek:
kasik, Czechowice to dzielnica Gliwic, Czechowice-Dziedzice to zupełnie oddzielna miejscowość i daleko 😉 Co do tras, macie też w miarę blisko na Jurę 🙂
kasik polecam Ci trasę z Brennej do Żabnicy - 1 etap transbeskidzkiego szlaku konnego, cały czas "górami", z pięknymi widoczkami. Do Brennej masz jakieś 90 km z Bytomia. W Żabnicy masz ośrodek jeździecki afiliowany przez PTTK, na pewno można się u nich "przespać" razem z końmi.
Czy ktoś z Was wie coś na temat niedawno otwartej stajni Impuls w Trzebiesławicach ? Mam kilka pytań, które najchętniej zadałabym na pw jeśli ktoś jest zorientowany  :kwiatek:
efeemeryda moja znajoma stoi tam ze swoimi końmi
livia no właśnie wiem, że są Czechowice x2, popełniłam błąd pisząc "Dziedzice", bo takie są tylko jedne 😡
ozzy_bb- cały transbeskidzki zaliczony w zeszłym roku 😉 trasę znam i faktycznie jest malownicza.
kasik, hehe no ja miałam na myśli właśnie Dziedzice i byłam pewna że o tych piszesz 🙂
Mimo wszystko, jak będziesz w okolicy to zapraszam 🙂
iskierkowa, Dzięki :kwiatek:
RaDag mogłabym prosić info o stajni na Ostrowach na pw ?  🙂

edit: literówka
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się