[quote author=Abeba link=topic=170.msg732122#msg732122 date=1286708453] facet się przeniósł z Ramiszowa do Kątnej. teraz do niego się przeniosła tam pani Ela Zaraś jeśli się nie mylę..
Jasiczek w Katnej u P. Grabowskiego juz chyba ze 2 lata jak nie lepiej, Zarasiowa wyblagala P. Andrzeja o 2 boksy dla swoich koni.
A wogole jest ktos chetny na Hubertusa w Kątnej bedzie 24.10 (niedziela) o 11 Będe LISEM 😎 [/quote]
Gdyby nie to, że nie chcę spotkac Elki to bym wpadła :P A które ona ma konie? CO się stało z resztą?
Nie mam pojecia 🙁 nie bylam, nie widzialam🙁 tyle wiem ze doslownie wyblagala o miejsce dla 2 koni w stajni ktora od lat wylaczona jest z uzytku....bo nikt jej nigdzie nie chail przyjac Branka ale daj spokuj ja najbardziej lubie spogladac wrogom prosto w twarz i smiac sie 😀iabeł:
Ja nie wiem czy ona jest moim wrogiem. Po prostu nie chcę mieć z nią do czynienia. Nie chcę słuchać jej pytań jak tam Branka. Ostatnio znalazłam zdjęcie w jakim stanie była jak ją kupiłam - może sie cieszyć, że nie jestem zawistna i nie będę takich zdjęć publikować. Mi się tylko smutno jak na nie patrzę. Im więcej mam lat tym bardziej do mnie dociera to wszystko przez co te zwierzęta przechodziły :/
Wergeel, czasu nie bylo- bylam tam ogladac konia dla znajomych. ale moze zobaczymy sie w borowej bo jest opcja, ze dotre, o ile sie po drodze nie zgubie, bo kompletnie nie wiem jak tam jechac 😉 a moze ktos np z ozorowic jedzie i ma miejsce w bukmanie? Ruda_H, boksy sa sredniej wielkosci, scianki sa z desek. dziwne sa malutkie okienka, w stajni przez to jest ciemnawo ale sadze, ze moze miec to swoje zalety- cieplo zima, chlodno latem, a konie i tak cale dnie sa na dworze. czesc boksow jest angielska. jest duzo koni starszych, emerytow, rekonwalescentow. jak pisalam- moje wrazenia jak najbardziej na plus.
Wiesz co, nie wiem jak tam konne plany na hubertusa w Borowej - że wybiera się parę osób to wiem, ale nie wiem czy w ogóle ciągną konie ze sobą i ile...
Aczkolwiek po ostatnich doświadczeniach już wiem że wielkośc boksów to nie wszystko.... W tej chwili obserwuję metamorfozę swojego qnia na PLUS 🙂 nie gryzie, nie kopie, po prostu koń ideał 😍
Im więcej mam lat tym bardziej do mnie dociera to wszystko przez co te zwierzęta przechodziły :/
czuję dokładnie to samo co Ty. też mam kilka zdjęć akurat z okresu Długołęki - wydaje mi się, ze wtedy było najgorzej. na hubertusa mnie pani Ela zapraszała i miałam ochotę pojechać tylko po to, żeby się gdzieś z koniem ruszyc ale nie załatwiłam sobie transportu i olałam. ciekawi mnie też gdzie resztę koni trzyma bo z moich obliczeń wynika, że posiada conajmniej 4 na własność.. u nas w Ramiszowie też hubertus teraz w sobotę - taki sam jak rok temu czyli "zadaniowy".
tak, Iga. dowiem się jutro rano i napiszę bo szczerze nie wiem ale napewno coś przed południem bo potem imprezka a nie chcemy po ciemku ogniskować bo zimno i kałuża przed toaletą.. 😉