Forum konie »

Pensjonaty we Wrocławiu

słyszałam coś o jakieś stajni w Warzynie. Zna ktoś?  🙂
Tak,ja tam stoję z kobyłką. Dość sporo było na jej temat na poprzednich stronach  😉
A do Samotworu nie ma takiego tragicznego dojazdu, przecież tam jeździ podmiejski autobus ze świebodzkiego  i przystanek jest przy tej stajni
Parys .
Tam dobry dojazd. Do samego Samotworu jeździ 609 bodaj i jeszcze 1 jakiś, który dojeżdża do Jarnołtowa. Do Parysa jest 5 min z buta, do Samotworu więcej 😉

EDIT

Ja stoje z moim w Kiełczówku pod Wrocławiem. Mała, kameralna stajnia na 11 koni, nie dawno otworzona (działa od kwietnia), 6 boksów, 5 stanowisk, myjka, padoki, lonżownik, ujeżdżalnia, przeszkody, siodlarnia, miejsce na ognisko, słoma, siano pod dostatkiem, konie padokowane cały dzień, karmienie 2 razy dziennie (chyba że wł. konia zazyczy sobie inaczej), witaminy i inne dodatki wg zaleceń. Nie narzucany jest wet czy kowal, wszystkie zmiany w zdrowiu (kaszle itp) są zgłaszane właścicielowi, jeżeli właściciel nie może przyjechać jakiś czas koń jest pod opieką i nadzorem, jeżeli właściciel ma chęć żeby ktoś wsiadł na jego konia pod nieobecność, wylonżował, zmiany derek, zakładanie derek, owijek, ochraniaczy na prośbę właściciela - wszystko w cenie bez dodatkowych opłat 😉.
W planach jest postawienie hali. Możliwość oświetlenia ujeżdżalni lub lonżownika do jazdy po zmierzchu (lada dzień oświetlimy).
Ja tam trzymam konia - jestem bardzo zadowolona.
😀
edit
😉 Być może będziemy organizować (a raczej będziemy) Hubertusa. Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę puścić ogłoszenie i dokładne info 😉 Miłoby było gościć re-voltowiczów 😉
Nie wiem jak padoki, ale w sobotę rano ujeżdżalnia zewnętrzna w Samotworze wyglądała dość nastrojowo:

eee??? nie no to super 😉
gdyby nie przeszkoda to wyglądałoby znacznie ładniej 😉

A co z halą w samotworze? Stoi bezpiecznie?
hala jest duuużo wyżej - na bank jest sucha...
Hala, stajnie, pałac itd. są na wzgórzu i nie grozi im zalanie nawet gdyby woda była dużo wyżej.
No hali w Samotworze troszke grozi zalanie,ale od deszczu 🙂 Gdzieś na łączeniach przecieka i robi sie kałuża. Podobno po ostatnich deszczach to na części hali stała woda.
ami_071, to chwilowe, bo miało byc naprawione 🙂
poleci mi ktoś dobrego trenera, który dojeżdża do "pacjenta", mieści się w normach finansowych studenta i pomoże z solidnymi podstawami ?
ale trenera czego? woltyżerki, ujeżdżenia, skoków, powożenia?
ano tak, umknęła mi jedna informacja :P  🤬  Brakuje nam solidnych podstaw ujeżdżeniowych, ale koń ogólnie skokowy. Przyjeżdża do nas do stajni Pan Szmyrka ( mam nadzieję, że nie powaliłam nazwiska). Powie mi ktoś coś na jego temat ?
equi.dream, p. Szmyrkę pamiętam jeszcze z Wysokiej ale to było dość dawno temu więc nie pamiętam szczegółów ale wiem, że jeżdzą z nim dziewczyny w Smolcu i na początki skoków jest chyba ok 🙂

a do jakiej stajni miałby dojeżdzać ten trener ?
equi.dream, trener szmyrka to jeden z dwoch trenerow w polsce majacych klase mistrzowska. jednak jest to juz starszy pan.
w Smolcu nie skaczą z nim  🙂 chociaż jest p. Szmyrka - przyjeżdża
jak chcesz tak porządniej zająć się skokami to sugerowałabym kogoś innego a jak tak dla zabawy poskakac na jeździe czysto rekracyjnie  to jak najbardziej
maxowa, no może i nie 😉 wydawało mi się, że ktoś na Miłej skacze ze Szmyrką
Magnice trenują ze Szmyrką i jesteśmy bardzo zadowoleni, ma dużo ciekawych sposobów i pomysłów, no i wielkie doświadczenie. Wykonujemy przeróżne ćwiczenia skokowe które nam do głowy nie przychodziły 😉 Faktycznie jest starszą osobą, i nie może wsiadać na konie, jednak wiek nie ujmuje umiejętności. U nas są aktualnie ludzie i konie max do L więc ciężko mi powiedzieć jak z treningami na wyższe konkursy, acz do L to jest naprawdę super, no i ma spore doświadczenie jeśli chodzi o pracę z młodymi końmi w kierunku skoków - sumując - szczerze polecam 🙂 cena za trening w parze to 30zł, indywidualny 50zł więc tanio 😉
dlatego tak jak pisałam wyżej jak coś poważniej to ktoś inny jak nie to p. Szmyrka, piszę  na podstawie tego, iż mam okazję obserwować jazdy  prawie na codzień.
Dojeżdżać miałby na Groblę i do jednej osoby już dojeżdża, ale wolałam zasięgnąć opini 🙂 W takim razie umówię się z P.Szymrką, zobaczymy co i jak. Szkoda, że nie może już na konia wsiąść bo to jednak dużo daje. My jesteśmy rekreanci także myślę, że wystarczy 🙂 dziękuje  :kwiatek:
ja kocham P. Szmyrke jako czlowieka, taka ciepła, mądra osoba z fajnym poczuciem humoru i ogromną wiedzą 👍
To tym bardziej spróbuje, ktoś miły i ciepły to rzadkość u trenerów 🙂 Umówiłam się na przyszły tydzień 🙂
Ja też polecam p. Szmyrkę, szczególnie jak nie zamierzasz jeździć CC, tylko przede wszystkim złapać porządne podstawy i mieć zadowolonego, współpracującego wierzchowca 😉
a co sadzicie o p. Gajewskim??
drugi z moich ulubionych ludkow konskich na tym siwecie 💃 zreszta sami moi ex wykladowcy 😁
w zyciu co prawda nie widzialam jak prowadzi treningi (ujezdzenie) ale slyszalam dobre opinie, spokojny, opanowany czlowiek ktoremu sie nie spieszy.. a juz napewno swietnie dobierze wedzidlo do konia 👍 😀iabeł:
stricte ujeżdzeniowego treningu z p. Markiem nie miałam ale parę razy ogarnął mnie w siodle  😉

i bardzo dobrze wspominam sekretarzowanie z nim na zawodach ujeżdzeniowych - wtedy jako totalny szczypior dużo się nauczyłam
pan gajewski, ma ogromna wiedze okolokonska. ale jesli chodzi o trening to mi srednio podchodzi, zwlaszcza faza na jazde bez kontaktu. ale poza tym- to mega pozaytywna postac i bardzo madry czlowiek.
a jak u niego z cennikiem? co prawdaz mam jeszcze duzo czasu, bo moj ujezdzeniowiec jeszcze rosnie, ale wole przeprowadzic "wywiad srodowiskowy" juz teraz  z ciekawosci 😉
o tak pan Szmyrka i pan Gajewski to strasznie sympatycznie ludzie, mam nadzieję że jak będę miała tyle lat to będę także miała tyle werwy i usmiechu  🙂 podziwiam naprawdę
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się