Forum konie »

Praca przy koniach za granicą załatwiana przez pośrednika

Mam rozumieć że pizza tam to taniocha? 😁
taka z supermarketu to tak 😀
igao7 pieczywo owszem jest drogie, a już tym bardziej moje ukochane bułki z solą, na które raz mi mój luby pożałował 😂 mi jakoś ich "ciasta" nie smakują, wolę sobie kupić całą reklamówkę czekolady, albo sama zrobić jakieś ciacho 🙂
Mysza mmmm precle z sola i maslem...pycha! jedyne czego brakuje w PL  😀
ooo bułki z solą? nie słyszałam;d
ja za to uwielbiam palmy puszki heart of palm
świetna sprawa do sałatki lub jako pyszna zakąska;d;d;d;d
szkoda tylko, że taka puszka to 2 f;/
Mmmm precle ! Mogłabym jeść aż bym nie pękła 😁
Szkoda, że w PL czegoś takiego nie ma, jestem gotowa zabić za te pieczywo z solą 😁
derby palmy ? U nas w DE chyba tego nie ma, rzadko jestem na zakupach więc niedoinformowana jestem 😁
tak, są świetne
http://www.ocado.com/webshop/product/Green-Giant-Hearts-of-Palm/25392011

można jeść i jeść;d  a już z sałatą, solą, sokiem z cytryny i odrobiną oleju.....mmmmm  aż mam smaka xD
Mysza ja uwielbiam bułki z dynią,jakimiś innymi jeszcze ziarnami i na tym ser 😍,tylko cena za taką bułkę to ok 85c.Dobrze,że słodycze są tu tanie i smaczne 😍
Mmmm ja uwielbiam bułki z ziarnami 🙂 Czasami mój luby się nade mną zlituje i mi kupi, ale to rzadko 😁
Słodycze ? Proszę, nie rób mi ochoty na ich słodycze, bo już mam atak ślinotoku na samą myśl 😀
Chociaż dla mnie jednym jedynym "słodkim" mógłby być Jack Daniel's, toż to poezja w najczystszej postaci 😍
Chociaż piwo ... Uh ! Jak kwas chlebowy 😁
My akurat za %to nie za bardzo,ale na śniadanie,obiad i kolacje to zawsze znajdzie się coś słodkiego 😡 I pomyśleć,że jak zaczęłam spotykać się z moim obecnym mężem to tabliczka czekolady wystarczała mu na 2 tyg 🤔,a teraz bez słodkiego żyć nie może 😂
U nas odwrotnie 😁 Ja kiedyś jadłam słodycze baaardzo rzadko, a przy moim narzeczonym się nie da 😁 Rano zaczynaliśmy start z musli czekoladowym, a do pracy minimum paczka małych marsów 😁 po obiedzie (a czasami i na obiad 😁 ) czekolady, batony itp, a wieczorem to już w ogóle niebo, wraca się z pracy, a tam cała komoda ze słodyczami, faktem jest, że 3/4 to jego żelki, dla których podejrzewam byłby gotów mnie zostawić, ale czekolada dla mnie też się znalazła 😁
Dobrze że się w pracy dużo ruszacie to te cukry wam się w tłuszcz nie obrócą  🤣 🤣
widzę, że wątek zszedł na jedzenie, ale wrócę do tematu pracy🙂
Perszeron owszem 800 euro to stanowczo za mało, teraz już o tym wiem i dlatego chce zmienić prace, ale jak na początek by móc wyrwać się z rejony gdzie jest sama rekreacja, chcąc poznać inny świat, to myślę, że ta praca była ok. Dopóki nie zaczęłam rozumieć właścicieli, dopóki się ich nie pozna, praca jest spoko.... Ale teraz....masakra, nie da się patrzeć na nich...
Teraz gdy nabrałam większego doświadczenia, ujeździłam się trochę na tych koniach i zaczęłam, niezdarnie bo niezdarnie, ale mówić po niemiecku, to czas najwyższy zmienić prace! 🙂
Zorilla znalazłam ogłoszenie moze Cię zainteresuje? :"Estera Service Sp. z o.o., Agencja Pracy Tymczasowej, poszukuje do pracy w stadninie we Francji: LUZAKA / BERAJTERA Wymagania: Poszukujemy osoby mającej doświadczenie przy pracy z końmi, dobrze jeżdżącej konno. Do obowiązków pracownika należałoby: ujeżdżanie i układanie młodych koni, korekta zepsutych, przygotowywanie do zawodów, lonżowanie, prowadzenie treningów, mile widziane osoby z wykształceniem kierunkowym, np. zootechnicznym, posiadające licencje, komunikatywna znajomość języka francuskiego lub angielskiego. Oferujemy: możliwość zdobycia cennego doświadczenia umowę zlecenie, zakwaterowanie, transport, ubezpieczenie, atrakcyjne wynagrodzenie, praca od zaraz. 42 292 01 82 "
teva dzięki wielkie ale na najwcześniej w lipcu a to chyba nie od zaraz 😉 . Poza tym mogli by się troche rozczarować bo poziomu wymagają nienajgorszego  😁. Chociaż to nigdy nie wiadomo... Ale dzięki będę was męczyć konkretami na wiosne jak się może zdecyduję?  👀
A ja jestem lekko przybita bo wszystko szło jak z płatka do piątku, gdzie kontakt nagle się urwał (w sobotę miałam dostać kontrakt do wglądu na maila)... z racji, że wiem iż osoba z którą korespondowałam miała do piątku być na wakacjach na Mauritius, liczę, że wyjazd się przeciągnął, stąd brak kontaktu... a że skrzynka zapchana (chyba), moje maile nie dochodzą  😵
Witam! 🙂
Szukam kogoś kto pomógłby mi znaleźć prace na letnie wakacje 🙂 Przeczytałam większość wypowiedzi i widzę że są tutaj ludzie którzy mają już w tym jakieś -niemałe- doświadczenie... oczywiście w przeciwieństwie do mnie, kompletnie nie wiem za co się zabrać, gdzie szukać itp.
Najbardziej interesowałaby mnie praca w Anglii lub Niemczech. Mam już 18 lat. Jestem bardzo otwarta i pracowita 😀. Co wakacje pracuje w stajniach w Polsce ale bardzo chciałabym zdobyć jakieś nowe doświadczenie. Umiem płynnie mówić po angielsku i trochę po niemiecku.
Strasznie mi zależy żeby coś znaleźć, więc bardzo proszę o pomoc 🙂
Pozdrawiam  😀
Fajnie e jest sporo postow  o stajniach w niemczech. Gdybyscie cos wiedzieli na temat aktualne pracy jestem zainteresowana. moze byc bez zakwaterowania.  Najlepiej byloby gdyby stajnia znajdowala sie gdzies w okolicach dortmundu
jeśli jestem zainteresowana praca gdzieś od połowy czerwca to już teraz powinnam zacząć szukać konkretnie? Bo z tego co sie orientuje to w wiekszosci poszukuja  :"od zaraz pracowników" dużo trudniej jest zdobyć w okresie wakacyjnym pracę?? z góry dziękuje za odp 😉
blonynowa94 latem najtrudniej znaleźć pracę za granicą, najłatwiej jest zimą. Nie wiem czy jest sens szukać pracy kilka miesięcy przed wyjazdem, bo jak sama napisałaś potrzebują pracowników od zaraz. Możesz próbować, życzę powodzenia 😉
Pracę znajdziesz zawsze. Zależy tylko za ile. 
hej, chciałam się pochwalić, że zdecydowałam się na zmianę pracy. Opłaciło się! Tym bardziej, że pomógł mi pewien polak znaleźć pracę, trafiłam do fajnej rodzinki, z dużym ośrodkiem jeździeckim(ok100 koni), większość to pensjonatowe. Pracy dużo, ale atmosfera fajna, dobre warunki i możliwość rozwoju, a przede wszystkim coś się dzieje, nie jestem odcięta od świata!.  🤣
teva  ja dziś byłam na rozmowie xDDD 15 marca przeprowadzka-też polo, ale dla prywatnego patrona i o wiele lepsze warunki. W końcu jak zmieniać to tylko na lepsze xDDDDD
yeah xD

miałam szefom znaleźć jakieś zastępstwo, ale niech sami się martwią bo ja już żyje wielką zmianą xDDDDD i nie potrafię się porozumiewać xD

Będziemy we dwie, każda z nas po 6 koni. Plus osobna stajnia jakiegoś latynosa, który robi młode konie. Konie nocują na łąkach więc o wiele łatwiej.
Piękne miejsce, piękne budynki-przez podwórko obok stajni przepływa rzeka-no widoki cudne xD
Szukam pracy w niemczech przy koniach .. ma ktoś jakies namiary ?
derby dokładnie zmiana tylko na lepsze🙂 a ja poprzednim właścicielem tez się nie przejmuje, bo jak nie chciał mi zwiększyć pensji bym została i mnie ubezpieczyć to sorry bardzo, stracił pracownika z dnia na dzień;] chociaż tyle za to mu się dostało... tylko szkoda, że to taki wredny sknera i oczywiście musiał wiedzieć gdzie idę, obdzwonił wszystkich i się dowiedział... najechał na nowych pracodawców, że odebrali mu dobrą pracownice i teraz nie ma kto pracować  xD a oni mu powiedzieli, że sama przyszłam haha...nikt do niego już nie chce iść pracować, szkoda tylko koni🙁 ale przez niego nowi pracodawcy nabrali rezerwy do mnie, właśnie tego się bałam, że zepsuje mi opnie zanim mnie poznają (jak to człowiek złośliwy, że odeszłam), ale na szczęście już się do mnie przekonali i wiedzą, że jestem dobrą pracownicą. Mam już umowę i wszystko🙂
GusiaChi napisz coś o sobie, co potrafisz i czy pracowałaś już przy koniach? Spytam się kolegi może coś znajdzie🙂
teva oj grubo widzę miałaś. Ja akurat mam dobre doświadczenie w stajni z której odchodzę. Po prostu spędziłam tu dwa lata i myślę, że czas na jakąś zmianę na lepsze. Nie praca dla klubu, a praca dla samego patrona. Tu mam umowę, ubezpieczenie, nawet podwyżki były i wszystko jest ok. Czasem sporo pracy, ale jak to z końmi-nigdy nie przewidzisz😉

A teraz idę pracować dla prywatnej osoby, większa kasa, legalnie, porządne mieszkanie (!), samochód, dobre konie i ogółem świetni ludzie.

tu gdzie jestem spędziłam 2 lata i nie powiem-narzekałam sporo, ale patrząc z innej perspektywy temu miejscu wiele mogę zawdzięczyć. W końcu tu się wiele zaczęło, wiele skończyło i wiele rozwijało. (heheh)
derby ooo kurczę, no to fajnie Ci się trafiło 🙂 Ty w Anglii jesteś czy w DE ? 🙂
Mysza w Anglii oczywiście, do de to nie chcę ryzykować xD za dużo się naczytałam xDDD
derby coś Ty czytała ? 😁 Trzeba mieć szczęście żeby dobrze trafić, ja osobiście nienawidziłam Niemców dopóki tam nie pojechałam 😍
Do Anglii sama bym pojechała bo język znam bardzo dobrze, ale niestety trochę za daleko jak dla mnie :P
[center]Nie wiedziałam za bardzo gdzie umieścić tą informację, ku przestrodze innym...

Z góry przestrzegam wszystkich przed podejmowaniem pracy w Norwegii w Lefdals Rideskole.
http://www.lefdals-rideskole.no/
Właśnie wróciłam z ok 3tygodniowego pobytu niby na okresie próbnym, po czym okazało się, że własciciel nagminnie ściąga kogoś nowego
do pracy niby na okres próbny jedynie za wyżywienie i zakwaterowanie (pożal się boże jeśli chodzi o warunki oraz jedzenie),
po czym nie podejmuje współpracy i szuka kolejnego jelenia.
Dodatkowo stosunek do przyjezdnego, nawet de facto wolontariusza, gościa (bo jak można to inaczej nazwać osobą pracującą na takich warunkach), poniżej jakichkolwiek słów krytyki! [/center]
Cobrinha czy z tego względu szukasz zmoże pracy dalej? Interesowało by Cię polo?
być może będzie trzeba kogoś do mojej nowej pracy jako, że niemka, która miała być ze mną
zrezygnowała i pojechała do Australii. Wymóg angielski, dobry jeździec i szybka nauka ( strzyżenie, bandaże, sprzęt, jazda z 3 końmi w ręku)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się