bera7, czemu? Kompletnie się na tym nie znam, ale wszystko wygląda całkiem w porządku. 0zł za prowadzenie, przelewy, bankomaty. I nie ma wymogu regularnych wpływów co w moim przypadku też się liczy
jett, mam konto, w Meritum Bank. I cały czas jest 0: 0 za kartę, 0 za prowadzenie, 0 za wszystkie bankomaty, 0 za przelewy i 0... na koncie 😁 Na razie jestem zadowolona. Nie wymagają stałych wpływów. Nie wymagają używania karty. Nie wymagają w sumie nic 😁
jett, poszperaj w wątku to znajdziesz moją wypowiedź o perypetiach z mbankiem. Koleżanka forumowa też miała/ma z nimi przeboje. Dla mnie to bandycka firma i tyle.
Ja mbankowi moge zarzucic tylko (i aż) bardzo bardzo bardzo upierdliwe call center mimo tegoze juz kilka razy ich prosilam zeby do mnie nie dzwonili, zaznaczalam tez taka opcje gdzies w ustawieniach konta... Wolę i polecam ING. Warunki mam takie same, ale za to spokój nieporównywalny.
A ja jestem nowa w mbanku i bardzo zadowolona. Wszystko za darmo, karta tez- nie musze miec opłat 100zl. A i jeszcze oprocentowanie konta 4%, wiec mi jeszcze płaca 😉
Mery ja przez niekompetencje i sposób ich działania nie dopełniłam warunków aktu notarialnego i gdyby nie uczciwość i wyrozumiałość 2 strony straciłabym ponad 20k.
Sisisa, mkonto mobilne. Moze to kwestia tego, ze jestem "nowa"- jakos musza tych nowych klientów pozyskiwac... Ale moj głos maja! Jest to bajka w porównaniu z credit agricole,gdzie co miesiąc miałam 24zl (!!!!) opłat...
mery, ja zakładałam konto jakoś w zimie i kobieta w punkcie zaoferowała mi "eKonto", mówiła, że będzie dla mnie najlepsze. I płacić co miesiąc muszę. Pewnie teraz nie da się zmienić mojego konta na to konto mobilne :/.
mery, ja też byłam zadowolona, dopóki nic od nich nie potrzebowałam. Jak spłaciłam kredyt i na cito musiałam mieć zaświadczenie o jego zamknięciu to dopiero zobaczyłam jaka jest różnica między bankiem a bankiem. W PKO sprawa załatwiona od ręki a tu ciągnęło się tygodniami. Ich placówki to tak naprawdę kioski, nawet nie mają swojej poczty wewnętrznej tylko korzystają z PP więc szansa na zgubienie dokumentów jest spora. Biorąc pod uwagę jakie informacje ma bank o kliencie kiedy składa dokumenty kredytowe (wszystkie dane personalne, kopie dowodów, paszportów, zaświadczenia o zarobkach itp) wolałabym aby one nie ginęły i były dobrze strzeżone. Do tego moja cierpliwość do ich infolinii się skończyła a brak informacji dokładnej o procedurze jaką miałam do przejścia naraził mnie na dodatkową zwłokę czasową co wiązało się z możliwością straty dużych jak dla mnie pieniędzy. Wpłaciłam zaliczkę na kupno domu a drugi akt notarialny zawierał zapis, że w ciągu 2 tygodni bank przeleje kasę na konto sprzedającego uruchamiając kredyt. Tyle czasu było brane pod uwagę z zapasem na dostarczenie do banku udzielającego kredytu, że tranzakcja doszła do skutku i na procedurę bankową (trwa ona 2-3 dni). Tymczasem mbank zrobił mi psikus i zamiast dostarczyć w kilka dni papier, że kredyt u nich jest spłacony to sobie bimbał. A inny bank nie chciał udzielić kredytu hipotecznego bez kwita, że nie mam innych kredytów.
A koleżanka jeszcze gorzej się nadziała. Miała problem z opłaceniem w terminie kilku rat i nie szło się dogadać z bankiem co do spłaty. Naliczali chore kary i odsetki i z kilku tyś kredytu szybko zrobili kilkanaście tyś i z dnia na dzień kwota rosła. Co innego mówili na infolinii (np. uzgadniali, że jak spłaci w ciągu kilku dni kapitał, to karne odsetki zostaną umorzone) ona leciała rozliczyć się wg ustaleń a na piśmie dostawała znów jakieś kolejne kary (odsetki od odsetek) i ani słowa o ugodzie. Jak mafia...
przyszłam z pytaniem, bo kompletnie zielona w sprawach bankowych jestem 😉 mam konto w Inteligo, a na nim jeden główny rachunek. chciałabym sobie odłożyć trochę pieniędzy, więc najwygodniejszą opcją byłby inny rachunek. więc czy wystarczy mi otworzyć rachunek oszczędnościowy podpięty do tego samego konta, a karta którą obecnie mam będzie obsługiwała tylko rachunek główny? dobrze myślę? 👀
madmaddie, tak 🙂. Do drugiego konta możesz zamówić sobie drugą kartę.
Pff. Napisałam do mBanku, czy mogę przejść z eKonto na eKonto Mobilne. Najpierw mi napisali maila, że tak, mogę itd., a za chwilę, że jednak taka zmiana nie jest możliwa :/.
Ja mam w mbanku konto za darmo, kartę za darmo, bankomaty za darmo.
Za to jestem niezadowolona z PKO BP, gdzie konto muszę mieć, i żeby było za darmo, muszę tam co miesiąc przelewać trochę kasy i korzystać z karty. A nie chcę z niego korzystać jako z konta głównego bo jest dla mnie nieczytelne.
Mbank zadowolił mnie dziś kolejny raz, założenie lokaty przez telefon - 15 minut 😉
Alior sam w sobie moze i tak, ale tak mnie wkurzył sync, ze sie sprzedał i jakies różowe T-mobilowe g**** powstało, ze tylko skończy mi sie lokata rezygnuje od razu!
derby, pisałam całkiem niedawno o Meritum Banku, też darmowe (karta, wszystkie bankomaty w PL, prowadzenie rachunku). I nie trzeba mieć stałych przychodów.
z tymi bankami, mam od lat i lat w PKO BP , ale zdzierusy zdzierają za wszystko. Planuje się od nich przenieść. Ale gdzie? Każdy poleca co innego?
Potrzebuje zwykłe konto, 0 opłat, najlepiej by jakieś gdzie % rosną. Obecnie jestem za granicą, nie uzywam karty, ale korzystam z tych pieniędzy.
Jest tyle banków, że nie wiadomo za czym się rozglądać i kto ma jakie haczyki
Mnie PKO BP też ostatnio .....zdenerwowało. Z dużym opóźnieniem księgują transakcje i konto pokazuje mi dostępne środki, więc korzystam. Po czym nagle okazuje się, że mam -50 zł. No jak to to jasnej ciasnej możliwe? Po czym przysyłają smsa, ja sprawdzam, od razu to reguluję. Ale potem i tak dostaję jeszcze list z informacją, że miałam taki minus na koncie i że ten list kosztuje 30 zł. Wchodzę na konto - już mi te 30 zł pobrali. Normalnie.... udusić!
A mbank też Ci mogę polecić. Nigdy nie miałam z nimi problemów.
Wow, niezłe jazdy macie z PKP BP. Ja mam u nich konto ponad 10 lat i w sumie nie narzekałabym, gdyby nie przekształcenie konta ze studenckiego w "dorosłe" i opłaty po ok 15 zł/msc. za prowadzenie. Wkurzyłam się, założyłam w sumie przypadkowo konto w BGŻ bo tam za darmo wszystko (300zł płatnośći miesięcznie kartą). Poszłam więc zamknąć konto w PKO BP i co? Nagle pani w okienku otworzyła się cudowna opcja prowadzenia konta na tych samych zasadach jak dotychczas (bankomaty za free, przelewy też) bez tych 15 zł za obsługę. Zostawiłam więc to konto z całymi 7 zł na koncie bo nie chciało mi się zmieniać nr konta w wielu instytucjach, które mają te dane. Jeśli chcecie mieć obsługę Waszego konta w PKO BP za free to idzcie i zgłoście chęć zamknięcia - od razu śpiewają inaczej. 😜
Ja go akurat nie mogę zamknąć - kredyt studencki. I też mam to konto "za darmo", jeśli wpłynie na nie co miesiąc 1000 zł i wydam kartą 300 zł. Niby mogłabym tam mieć wpłacaną wypłatę, ale w mbanku mam o wiele łatwiej i prościej - przelewy, sama strona internetowa, kontakt z obsługą klienta, oferty, lokaty i tak dalej.