No tam w zasadzie wszystko jest o Częstochowie 😎 Jak rekreacja to Lambada lub Truskolasy (ja tam teraz troche bywam), jak niekoniecznie z instruktorem to mozna cos popróbowac w prywatnych
[quote author=mała mi link=topic=1780.msg523280#msg523280 date=1268928073] wendetta, stacjonuje w Amigo i zapraszam 😀 a znajoma to? pytam z ciekawości [/quote] nie wstawiłam bym tam konia do pensjonatu z wielu powodów (chociażby z takiego, że potrzebuję boksu angielskiego i trawiastych wybiegów) 😉. A co do znajomej: masz PW.
Jest ktoś chętny na dzierzawe/poldzierzawe(nawet lepiej) klaczy xx 5 letniej, spokojna, fajnie się ruszająca, predyspozycje zarówno skokowe jak i ujeżdżeniowe? cena 2oozl/msc ,okolice Katowic/Mysłowic, Bierunia.
Ja tam widziałam jedynie niewielki okólnik piaszczysty, bez trawki, więc dlatego mówiłam o braku padoków, ale tak jak mówię jeżdżę tam jedynie do sklepu więc też nie specjalnie się przyglądałam. Choć znajomy trzymający tam konia mówił że nie wychodzą i że głównie siedzą w stajni.
[quote author=Tomek_J link=topic=1780.msg557549#msg557549 date=1271477060] [quote author=karesowa]największy minus stajni to chyba brak padoków, ale stajnia sama w sobie robi niezłe wrażenie. [/quote]
Dla ścisłości: jest jeden ogrodzony barierą metalową, jeden grodzony pastuchem oraz jeden mały dla kucy. Ale fakt, że konie przebywają głównie w stajni. [/quote]
owszem, potwierdzam konie rekreacyjne wychodzą na padoki prywatne różnie-zależy od właściciela
Wiem i bardzio dobrze bo P. Przybyła nie należał do najlpeszych. W Drogomyśliu jest stajnia od pana Mleczki. A w Zebrzydowicach zapraszam do mnie na stajnie 🙂🙂
Donia Aleksandra , ponieważ stoi tak kucka-Daria, dzierżawiłam ją rok i tak się zastanawiam co tam u niej-orócztego że spasła się i niestety chyba nikt na niej nie jeździ- jak narazie niestety nie mam czasu do niej pojechać 🙁
A to Ci nie odpowiem.Co prawda jeżdżę tam często, ale tylko obok. Z konia udało mi się zauważyć, że ostro trenują 😉 zawsze ktoś jeździ, z tym że na kucu na pewno nie.
Czy wie ktoś może gdzie na Śląsku , okolice Imielina, Bierunia, można kupić otręby pszenne?
Donia, nie wiem jakie ilości Cię interesują, ale ja dla jednego konia kupuje na giełdzie w Mysłowicach we wtorki lub piątki. Tam dwóch czy trzech gości przyjeżdża z "paszami" dla ptaków, ale ja się właśnie u nich zaopatruję w otręby i inne takie.
O tej dzierżawie klaczki mogę rzucić hasło jeżdżącym z Mysłowic, mieliby do Ciebie blisko.
Donia, myśmy się chyba poznały 2 lata temu na Dożynkach w Mysłowicach. Wasza kobyłka miała wypadek wtedy. Dobrze kojarzę ❓
[quote author=mała mi link=topic=1780.msg559245#msg559245 date=1271618296] Donia Aleksandra , ponieważ stoi tak kucka-Daria, dzierżawiłam ją rok i tak się zastanawiam co tam u niej-orócztego że spasła się i niestety chyba nikt na niej nie jeździ- jak narazie niestety nie mam czasu do niej pojechać 🙁 [/quote]
Dopytam się co z nią. Znam kilka osób z Arabki i mogę się dowiedzieć.