Forum towarzyskie »

Wpadki i śmieszne sceny z filmów

No właśnie na czym 'przyłapaliście' reżyserów.
Ja wczoraj oglądałam CSI:Miami (chyba) i np. za oknem słońce świeci, jasno a w pomieszczeniu zasłonięte zasłony i twardo szukają różnych poszlak z latarkami, nie można po prostu zapalić światła 😀?
w piratach z Karaibów 2 Kapitan Jack Sparrow wychodzi, dopiero co oblany wielką falą na pokład Czarnej Perły i jest zupełnie suchy  👍 nie wiem jak on to robi  😜
No właśnie na czym 'przyłapaliście' reżyserów.
Ja wczoraj oglądałam CSI:Miami (chyba) i np. za oknem słońce świeci, jasno a w pomieszczeniu zasłonięte zasłony i twardo szukają różnych poszlak z latarkami, nie można po prostu zapalić światła 😀?

Wlasnie ostatnio byl taki program informacyjno-pouczajacy, w ktorym rowniez smiano sie z takich scen filmow, ale pewien policjant wytlumaczyl, ze wiele sladow latwiej jest latarka w polmroku znalezc, niz przy swietle dziennym i nasi "prawdziwi" policjanci tez tak robia.  😉
To o czym mówi Anka :
jeśli na miejscu zbrodni było wyłączone światło i zaciągnięte kotary to muszą tak szukać, wiec to nie wpadka.
z takich słynnych wpadek to zegarek na rece Gladiatora 😉 I odbicie kamery w wodzie w "Titanicu" 😉
Jak już jesteśmy przy Gladiatorze, to trzeba pamiętac o butli z gazem w momencie gdy któryś z rydwanów wyleciał w powietrze 😵
To o czym mówi Anka :
jeśli na miejscu zbrodni było wyłączone światło i zaciągnięte kotary to muszą tak szukać, wiec to nie wpadka.

A dlaczego tak jest?
Ponieważ nie mogą zmieniać warunków panujących w pomieszczeniu. Poza tym, na kotarach mogły być jakieś dowody itp.
Ale chodzi mi o to, że w pomieszczeniu podczas dokonywania zbrodni światło było zapalone 😁
Oni zgasili i szukali latarką 😀
A, no to tak, jak mówiła Anka.
Pewnie mniej się rozpraszają przeszukując centymetr po centymetrze i szukając dowodów, pewne rzeczy też zapomocą strumienia światła łatwiej zobaczyć.
uwielbiam takie rzeczy.
podobno w piratach jest takze zwykly facet skaczacy do wody 😉
i jakis stary film o sredniowieczu, zamczysko, a w tle linia wysokiego napiecia 🙂
jak macie linki, to koniecznie wrzucajcie!

aż mi się wierzyć nie chce w niektóre wpadki...
np. znaczek adidasa wystający spod chusty Sparrow'a 😁
Te linie wysokiego napięcia to w Krzyżakach były. I helikopter 😀
O ile dobrze pamiętam to i samochód w "Krzyżakach" zapylał w tle w jednej ze  scen 😉
😁 ale się uśmiałam, czy reżyserzy naprawdę nie mogą zadbać o każdy detal, czy liczą na to, że odbiorcy są tek tępi 😀?
klaus ja słyszałam inne wytłumaczenie - bywa, że reżyserzy czy montażyści widzą te drobne wpadki i ... specjalnie je zostawiają 😉 dzięki temu o ich filmie mówi się duuuużo dłużej -> zwiększone zainteresowanie -> zwiększona sprzedaż i rozpoznawalna marka 😉

Myślę, że to raczej nie dotyczy wpadek ewidentnych, jakichś ośmieszających, bo to za duże ryzyko by było. To chyba rzeczywiście przeoczenia związane z kosztami produkcji/postprodukcji, albo z ludzką ułomnością 😉

o, a to chyba jedna z największych baz wpadek filmowych: http://www.moviemistakes.com/
Tą chyba każdy widział http://sendview.org/f/gM/ jack sparrow z metką adidasa...
A w "Aleksandrze" leciał samolot  😁
W "Krzyżakach" też jest scena, jak Jagiełło siedział w namiocie na naradzie. I miał na sobie pas (w wieże zamkowe :hihi🙂. Potem na chwilę wyszedł z namiotu, poszedł spojrzeć ze wzgórza (cały czas rozmawiając z rycerzami, którzy stali w wejściu do namiotu) i w tej scenie nie miał tego pasa. A jak wracał do namiotu, to miał go z powrotem. 😂

W ogóle nie ma to jak wątek sprzed stu lat. 😉
końskimistrzunio78, spamer chrzaniony, nie można go zbanować?

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się